PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Friday, September 26, 2008

Selamat Hari Raya


Salam..
wat semua kenkawan dan insan tersayang..
kesempatan ini.. ita ingin memohon seribu ampun dan maaf..
esk ita dah balik kampung.. tuk semua berhati-hati di jalan raya..
semoga semua yg baik tuk kita.. ok..
SELAMAT HARI RAYA

Buka Puasa


ni kengkonon nk cari baju raya la gitu.. tp tak bli tgk je
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ni plak si shila gan Zura kengkonon nk jumpa
sebelum balik kampung gitu...
bermaafan mcm ari raya la gitu..
wat lia gan shila yg masih kerja isnin ni gigihkan diri
wat cik artakus yg blanja semlm Thanks..
nnt bleh la blanja lagi kt org yg ceria selalu ni..




tgk la zura mkn byk.. tp shila yg abiskan hik hik hik
ok la korang nnt pas balik raya kt lepak2 lagi :)

Wednesday, September 24, 2008

Dapat Baju Raya

Tahun ni mmg tak wat apa-apa bersediaan pun..
tuk raya tahun ni..
ingat nk pki baju kerja je wat raya...
bkn org kat kampung tahu pun..
tp tu la rezeki namanya kita dpt baju raya plak..
thanks ek blikan baju raya..
nnt bleh blikan lagi...
tak kisah ler baju ni old fesyen pun
yg penting dia bermakna buat eita
thanks byk2 eh...


TAG ke ni namanya heeee...





alahai tag ke namanya ni..
thanks Kaka Hudd yg tomeiii kerana sudi TAG aku heee :D
dan TAG ini saya berikan kepada

NakDaraRindu
KakNina@Sweetlilllykitchen
Kai
KakJune@yummylicious

ok oleh kerana Wanie.. bagi juga jadi serahkan lagi ni..
wat insan-insan tersayang
KakEina
Luckylia
SweetHoney86
Ummira@Nur

Monday, September 22, 2008

Hartz Chiken Buffet

Hmm gantuknya... smlm mkn byk sgt... ari ni mkn lagi... ari ni buka kat hartz chiken buffet The Summit Subang.. saja je pi sini.. bujet mcm tak ramai org.. kol 5 smpi sana.. ingat nk la boking tuk buka bkn ramai pun 3 org jer.. tp apakan daya penuh dah di boking.. kalo kat Times Square mmg tak leh boking.. kat sini bleh la plak.. kalo tahu dah lama ler call... tak pe ler.. dengan perasaan yg tak hampa pas smbhyg maghrib kang pi balik.. sblm tu kt org buka kat AJ cafe.. mknan la waffer, bubur caca gan air panas.. ok la best la gak.. tp tak nk mkn byk2 sbb nk mkn kat hartz nnt tak muat.. hak hak hak ada gitu kan..




tak de gambar mknan la.. sibuk sgt mkn time ni hehehe...
apa2 pun suka la staff kat sini
dr bos smpi ke pekeja biasa ramah dan layanan yg baik..
kt tu dia org pun posing sekali hehee..
ops..terlupa thanks laling.. blanja osmate kite sekali..
semoga di limpahkan rezeki lagi amin..

Sunday, September 21, 2008

MyOffice MSN Groups @ Kunang-kunang

wah meriah..
lama dah tak jumpa diorg semua ni.. jumpa setahun sekali je meka ni.. sejarah ni MyO ni kira mcm 1st group alam maya la.. yg kte kenal sesudah ym.. kalo 2 tahun lepas kte sll dr JB ke KL tuk join buka posa MyO ni.. tp kini tidak lagi.. seronok la gan diorg ni ckp semua lepas je tak de simpan2 dlm hati.. kalo tak takkan 5 tahun dah kenal diorg.. last2 skrg lia dah jadi housemate.. seronokkan.. tp tahun ni ramai lak tak de.. iya la dlm groups ni ni kira kite gan lia je.. yg umur kecik hehehe... yg lain semua besar-besar umurnya.. hehehe.. ampunnnn korang.. semua sekarang dah berkomitmen.. dah berkeluarga la bz gan tunang la mcm2 la.. tp tabik spring kat kak leya yg mai dr penang.. walaupun mak yong dah 5 bln.. hmm tahun ni fahmie tak de.. fahmie di bumi angola.. berbakti pada negara... tak pe la kepada semua warga MyOffice MSN groups.. ita doakan korang selamat dan bahagia selalu ok!!!.. tahun depan kt semua buka bawa anak2 dan suami masing2 plak :)...
meh la tgk suasana kunang2 yg byk kunang2..

encik Bijan yg last minit tak dpt dtg... tak pe cube lagi tahun depan..

antara mknan yg sempat amik.. hahah mls tul nk snap gmbr..



lama tak jumpa byk la citer.. sambil tu kalo tak gambar mn bleh..
lagi dengan camera baru cik lia ni ;P

rajin kan kt gan osmate kt? sejak bila ntah keja sini...
hik hik hik pinggan dia basah ler..
ok la dah 20 hari kt berpuasa.. minggu depan dah balik raya plak..

Friday, September 12, 2008

Brooch ku patah..


ni brooch kesayangan la kiranya.. pi mn je nk pki dia..
tp apa daya hayat dia tak panjang.. tinggal kenagan jer ler..
tedih ni :( hik hik hik

yg ni plak macehhhhh..... sbb blikan yg baru..
walaupun harga dia kurang skit dr yg atas.. tp sangat berharga..
macehhh ek.. nnt nk bli lagi ya?

Wednesday, September 10, 2008

Sadis...

smlm kte tak braper sihat kan..
jadi mmg mcm mls je nk wat semua benda...
ari idung makin sumbat adeii..
tahu je la kalo sesama kepala pun ikut pusing..
sampai umah trus terasa gantuk yg teramat
trus tertdo.. sedar2 7.30mlm terlepas sudah waktu berbuka..
oh lupa smlm kt buka sesorang.. osmate kt ada hal kat luar..
nasib ada air soya bli masa sblm masuk umah..
minum la dlu air tu gan kurma..
pastu nk mkn per ek?
oh bru ingat nk goring nasi smlm yg tak abis...
nasi goring paling mudah hahaha..
kat tepi ais ada sambal sadin..
potong bayang potong cili amik sambal tdi..
goring ikan bilis masukan nasi..
letak telur.. wah mudah kan.. pastu mkn..
alahaii!.. kurang selera nk mkn la.. mungkin sbb tak sihat kot..
walaupunnnn nasi goring tak seberapa nk gak display hahaha..
ni bln posa citer mkn jer la ek.. peace!!

Nasi Goring


Air Soya...

Tuesday, September 9, 2008

Kenapa Saya Rasa Tak sihat cikgu!

ermm sakit tekak...
idung sumbat... batuk..
badan tak sedap..
ish nk demam lagi ke?
smlm kt tak kena ujan pun..
smlm kt de mkn menda2 sejuk pun..
mood pun mcm tak best ari ni..
pala sakit...
ish tak nk ler dmm bln posa ni.. tak besh..

hari2 citer mkn kan..

Alhamdulillah Rezeki..
Puasa dah masuk hari ke 8
Semoga Ramadan tahun ni lebih bermakna Amin~

ni juadah berbuka smlm :)

" Selamat Menunaikan Ibadah Puasa"
dan jgn lupa membayar zakat Fitrah

Monday, September 8, 2008

Cari Tiket!!

Ahad plak pagi lagi kite dah bagun.. sbb nk pi cari tiket..
ish tp tiket tak de.. meka start jual 15hb jadi minggu depan.
huh~ mesti ramai org time tu..my tayunk soh naik keratapi je..
bkn tak nk tp kalo tak de terpaksa ler.. tak pun 15hb ni kite tawakal je bli..
kalo nasib menyebelahi ada la kan.. ntah la tak leh wat keputusan lagi..
transnasional dah jual dah abis pun huh~ah bosan la balik la.. kuar dr pudu..
bru kol 11..nk pi mn ek? ermm kite wat keputusan nk ke tesco..
nk beli ikan... rasa mcm nk mkn ikan.. nasib la dia nk layan..
kalo tak balik umah trus ler jawapnya..dah beli2 semua..
byr laa waaa beshnya sbb kite tak kuar duit..
thanks!!! eh lupa kt bli ikan je.. ikan caru gan ikan kembung..
pastu selipar.. best la selipar ni dia bertumit.. jadi mcm tinggi la skit..
pastu lembut je... pastu kat luar bli kurma plak.. siyes la kurma ni sedap sgt..
simpan dlm peti ais pastu mkn mcm aiskrim.. kite mkn sampai terlebih sudah huh..

pastu balik la tdo tak ingat dunia kol 5 bru sedar..
bru pk nak masa per..
osmate kt kata kak shima nk buka kat sini..
waaa dia bawa daging salai masak lemak cili api letak bacang..
sedap giler.. byk kite mkn mlm tdi..
pastu kita tumis sayur..
goring ikan caru ala2 bakar ler gitu gan
air asam ermm tedap ah..
eh lupa lak ada murtabak...lia bli kat bazar..

@Midvally Bersama Kengkawan..

Selamat Menjalani ibadah puasa kengkawan...
dan seminggu masa berlalu.. begitu pantas..
sabtu ari tu kira 1st time la kite berbuka kat luar umah heee :)
kol 4.30 la gitu pas asar seperti di janji kan osmate kite..
jumpa kat Chan Sow Lin..
tuk meneruskan perjalanan ke Bandar Tun Razak..
tuk diambil oleh cik zura..
kebetualan umahnya kat situ sekali lalu la..
mengikut plan asal kami nk buka kat kg baru..
tp dah tukar plan plak..berbuka di midvally.. wah meriah...
nasib ler sampai midvally dah kol 6.15 la lebih kurang..
pusing2 cari2 paking tak jumpa.. pusing lagi jam pun dah 6.30..
ramai btul org kat midvally ni..
oh lupa cik shila tunggu kat GSC tingakat 4...
huhuhu ni nk tgk wayang ke nak berbuka ni..
jadi kami pun naik la.. jumpa shila turun la cari tempat mkn..
tp penuh iya la semua dah booking nk buka kan..
kami pun amik keputusan tuk mkn.. mknan yg ringgan dlu..
wah nmpk big apple laaa.. sll mkn Jco jer... nk gak rasa big apple.. bli la 6 ketul..
si shila gan zura bli karipap besar sedap gak la karipap dia...
kt org pun duduk ler kat..depan kedai karipap ni..
huh baru kol 7.00 lama lagi ler bleh kurang 18 minit gitu..
hmm tunggu jer la.. kalo gerak kan nnt penuh tempat tak de tempat nk duduk :)


ni la mknan yg kengkonon ringgan tu.
gan empat org minah.. menanti waktu berbuka
pastu dok borak2 n mkn buka time..

kengkonon alas perut la ni tp licin..
kt dok sembang2 tak sedar plak dah 8.30
sebenarnya ada satu ala2 restoran ke? warung ke? pun tak pastu la..
nama dia BELANGA... haaa amik ko nama dia..
kt org order la nasi kerabu ayam percik 2, laksam 1 gan laksa asam 1..

tgk la mknan dia sebesar belanga kan..
mknan lia lmbt smpi laksam


sgt menyelerakan kan?
ok pas abis mkn... sebenarnya telah berlaku pembaziran..
semuanya gak abis.. mmg dasyat la..
tgk ayam percik dia tu belah 4 mcm nk mkn kenduri je..
pastu kt org dok jalan2 hee dengan perut yg keyang..
thanks shila blanja kt org..
best la kuar gan korang semua..
nnt kt kuar lagi ok..
kt org posing sakan kat belanga ni..
suasana belanga ni besh la.
pastu masa perjalan ke parking jumpa satu kereta ni
tgk laaa..

haa ko gan no flat dia sekali kt amik..
kite gan osmate kt sgt teruja ni heee
pastu kt org balik daaa..

kol 10 bru smpi umah..
huh tak terawikh la kiter...

Saturday, September 6, 2008

Puasa Lagi!!

Smlm sampai LRT Ampang Ujan Selebat- lebatnya..
adeiii tencen ah.. tp tu la namanya rezeki...
jgn mengeluh gada2 tau!..
tepon mak tadi.. tanya mak msk apa?
mak kata daging masak kicap..
huwaaaaa tedapnya..
tba2 rasa nk mkn ayam masak kicap plak ala2 mak masak gitu..
bestnya mak masak kicap.. ayam tu mak tak goring dlu..
mcm biasa2 org masak tu.. tu yg wat besh sgt..
mak perap dlu ayam dengan bawang merah, bawang putih,
halia, kunyit(bahan2 ni di kisar dlu atau tumbuk), air asam jawa..
kalo suka letak la garam tp kalo kicap dah masin tak yah :)..
pas perap beberapa minit panaskan minyak.. gunakan sedikit je minyak..
pastu masukan ayam gan bahan2 perap tadi..
pastu tutup ayam dlm kuali smpi dia hampir kering masuk kan kicap..
nyamiii pastu dah kering dan masak angkat sedap tau..
dr kt kecik mak suka masak mcm ni..
mmg besh sgt.. mkn plak gan sawi jepun tumis basah gan sambal belacan..
waaa nyammmiiii tedaap hingga menjilat jari..
dan semalam kt masak ayam kicap tp kt tambah kentang..
Tadaaaaaaaaaaaaa~

Ayam Kicap Resepi Mak dan Sayur Sawi Jepun Tumis basah..
sambal belacan mls nk buat :)
Selamat Berpuasa & Berbuka
pastu
mlm pi terawih.. mlm tdi ada taskirah..
tak tunggu pun abis wat 8 trus balik..
gantuk la kekenyangan kot..
smpi umah buka tv ada citer kun faya kun..
sedih la citer tu.. tp besh la byk pengajaran..
alahaiii tahun ni tak bli lagi baju raya la..
nk bli kaler per la.. hmm..
ok,
ari ni kt buka pe ek?
ari ni osmate kt ajak keluar.. berbuka..
gitu la kan dok berdua je.. kemana berdua gak..
tp lom ada plan lagi katanya..
jadi tunggu je la.

Friday, September 5, 2008

dah 5 hari kt posa :)

Selamat Berpuasa Semua...
dah 5 hari kt berpuasa..
ari ni kt kerja tau..
cuma site bos ni je tak naik keja lagi..
mcm dia plak yg posa hik hik hik :)
ari ni kt dpt kad raya gan kurma..
kad raya dpt 8 keping sorang..
ish nk bg sapa ek?
apa2 pun thanks kat HQ sbb ingat org2 kat site ni ek..
tiba-tiba...
tahun ni ada duit raya tak?
tahun ni majlis buka puasa wat kat ne?
hehehe mcm2 kan kite ni.. bg betis nk peha..




gambar ari ni :P hehehe
ari ni tak tahu lagi nk buka pe?
buka pe ek besh?

Nota: sory ler kalo tgk tudung dan blog ni pink sbb mmg suka pink tudung lain2 tau bkn tak cuci hehehe :)

Hari Ke 4 Posa MC la plak..

Huh~ smlm kan sakit peyut kan.. yucucuk kan..
ari ni kt cuti daaa tak larat nk bagun.. pas subuh siap2 pki baju kerja..
beriya ni tp badan penat la plak.. terpaksa la MC
sambung tdo sedar2 jam 12.00tgh ari..
baju plak byk tak cuci adeii cuci baju lak..
dengan lemah gemalai cuci la kain..
hmm bosan la dok umah.. ujan lebat lak tu..
tgk tv ada citer lama Sayang Anakku Sayang Kat Astro Prima..
sedih ah citer ni.. bapak dia mati kena hepap balak..
mak dia mati barah.. hehehe tgk aziz m. osman masa kecik.. dia jadi abang
sian anak yatim piatu... tp last dia happy ending gak.. ntah ek kadang2 terpk gak.. kehidupan realiti kit semuanya akan berakhir gan kegembiraan ke?hmm ntah la... semuanya Dia Yg Maha Esa yg tentuka.. kita berdoa agar yg baik tuk kita :) oo nk citer gak buka smlm ni... smlm buka bubur lambuk osmate bawa dr opis ni bos dia kasi :) jadi kite cuma wat cekodok manis gan sambal sardin.. pas buka mcm biasa mlm ramadan ni ke surau la kami :) eh rasa mcm dah sihat esk leh la keja..

Bersemangat Waja

Hari ketiga berpuasa..
Hahaa Bersemangat waja ni setelah 4 hari bercuti kat kampung..
bersemangat waja tuk kerja.. adei pagi tadi sahur per ek.. milo, biskut gan kurma
pastu tunggu subuh pas subuh tetdo .. rasa mcm nk demam.. tp pi gak keja..
iya la lama cutikan.. mcm tak besh la nk cuti badan semua rasa sakit..
penagan naik keratapi la ni hik hik hik..

wajah ceria 1st keja
tudung ni kan bli kat masjid jamek..
kat tepi lrt putra RM3 je..
tp kite suka.. byk dah abis dpt dua je..
iya la benda murah kan..

oh ptg ni kt masak nasi sup soon tahu kering gan
lebihan cendawan semlm letak telo..
goring ikan masin.. ermm beshnya.. pastu osmate kt bli air tebu..
haaa amik minum air sejuk dah la badan tak sedap..
mlm tu pi terawih perut menyucucuk2 adeii pedih pala sakit..
balik tdo la.. sbb sakit banget pewot ni..

2nd puasa nk balik dah..

Ish tak beshnya nk balik dah...
mak mcm biasa la kejutkan anaknya bagun sahur..
apa lagi magun laa... juadah sahur simple je..
abiskan lauk selamam gan mak tambah telor dada..
ermm tedap la asal apa je yg mak masak tentu sedap la..
pas subuh mak bising soh cepat.. nnt tu la ni la.. layan jer la
tiket keretapi kite kol 9.45 tp kol 6 mak dah bising2...
yg kite pun sengal hahaha takut jem hak hak hak :D
kena gelak gan arip dia kata "ko ingat ni KL" hahaha..
pastu kite lengah2 ler.. makin laju mak bising..
mak bkn pe sebenarnya nk anta kite cepat2.. sbb dia nak pi pasar..

tba2 adik aim nak ikut..

kite: mn bleh pi sekolah..
adik aim: mn sekolah ari ni...
kite: ish jgn tipu..
adik aim: kalo tak de org kat sekolah jaga kak long...
Arip: ko ni nape long Johor kan amik awal posa..
kite: eh? (dgn malunya kite senyum2 je hehe mcm mn la kite leh lupa)

huh 8.30 kite sampai kat stesen kereta api kluang..
ish kalo tak bln posa, tentu leh bekfast kat kluang station yg btul2 asal..
hahaha ada hati ni.. ish mak anta pastu mak balik tak teman pun..
apakan daya layan la sesorang gan mata yg gantuk ni..
makin lama makin ramai org semua naik ekspress rakyat...
dlm kereta api tdo je la bosan dah la lama.. hahaha
ahai tunda lak 10.10 plak keretapi sampai..
naik la sepanjang perjalanan kt tdo je..
badan rasa tak sedap mcm nk demam.. sejuk sedar2 dah kat seremban..
smpi kl sental 2.30 la mcm tu.. ada hati ni nk jalan2 kat kl sentral tp penat la..
trus naik putra.. sampai masjid jamek ... trus tukar star pi ampang..
sampai ampang ujan lebat nasib la.. redah je la ujan tu sbb penat..
tak bli per2 pun tuk buka.. erm masak nasi goring telur dada..
osmate kt wat cendawan goring ermm tedap la.. nnt wat lagi ya?
gitu laa mlm pi terawih.. rasa mcm sihat.. wat 8 je..
pastu balik tdo ZzZzZzZzzzz

(jap ek cari gambo kalo ada hehehe :P)

1st Puasa!

Tujuan Balik Kampung pun mmg nk sambut puasa gan mak la kan..
jadi pagi tu sahur.. mak masak apa ek lupa lak.. gambar pun mls nk snap..
sian camera kite dah lama tak pakai.. tak pe jgn majuk tau..
pasni kite pakai selalu mcm dlu.. heheee

heee gmbr mak dh jadi zaman dlo2 hehe

Sahur tu mak kejutkan.. kol 4.00 pagi la gitu..
mak masak ayam kicap telo goring gan sayur ermm tedapnya..
biasalah mak tetap gan teorinya sahur mesti mkn timun.. nnt tgk sentiasa basah..
gituwlah kan aku pun layan laa mak wat milo gan oren sunskuit pekat2 ala2 fresh oren la gitu.. ermm besh sgt.. tp tahu je la kan.. pagi2 alahai selera kurang.. kite pun mkn la 4 beranak.. pastu gantuk banget seh.. apa lagi tdo laa sblm tu mak ckp "kunci jam kol 6 subuh gan mak nk pi pasar"... aku pun yes mem hehee..

kol 6 jam bunyi mak bagun aku masih tarik selimut heheee 6.30 mak kejut cepat matahari dah tinggi.. ok la tunaikan benda yg wajib... huwaaaa apa lagi sambung titon laaaa...

alahai mak pi psr laa.. ish siap pesan ni mak balik cpt tau.. hee leh gitu bosan la mak tak de... seperti yg diharapkan mak mmg balik awal kol 11 mak dah balik.. pasar ramai org ari ni.. 1st puasa kan.. lagi pun ari isnin.. kat parit raja ari isnin ada pasar borong jadi.. org2 yg dok dlm2 jauh nun kat kampung semua turun nk simpan stok kan... tp lagi satu mmg pelik org pt raja ni tak pernah jemu ke mkn ikan keli ek? dr aku kecik smpi skrg ni ikan keli tetap menjadi pilihan diaorg.. tp tak mintak bertambah lagi rezeki mak amin..

petang ingat nk wat asam pedas ayam.. tp mak dah bawa balik ikan patin.. jadi tak de la ayam asam pedasnya heehee lagi pun buka alakadar je.. mak msk ikan patin masak sambal cili api.. sayur.. kari kepala ikan.. gan beger begedil hik hik hik begedil.. tp kite lak dah janji gan adik aim nak pi bazar ramadan kat pt raja..



kt org dua beradik pun pi la jalan kaki jer.. dekat je 500meter dr umah kite janji kol 6.. tp kol 6 la bru nk pki baju gosok tudung semua bagai.. "lambat la kak long ni" aku jawap "ilek la nnt kt balik dah buka trus makan" hahaaa hambik ko sampai 6.30 abis semuanya.. nk cari kuih pun dan de.. last layan adik kite je la dia nk ayam madu gan cincau soya.. eh aku nyer pun ada gak la hehee murtabak.. kalo buka dr dlu ler mmg nk mamam murtabak kalo tak de mcm tak besh plak.. smpi umah kol 7.00 huwa penat ah jln kaki.. 15minit lagi nk buka dok atas sofa tgk muka mak gan 2 adik lelaki ku yg terhanget di pasaran hahaha.. hm penat.. buka time... mkn2


adik kite yg ni leerrrr menlmbtkan waktu nk balik kiteee ishh

pastu pi terawih wat 8 je balik.. adik kte sibuk la nk mkn boreh ish geram seh org nk balik..

ishhh mls tul amik gambar la tak tahu nape.. tak pe lakan.. blog kte suka kte laa hahaha :) tp rasa rugi gak tak de gambar.. tak pe la.. lain kali la ;)

Wednesday, September 3, 2008

ho ho ho balik kampung.. hati girang :)

"Perjalanan jauh tak kurasa kerna hati ku melonjak sama ingin bertemu mak gan adik hati girang :)..."
Suka sangat nk balik kampung rasa mcm tak sabar.. Sabtu ari tu mcm tak caya balik kampung naik keretapi hehehe tak pernah 1st time gitu hehehe.. beriya ni.. kite naik kat kl sentral sepatutnya kol 1.45ptg... tp bleh la tunda ni nasib tak lambat sgt kol 2.10 minit keretapi pun sampai kite naik ekspress rakyat 2nd class tu pun dah RM 27.00 tau.. 5jam perjalanan tuk sampai kluang... (thanks kat my best friends yg blikan tiket gan anta sekali). huwaaaaaa bosannnn seh lambat gila... naik keretapi.. biasa 1st time kan mesti tertanya2 bila nk sampai.. akhirnya kite sampai dlm 7.20 la bebih kurang... ingat dpt la sampai awal nk mkn kluang station yg ori... tp hampah dia buka smpi 6.30ptg jer apa kan daya tak de rezeki :).. tunggu jela sepupu kite amik pastu trus balik umah.. sian sepupu kite kengkonon nk ajak tgk bunga api la mlm merdeka kan.. tp pe kan daya kepala kite sakit pungong pun dah kematu.. tahun depan la plak ye la... hik hik hik.. meh ah tgk gambar... nk citer banyak2 pun bkn pandai hehee..

gambar tingkap gan landasan jer ler.. malu kat jiran sebelah heee


ni laa sepupu kite... thanks ek ila.. tayunk kau la..

pastu kite tgk tv gan adik2 kite... pastu kite tdo heee sakit pala teramat..
_____________________________________________

wah Merdeka ari Ahad la..
Bagun2 tdo mak tak de.. mak dah pi pasar..
mesti hari ni ramai orang kat pasar..
kite tak pi pasar pun sejak pasar pt raja tu dah tukar tempat baru..
mak pun tak de soh tolong kat pasar pun.. heee
haaa kan btul pasar ramai orang kol 10 mak dah balik..
yeh sonok tau kalo mak tak kerja sampai kol 1
ops lupa mak kite jual ikan kan pasar..
ikan keli, ikan patin, ikan talapia.. semua ikan idup2 tau..
pagi tu kite bekfast kuih dr pasar mak bawa.. errmm tedapnya..
tgh ari mak kite masak..
kite tolong kupek bawang gan potong apa2 yg patut pastu mak masak..
iya la kan bkn senang nk rasa air tangan mak heee balik sekali2
dah siap mak masak apa lagi yekek laa
tadaaaaaaaa mak kita masak!!!

walaupun simple tetap sedap sbb mak yg masak :)
dan petang plak aku nk tunjuk bakat ni heehee..
antara resepi yg mudah dlm byk resepi dlm blog kak jun hehe ROTI PURI
memandangkan mak masak kari kan.. tu yg saja test resepi kak jun..
kalo jadi bagus la.. kalo tak cube lagi hee cube jaya
chaiyok!!! hasilnyaaaa

Roti Puri dari blog kak jun..
mak kata sedap.. nnt bleh wat lagi..

abis mkn mandi2...
mak ajak pi kubur arwah abah gan tuk jalan kaki je dekat je
tp mmg menjadi kebiasaan kalo balik kampung mesti melawat kubur arwah abah..
kt org 4 beranak pi laa patutnya 5 beranak tp iman tak balik plak..
kerja seberang tambak mn cutikan.. dah kurang sorang..
esk posaaaaaaa!!!!

Kongsilah!