PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Sunday, November 30, 2008

Tag dr ryan


gift dr ryan.. pulau mutiara labua..
thanks kalo dpt yg betul besnya :)

ryan ni link TAG tulisan tangan tu eh.. ita sekali kann boleh eh :)
TAG TULISAN TANGAN

Award dr Cha


Thanks Cha laling... semoga persahabatan kt kekal tuk selamanya.. amin
sory ek baru dpt buat :) peace

Friday, November 28, 2008

salam windu.. hehhehe gediknya...

ermmm windu nk nulis kat blog ni heee namun tak terdaya... bila tenet kat opis tak de.. terpaksa la guna dail up.. 1315... punya la slowwww... nk buka blog sdri pun mkn masa ni plak nk pi tgk blog org hehehhee.. 1st sekali thanks laling yg tlg updatekan citer geram semalam,,walaupun copy dr blog sdri hik hik hik... hmm dan wat kengkawan tayunk yg TAG dan bg award...sabar eh... nnt tenet dah ok ita amik secara pukal... ni utang dlu la ya..



hehhe ni gambar kaler orenn saja2 ikut mood.. sbb tenet sengal..

Geram!!!

Sorry ari ni internet me xde lagi.. post ari ni pun org lain tolong letakkan..
Cerita die pun org lain letakkan.. tapi mmg berlaku kat me smlm..

Salam..

Tadi aku pergi bank, tapi aku x masuk pun, aku duk luar je.. Tunggu dalam kereta..
Kawan aku beratur nk deposit duit ke akaun mak dia..
Masa tu mesin ada 1 saja, dan beroperasi sangat perlahan dan leceh… Orang pula ramai..
Maka berbaris la kawan aku ni… dengan penuh kesabaran
Dalam 30 minit menanti, maka tiba gilirannya.. nk masukkan duit..
Namun, manusia biase la kan silap tekan.. nk kene set semula..

Ada la pulak suara sumbang yang saya kira kononnya nak cepat dan bajet bagus la..
"Kalau lambat-lambat tak payah masukkan duit laaa"
Korang hangin tak kalau tgh penat2 tunggu, tibe2 ade plak org sound gitu?

Dengan perasaan geram, kawan aku ni sudahkan urusan.. hanya sempat ckp sorry sebab silap tekan..
Alah silap sikit je pun, xpe la kan… Namun geram tetap ada dan terus membara… toleh belakang lalu berkata..
"Boleh tak ckp elok sikit? Lain kali tolong la hormat org sket!!"
Lalu keluar dengan geram dan mengadu kat aku..
Adeh.. aku cuba tenangkan kawan aku ni, tapi ade jugak la bengang kan.. lagi2 kalau puak tu yang carik pasal.. (aku tanak ckp puak ape, aku xnk jadi isu racist)

Aku tunggu dalam kereta.. sampai la mamat tu klua..
Kebetulan motor die depan kereta aku je…
Aku tengok je die.. tenung dengan tenungan bernafsu.. hahaha (sape penah kene tenung ngn aku tau la cmne kn)
Sampai la die perasan aku tenung die mcm nk makan die..
Lali tersipu sambil angkat tangan tanda sorry..

Nasib baik…
Tapi… aku balas..
Buka lampu kecik.. Buka lampu besar (normal)..
Then.. angkat kening!! (Lampu Dimm).. haa.. takut..
Terus aku undur, wat bodo kat mamat tu.. dan blah..
Gigil beb… aku kalau tgh marah cmtu la.. gigil…

Hmm.. walau dalam keadaan ape pun..
Mesin lembab, mesin rosak, mesin x cukup..
Kita sebagai manusia ni sabar-sabar la ye..
Kalau nk bengang ke ape ke, jgn la bersifat sarcastic.. MACAM BAGUS JE…

Hurmm..
Macam ni la kisah GERAM me smlm.. hehehehe

Wednesday, November 26, 2008

Jom Gelak2

salam kengkawan.. memandangkan ita tak braper sihat lagi dan tak de benda nk citer... jadi ita kongsi skit email yg ita dapat ni lawak laa.. pasni sapa gelak mcm ni dah ada maksud hahahaha.. buka2 email ada jenis2 ketawa plak hehehe :).. jom kt tgk selalu kt guna gelak yg mn hik hik hik.. sekadar hiburan je..

1. Ketawa orang kaya :- Muahahhaahaha
2. Ketawa terbahak-bahak :- Hark hark hark
3. Ketwa kebaratan :- Ha ha ha ha ha
4. Ketawa sambil tutup mulut :- Hi hi hi hi hi
5. Ketawa berdekah-dekah :- Kah kah kah kah
6. Ketawa pontianak :- Kih kih kih kih
7. Ketawa eksyen :- Ek ek ek ek ek
8. Gelak besar :- Muahhaaaaa *ketawa jin/setan*
9. Ketawa panjang :- Ha ha ha ha ha ha * ambil nafas* ha ha ha ha ha ha ha
10. Ketawa orang sakit :- Kih kih kih kih kih *cough* kih kih kih kih
11. Ketawa maut :- Kih kih kih kih kih kih kih kih *kiok... ... ... ... ..Neno, neno, neno (Bunyi ambulan)
12. Senyum :- :)
13: Ketawa Double :- :))
14. Sengih :- :D
15. Ketawa kuat :- LOL
16. Ketawa bergolek-golek :- LOLROTFL
17. Ketawakan dia :- He he he he he
18. Kekkekekekek :- ek ek ek ek ek (cuma salah ejaan)
19. Ketawa jimat cermat :- ahakz
20. Ketawa tak ikhlas :- hahahaahahhaaaaaaampppppppeeeeeeeehhhhhhhh
21. Hampir-hampir ketawa :- heheh
22. Ketawa sambil batuk :- kui kui kui
23. Ketawa dalam mabuk :- hik hik hik
24. Ketawa ngada-ngada :- hek hek hek
25. Ketawa berguling-guling cam tenggiling dalam piring :- wakakakkakaka
26. Ketawa sindir :- eh heh
27. Ketawa sambil bermain ngan benda-benda tajam. (ketawa brutal) :- huargh huargh huargh!!
28. Ketawa sengih - ngee ngee ngee
29. Ketawa sambil lewa :- kwah kwah kwaaahhhh kwahhhhh
30. ketawa perli :- ahe ahe ahe ahe... .

pasni bleh la kt ikut gelak yg mn kt suka..

dan ni gambar ari ni :) peace

psst: kak jivebumz tudung sama kan.. tp akaknyer kelabu.. nk ck[ gak ni :P

Tuesday, November 25, 2008

tag dari diri ku untuk kalian

haaa tba2 tgk my hp ni ada plak gambar time ita tgh begong2 hehee..
tba2 plak terfikir nk jadi kan TAG heheeee :) peace!!!
jom la kt imbau style pakai tudung macam ni hahahaha..
ala2 homework la ni.. :)

Tajuk:
TAG Bergambar

Motif:
Mengimbau Kenangan dolu2..

Syarat-syarat dia..
1. mudah jer sila amik gambar.. mcm gambar yg saya amik ini..
2.dan letak kan di blog anda. citer skit pergi mana pki macam ni time dulu-dulu..
3. TAG 6 orang..

jom apa lagi selamat mencuber heee :)



dlu masa pakai tudung mcm ni time masa sekolah rendah waktu Pendidikan jasmani gan kalo2 ada aktiviti apa2 la mcm tu.. heee :) pastu pakai pi mengaji Al Quran..

6 orang yg saya nk TAG
1. Kak Cuitmiut78
2. kak Jivebumz
3. kakak NDR
4. Mama Aqillah
5. Cikgu Su
6. Mummy Lily
dan kepada semua yg nk jawap TAG ni

psst: kalo ada gambar dlu2 pun besh gak kan hehehe :)

TAG dr kakak Cutemiut78

di tag oleh kakak laling jadi kt byr utang heee

1) do you think you're hot? tak hot pun :)

2) upload ur favourite picture of u..

hehehe ni gambar minggu lepas..n kira baru gak la kan..

3)Why do you like that picture? heee sbb per ek sbb nmpk cute kot hahahaa perasan kan? hahahhaah

4)When was the last time you ate pizza?masa demam ari tu teringin sangat.. hahaha

5)The last song you listened to? Melawan kesepian siti nurhaliza..

6)What are you doing right now besides this? hahaha tgh jawap TAG la :P

7)What name would you prefer besides yours? eita

people i tag :
*JIVEBUMZ

*eida

*Luckylia

*Ryan

*Hudd

8)Who is number 1? kakak ku yg cute heheheh

9)Number 3 is having a relationship with? Single not available hahaha..

10)Say something about number 5? musuh ketat hahaha tak la kira kenal dr ber FC dlu.. kawan rapat la mcm tu..

11)How about number 4? Sahabat di pulau mutiara labuan :)

12)Who is number 2? adik yg comeiii :)

yehhh... selesai bayar hutang...

TAG dari kak jivebumz

Walaupun TAG ini pernah ku jawap.. demi kak jivebumz laling ku jawap gak :)

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this ( saya tidak TAG sapa2 sbb saya dah TAG ari tu)


TAG dr kak Anne

oleh kerana ari ni tak brape nak sihat.. eita langsaikan utang2 TAG dr kakak2 tersayang dan kengkawan di kasihi..

THREE NAMES THAT FRIEND CALL YOU

1. eita
2. masita
3. kak long

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE

1. 1 April - Tarikh abah meningal
2. 27 September Besday Mak
3. dan semua besday orang2 tersayang adik2 dan laling2 hahaha :P


THREE WAYS TO BE HAPPY

1. sbb masih punya mak muaaaaaaaahh sayang mak
2. ada org yg amik tahu pasal diri seperti keluarga sdri
3. jalan2 tak kira ler dekat ke jauh..

THREE OF YOUR FAVORITE SONGS AS OF NOW

1. Yahoo - ost film duyung.. nyayian Duyong & dugong ( tak caya tgk kat immem eita)
2. Melawan Kesepian - Dato Siti Nurhaliza
3. Atas nama Cinta - Rossa

THREE PERSON YOU MISS FROM YOUR PAST

1. Tentu Arwah Abah
2. Kengkawan Kat SMK Tun Ismail
3. Sentiasa Merindui keluarga.. walaupun kat depan mata..

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE

Tak de la.. apa je yg dpt.. di terima gan gembira..

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES

Hobi...
1. ermm makan2 kat tempat yg best2
2. ermm jalan2 kat mn2 jer asal bleh bawa keternagan hahah hirup udara segar..
3. ermm tdo kot hahah tak tahu la rasanya mcm tak de hobi

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION

soalan yg best
Paris, Bandung, bali.. byk lagi,,

THREE FAVORITE CARTOON/ANIME CHARACTER

heee cartoon 1.total spiceys 2. kiroro 3.seilor moon bertukar hahhaa

THREE THING FOUND IN YOUR BAG

1. bag duit
2. handphone
3. Kunci Umah

THREE FAVORITE COLOURS

1. pink
2.Putih
3.purple

TOP THREE FOODS YOU LOVE SO MUCH

1masakan mak hahaha
2.sotong kangkung
3. kueh tiow kung fu

TOP THREE 'THINGS' SPECIAL TO YOU

My semua hahaha insan tersayang.. My family My career

TOP THREE ATTITUDES YOU LIKE

1. jujur 2.bijaksana 3. jaga hati aku hahaha


TOP THREE FACES YOU LIKE

1,2 & 3. muka semua yg ita sayangi.. mak adik2 dan insan tersayang

THREE THINGS YOU'LL BE DOING TOMORROW

1. basuh baju(hahaha balik perak ari tu tak basuh lagi.. )
2. pi klinik mtk MC kalo demam tak baik lagi
3. nk tdo lagi hilangkan sakit badan..

TOP THREE WHY YOU ARE BUSY AT THIS TIME

1. Jawap Tag ni..
2. layan mata sbb badan tak sihat
3. pk nk jawap apa lagi. hahaha a

SO, NOW I TAG
saya amik keputusan tak TAG atas alasan badan tak sedap hahaha :P

harap langsai utang ni ya.. maaf kalo mengarut2.. hehee

Monday, November 24, 2008

Dua Hari Di Perak..

Wah mcm besh jer tajuk heee.. jom layan gambar.. demam plak balik berjalan... tujuan sebenar kt org pi nk ke kenduri kawin meor staff MysysNet masa kite kerja kat JB dlu.. tapi kt orang dah ilang arah.. hahaha..

kepada yg nk pi Bukit Merah Lake Town Resort ni.. RM 47.00 tuk combo tiket.. kiranya semua tempat la bleh masuk dan pergi :) kalo kt tak sempatkan abiskan tiket ni tuk satu ari.. tiket ni sah tuk 3 ari.. kalo rosak ke koyak ke.. bawa je pi kuanter mereka tukar yg baru.. best kan... mana la tahu kot2 korang nk main air je satu ari.. nk satu ari kat pulau org utan ke.. satu ari nk mengayuh.. satu ari nk naik buai.. satu ari nk dok ecopark.. ok la tu kan.. hee :) kepada yg nk sila kan :) peace cuti2 dalam negara pun besh..

penginapan plak sangat byk hotel dan appartment kat sini.. kt orang menginap di Sri Suria appartment tuk studio room 180.00 satu malam.. sekali dengan bekfast..


1st sampai trus ke pulau orang utan..


org-org utan di pulau org utan,,,
skit menghampakan la sbb masa ita pi tuk kol 12 la mcm tu..
mereka tak rela u nk main panas,, tgk org utan yg besar tu dia dok celah pokok..


haa ni adalah gambar2 mengedik..
masa ari 1st tu sbb main air jadi tak de la gambar sgt..


masa pertunjukan haiwan heee


haiwan-haiwan dalam ECOPARK
ada byk lagi.. binatang kat sini..

-----------------------------------

akhirnya kami kembali ke pangkal jalan..
ari ahad pas berpenat2 di ecopank ni kt org pun ke kuala kangsar.. umah meor hee :)
best la dpt jumpa ex bos yg 2 tahun tak jumpa.. cuma tak bergambar gan en aril jer..
gan abg makhzan jer.. aku gan fara standard la mesti nk berposing haha :)


Selamat Pengantin Baru Meor dan ila
semoga panjang bahagia ke akhir hanyat
amin~

thanks en nubli.. yg blanja kt orang.. kat bkt merah lake twon resort.. semoga panjang umur dan di murahkan rezeki Mysysbena lebih maju.. amin

TAG dr Kai

TAG dr KAI ETIKA BLOG ANDA!!!

seperti yang telah di sarankan oleh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Syed Hamid Albar.Penulis blog mewujudkan kod etika mereka sendiri bagi memastikan mereka bertanggungjawab dengan apa yang ditulis.

*Sumber Bernama




Apa Yang Perlu Anda Lakukan.
1.Letakkan Gambar Di Atas Dalam Entri Anda.
2.Nyatakan Kod Etika Blog Anda.
3.Tag 7 Orang Rakan Anda.

etika ita ialah:-
- menulis tentang diri sendiri.. apa yg ita suka.. tempat yg ita dah lawat.. termasuk hiburan yg ita suka.. sekian..

7 orang yg saya hendak TAG adalah
1.
Hudd
2.~ CuTeMiuT 78 ~
3. cik gu Su
4.Ryan
5.Sis Lin
6.Ch@
7.honeysour

TAG dr eida

thanks eida tag eita hee :)

*Here are the rules*


1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
4. Tag 7 people at the end of your post
by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.

7 facts about me

1. suke senyum
2. comei kot hahahaa
3. tak suka marah
4. suka sayur
5. Tak suka ular
6. suka mendiamkan diri
7. sayang menyangi


6 unspectacular quirks (hebbit)

1. kupek jerawat,,, hahah tak leh jerawat tumbuh mesti nk kupek ke picit ke :P
2. cari apa2 semua nk pink.
3. beragan kot
4. cepat malu
5. suka botol kecik2 myk wangi ke, syampu ke apa2 la yg kecik
6. suka tgk tv :P


7 orang yang perlu ditag.. Mereka adalah...
1. Hudd setiap TAG kemestian ada ko hahaha :)
2.Kakak NDR kakakku yg rajin jawap TAG
3.Ryan
4.Kak Amizah
5.JIVEBUMZ
6.Izza
7.Lina Chan

Friday, November 21, 2008

LOS DAN FAUN

"HILANG AKAL PUN DIAORG BOLEH CARI"


Sebuah Film Adflin Shulki
LOS dan FAUN
Di Pawagam 4 December ini





waahhhh korang jom tgk besh seh,,,
kt mmg suka tgk citer adflin sbb citer dia semua best..
jom tgk heee :)

jom web dia http://www.losdanfaun.com/

"HILANG AKAL PUN DIAORG BOLEH CARI"

macam-macam la..


ops gambar tak gedik kan hahah :P ari ni pink lagi ermm :) peace!!
Hari Jumaat penghulu segala hari.. semoga ari ni lebih ceria amin~

----------------------------------------

Semalam balik kerja biasa la kan laling guew amik..
pas tu pi makan,, hahaha nk di jadikan cerita pas sembayg Mahgrib kt org pun nk pi kereta nk pi mkn plak,,, pastu org tu kan salah kereta.. pastu ita ckp "eh bkn ni ke keretanya".. pastu ita gelak-gelak.. dlm hati apsal la aku tak biar jer.. kalo tak bleh amik gambar hahhaha jahatnya.. tu la niat jahat2 last sdri yg ingatkan salah kereta.. dalam perjalanan ita asyik gelak jer la .. dah la jalan ampang tu tak pernah tak jem alahaii.. tp dek kerana kelakar kan dia.. tak de la tencen sgt jln jem.. pastu kan kt org sampai la.. tempat makan kt org tuju tu heee :) makan2 nk balik dah.. eh ada pasar malam la ita pun cakap nk beli keropok la.. ok la turun la kat tepi.. dia tungu je dalan kereta... hahahhaah gelak dlu boleh tak? hahahahahaaa.... tahu tak ita plak salah kereta... huwaaaaaaaaaaa kena gelak balik sampai umah kena gelak.. ampeh tul.. tp seronok la.. sakit pipi kt org gelak...


haaa mlm tdi kt org makan SOTONG KANGKUNG lagi
Siyes weh sedap... pada yg dok area Ampang atau berdekatan dengannya..
kedai ni terletak di Bandar Baru Ampang Restoran SA.. dari tepi jalan dah nampak..
kedai ni kedai mamak la.. tp kalo tak mkn,, mknan mamak pun ada pak cik jual char kuih tiow sedap gak heee.. opss seblm terlupa.. ni la gambar kakak yg wat sotong kangkung tu sedap.. kalo pi kedai ni tgk ada muka dia btul la tu kedainya ... selain sotong kangkung akak ni ada gak jual tahu bakar.. gan rojak buah.. :) jom cube..

Thursday, November 20, 2008

Award Friends Forever



Thanks Ryan..
semoga persahabatan ni akan kekal buats selamanya amin

Histeria

kepada peminat NadiaAF6
Nadia dah ada lagu baru.. jom dengarkan
siyes weh,, lagu ni sedap..
ost dr filim Histeria..





HISTERIA - NADIA

kemana engkau pergi
ku akan turuti diri kamu
setiap hembus nafasmu
akan ada disisi kamu

walau kau cuba ‘tuk sembunyi
kau tak kan dapat terlepas

kau kan jadi milikku
tiada tidak lagi
usah kau merayu aku

setiap manusia yang hidup di dunia
pasti akan jelas
hutang mati…


jom kt request lagu ni di corong2 radio :)

credit to: NADIAHASWANI BLOG

PRIHATIN LA SIKIT!!!

Selamat Pagi..
semoga ceria ari ni..
wah sebelum baca citer kat bawah ni.. jom tgk muka guew dlu hahaha
pink lagi....

------------------------------------------------------------------

TAJUK: PRIHATIN LA SKIT :)

mlm tadi ada kemalangan kat jalan ampang kat depan umah kte..
kisah dia lebih kurang mcm ni la..
pas jer ita siap iron baju.. sibuk berkejar nk tgk RENJIS 2..
pastu asyik sangat tgk tv dalam 9.40 la mcm tu dengar bunyi.. kebooommm..
mcm ni la lebih kurang.. osmate ita tgk muka ita.. ita tgk muka dia..
hahaha mcm ramai sgt osmate ita ni.. kt orang duduk berdua je pun..
yg aku ni bleh ajuk lagi bunyi benda tu,, " ha bunyi keboomm" pastu aku gelak2
abis RENJIS kol 10.05.. rasa macam tak sedap.. lia tgk sibuk iron baju dia..
ita pun bagun laa.. pi kat tingkap..

aku: weh eksident la... motor... 2 orang...
(tba2 osmate ita trus je lari masuk bilik dia... )
aku: kerjadah plak minah ni masuk bilik dia.. woii
(ita pun pi bilik dia dr bilik dia lagi jelas la..).
lia: mana ha orgnya?.
aku: tu haaa terbaring ko tak nampak ke?
lia: haa jap2 aku rakam.. (beriya seh minah ni rakam... smpai abis batery)
aku: ha rakam zoom skit.. weh dah 20 minit rasanya kemalangan ni.. mn ambulance ni.. mn polis ni..
lia: ta ko pi la call...
aku: mesti dah ada org call punya ramai org kat bawah tu..
(aku gan lia pun bising2 bak kata org cakap je,, lebih la..)
aku: alahai ya.. sian org tu terbaring.. ish mn polis ni mn ambulance ni..
lia: pi call polis la ta..
aku: nk ckp per? (bannggangkan aku.. iya la 1st time.. nk tepon) brape nombor?
lia: kt tepon balai polis ampang la.. jap aku tepon 103.. nah amik ni no..
polis: hello ya bleh saya bantu?
aku: en saya nk bg tahu ada kemalangan kat depan taman dato ahmad razali ni.. dah lebihdekat 30 minit ni.. tak de pun polis ke ambulence dtg..
polis: ok cik terima kasih
aku: hai mcm tu jer ke encik polis.
polis: awak dah buat report saya akan amik tindakan la.. kalo awak tak report saya tak amik tindakan.. (agak mcm marah la polis tu)
aku: iya la lama dah saya tgk org tu mcm tu.. ok encik.. (aku letak telefon..)
byk la gi yg kt org bebelkan.. tp tak kan nk tulis semua lak hahahha :) 20 minit pastu polis ambulence sampai..

ok la apa yg ita kata PRIHATIN LA SKIT.. tuk diriku sdri dan anda yg merasakannya ianya btul:

1. sebagai orang awam kt jgn mengharap atau sekadar kata oooo ada eksident mesti dah ada org call.. prihatin la skit biar pun 100 org yg call 999 atau balai polis berdekatan.

2. kenderaan yg lalu lalang.. pun satu.. kalo boleh nk ramai2 lagi kat situ.. satu lagi BAS tolong la PRIHATIN LA SKIT.. BAS Boleh berhentikan orang btul2 kat tempat kejadian alahaii mmg tak terlebih prihatin.

3. Kepada polis2 dan semua yg berkaitan.. PRIHATIN LA SKIT... walaupun polis yg baju biru tu menjaga keselamatan jer kan.. ita agak terkilan BALAI POLIS AMPANG dengan tempat kejadia hanya 500METER.. BALAI POLIS TRAFIK hanya 1KM dan HOSPITAL AMPANG dlm 3KM.. kenapa perlukan hampir 1 JAM baru semua nk sampai.. serius terkilan.. seolah- olah kemalangan tu berlaku kat tengah2 pendalaman. yg perlukan masa yg panjang tuk sampai ke tempat kejadian..

4. dah bg tahu ni mangsa kemalangan 2 org ambulance sampai satu je.. sorang terkapai2 kat tepi lagi walaupun dah dpt rawatan kecemasan.. tp peliknya satu je,, dlm masa tak sampai 15 minit ambulance lagi satu sampai.. TGK.. jadinya.. sebenarnya mereka boleh lagi awal dr tdi lagi..

TOLONG PRIHATIN LA SKIT YA.. Kalaupun byk sangat prosuder tuk kuarkan ambulance.. tolong perbaiki system ni..

JOM sama2 kita PRIHATIN...
bayangkan kalau benda ni berlaku pada diri kt sdri atau keluarga kt
ada vedio.. tp sekali gan dialog kt org dok merapu.. heee nnt la ya

p/s: sian osmateku PRIHATIN sampai terlupa citer Mertua VS Menantu dia hahaha

TAG tulis tangan

sampai2 opis teringat utang.. benda ni dah buat semlm.. tp kerana bz bleh plak tak post heheh jadi ni la hasil TAG oleh kak Cutemiut78 hehehe



Soalan:-
TAG ni dari Kategori:- Home Assingment – Hand Writing

1. Your name/usernama:
Masita bt Kamarulzaman, eitakz, eita, eita_masita

2. Left handed or right handed:
Right hand
3. Favorite letter to left: 'O'

4. Least favorite letter to right: 'A'

5. Write "The quick brown fox jumps over the lazy dog"
"The quick brown fox jumpas over the lazy dog"
6. Tag 6 people:
Mama Aqilah
JIVEBUMZ
Mizbuterfly
Luckylia
Wanie
Shafie

Selamat Menjawap TAG kengkawan...

Wednesday, November 19, 2008

hai tawan2

Selamat Tgh Hari.. wah dah ptg dah..
ari ni bz la plak sll bleh memain.. tak de kerja..
sekali ari ni ada plak keja bos kte bagi.. hee
apa2 pun best la ada keja kalo tak bosan..
haaa kt seronok tau.. ari ni sbb kt dpt layout baru..
cantik kan?? terima kasih kerana memahami..
haaa aari ni kt tak pink kt purple :)
peace!!

-----------------------------------------------
sapa tgk citer dendam setiap selasa jam 11.00mlm kat tv 3..
citer ni pada kite best la.. tak tahu la org lain..
dik kerana citer ni la setiap rabu kt akan gantuk.. sbb tdo lmbt hee
haa pada yg tak tgk citer ni dah sedap skit la sbb dia dah balas dendam..
weh tp kt bkn org yg berdendam eh... cuma suka jer citer mcm tu..
citer2 mcm tu kehidupan realiti sebenar manusia..

jom la tgk ramai hahaha
setiap selasa,,, jam 11.00mlm,, di TV3
promote la plak kan..

Layout baru..


lmbt plak masuk blog ari ni.. bz bebenor.. byk sgt kerjanya
haaa mcm mn layout baru ni cantik tak..
limited edition tau.. jadi cuma saya seorang je yg pakai.. thanks ek..
kalo tgk kat bawah tu ada link blog org yg watkan ni..

Tuesday, November 18, 2008

apa- apa ajer...


selamat hari selasa kengkawan
semoga ari ni terus ceria dan bahagia
ishh.. ari ni pink lagi..

-----------------------------------
sekadar pendapat.. bkn nk mengata bkn nk mengeji..
motivasikan diri aku sdri

ok la kenapa ek manusia dalam dunia suka merendah-rendahkan orang.. sebenarnya ita tak faham.. walaupun org lebih tua.. walaupun lebih pengalaman.. walaupun org tu berkelulusan tinggi dan apa gak semuanya sama jer.. kan semua harus dpt layanan seperti manusia.. atas permerhatian dan pengalaman sdri.. tak semestinya org yg berjawatan tinggi.. tak sementinya tahu semuanya.. mereka hanya tahu menyuruh jer.. mereka tak mula dr bawah.. dr pemprosesan kerja yg awal.. kalo mula dr situ mesti mereka fahami situasi sebenarnya..

cuma satu jer yg ita rasakan benda ni bagus dan baik.. walaupun apa bidang keja.. kerajaan mahupun swasta... hargai staff bahawan anda.. kerana kalo bkn kerja meraka semua tak kan jadi.. lagi2 kalo kt sesama melayu dan islam... bantu mereka,, bkn tuk mengata dan mengeji.. tuk kesenangan diri sdri..

benda ni pernah berlaku pada ita satu ketika dlu.. masa kerja kat kampeni lama... dan skrg ramai kengkawan yg luahkan benda yg sama.. ita tahu kemana juga kt pergi kt akan jumpa benda yg sama.. tp sekurang- kuranganya buat diri ita lebih bersedia dengan org2 yg mcm ni.. org yg perasan bagus,, org yg tak gaku kesilapan,, org yg perasaan bos,, org yg tuju kesalahan sdri kat org.. semua mcm2..

buat diri ita sdri jgn jadi macam ni.... KATAKAN TAK NAK!!!

Monday, November 17, 2008

Senyum Skit di pagi Isnin

Hai kengkawan selamat hari Isnin... mood keja jom heee :D

-----------------------------------------------

Ni nk citer pasal semlm plak heee yg bertajuk hujung minggu..

Huh Bagun2 pagi je kepala berat sesangat.. mmg la mlm tu dah sakit kepala.. tapi tak layan trus jer tdo.. dah la cerekarama tak besh.. isshhh tak suka tau.. nasib la Astro walaupun citer ulangan.. dia buka gak la citer yg sedap nk tgk BINTANG HATI.. kalo tak tentu bertambah sakit pala.. tp tak tgk abis pun.. minggu ni mmg tak de janji nk pi mn2 pun.. kengkonon nk kemas apa yg patut.. tp tak dpt wat sgt sbb kepalanya.. sakit sgt.. last kuar gak la.. ajak org tu pi mkn.. nasib baik nak.. kalo tak.. terpaksa layan perasaan.. hahahaa..

Muka layan sakit pala..
muka dah siap sedia nk kuar.. hee beriya tu.. huh lapa gilerr smlm..
thanks ek.. blanja kite..

workstation

Ok nk jawap TAG dr kak cutemiut78 ku ini...thanks kak TAG kite..

rules:
snap work station anda then... taruk link blog anda kat bawah gambar work station anda... iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada.. tengok contoh yang dibuat nih... begitulah seterusnya sampai bila-bila,
ok...sekiranya tag ini berkembang... pasti akan ada banyak link-link di bawahnya... kalau tak... terencat la dia... ha ha ha...
lastly...tolong pass tag ini pada tujuh (7) blogger lain...
pass la pada siapa-siapa..


tempat kite biasa je.. maklumlah site opis heee

kiranya ni mcm TAG berantai la.. jadi apa lagi copy paste rantainya hahaha
kak ras, vogue2704, kak faina, nizza-abira, cutemiut78 , eitakz,

dan 7 org yg saya nak TAG adalah...
1.Kakak NDR
2.Mommy Lilly
3.JIVEBUMZ
4.Wanie
5.Kak Eina
6.Hudd
7.*ryan*
Tiada paksaan utk menjawap.. kalo sudi jawap la thanks :)

Saturday, November 15, 2008

Rindu dia

saya windu dak kecik ini..

anak sapa?
ni anak adik kita..
nk tunggu anak sdri lmbt la lagi la jawapnya..
seru tak sampai lagi hahaha :P ayat power seh..
hmm windu la nk jumpa dia..
tiap kali balik kampung... mesti paksa adik kte balik dr JB
bawa dak kecik ni balik..
alahai sian tiap kali balik kampung sangap jer la..
sblm sempat tdo org ni angkat..
org tu angkat.. alahaii tak leh nk ingat windu bangget..
-----------------------------------
~SELAMAT BERCUTI DI HUJUNG MINGGU~

Friday, November 14, 2008

bayangkan.. tencen wehh..

kenapa la sengal sgt aku ni... hmmm
tencen la... wehhh tp tetap nk senyummm...

ym dengan mak cik(mama) kte tdi
mama tanya
mama: kak aim dpt brap
aku: mmg blurrr PMR dah kuar ke? aku trus tepon mak..
(tuttt truttt mak mengunakan caller ringtone farhana bumi kenyalang sempat lagi aku ni..)
aku: mak, adik aim mn?
mak: knp? ada tu tdo..
aku: kejut mak tanya PMR dah kuar ek..
(sambil tu aku buka berita harian online.. tgk citer pasal UPSR)
mak ckp aim: pangil aim kak long tanya PMR dah kuar ke?
aim: hmmm bln 12 laaa..
(dah terlanjur tepon mak.. aku pun bercerita gan mak pasal kak cutemiut78 kata kat ramatex Sri Gading org nk berenti.. aku pun terover dan lupa bos aku ada..... haaaaa tencen seh.. apsal la aku tak pk..)
aku: mak ada akak ni ckp dak opis dia nk berenti.. ramatex kat sri gading tu..

mak: ooo bagus la dekat je.. kat sini.
aku: tp mak kt nk tgk gaji dia dlu.. kalo 6 ke 7 ratus mana cukup mak
mak: tanya dlu akak tp tu braper starting
aku: haah kan.. tp kt tak pk lg pun.. kt tak tanya lg pun akak tu detail..
mak: dah la pi tanya dlu tepon lama2 ni mahal..
(aku yg tepon.. mak yg bising.. dah letak tepon baru aku pk.. alamak mr e ada... alahaiii )

kalo korang jadi bos kt kan???? apa korang pk??
(harap-harap dia tak dengar la kan.. tlg doakan sama :) aminn)

MEMANG LA AKU NK CARI KERJA KAT KAMPUNG... NK DOK GAN MAK TP KALO REZEKI AKU KAT SINI MCM MN? BLN 12 NI KENAIKAN GAJI.. DIA DENGAR AKU NK BERENTI.. NNT DIA NAIKKAN SKIT LAAAA ... NTAH2 TAK NAIK LANGSUNG.. MCM MN NI TU LA.. LANCANG SGT MULUT NI...

TOLONGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni gambar ari ni.. time sibuk pk.. tetap nk amik gamba..

Thursday, November 13, 2008

cincau


teringin ais cincau laaa
bandung cincau ke
cincau soya ke
milo cincau ke..
huwaaaaaaaaaaa sedappnyaaaaaa

kenapa



sebenarnya hati masih merajuk..
tp dah biasa pujuk sdri..
hmm mls tak de mood...

nk meluahkannya tencen la..
kenapa tak faham hmm


Wednesday, November 12, 2008

lalalalala nyanyi :)

Sebenarnya kite sangat bosan ari ni.. mata sangat gantuk.. tak tahu nk wat menda.. nk citer pasal semalam semuanya membosankan dan penuh dengan kesedihan... hmm ari ni kt tak nak sedih2 dah.. kt nk eppy2 jer.. eppy eppy eppy day... heee :) tak bet plak update tak de gambar kan.. jadi kt post gambar ni laa heee :)


layan jommm

bayangkan lah kudup yg sepi
sendiri di lautan lalang..
bayangkan la sengsara
digalas tak kala
kelopaknya sedang mekar

tahu tak lagu ni???

begitulah diri ku dpt kau umpakan kekasih
yg menagis tak terhenti di dalam..

heee lagu ni best tp sayangnya radio langsung tak nk kuarkan..
apa ntah nasib lagu ni...
pada yg tak pernah dengar meh dengar jommm
jiwa tak stabil ni layan lagu ni mmg beshh!!!
apa2 pun saya adalah peminat tegar HELIZA

byk lg gmbr tp amik yg kat Friendster jer,, mls hahaha :)


lirik Cinta Di Lautan Lalang

p/s: jangan lupa SYURGA CINTA filim pertama HELIZA yg akan di tayangkan Disember ini mungkin..

credit pic: http://akusue.blogspot.com/
mekasih kak sue :)
Nantikan DI PAWAGAN Berhampiran anda!!

Tuesday, November 11, 2008

Khas Untuk Wanita :)

Jangan Bersedih Jadilah Wanita Paling Bahagia


tgh dok2 layan sedih pi bilik housemate kt.. tgk2 ada buku ni.. wah mcm best.. kt pun ckp kat dia pinjam.. dia kata amik la besh.. mmg btul buku ni sangat best.. sesuai tuk di jadikan motivasi diri.. buku ni karya Dr.Aidh Bin Abdullah Al Qarni..di terjemahkan oleh Muhammad Huzaifah. terbitan Al-Hidayah.. yg kt ada ni kulit tebal harganya RM 28.00.. pada yg nk baca pi cari kat mn2 perpustakaan,,, tak pun kedai2 buku.. selain memotivasikan diri byk mutiara kat kat dalamnya antaranya..

meh kt kongsi skit :)

1. Sesulit apa pun persoalan panti menjadi mudah dengan senyuman.
2. Kita Sering Mensia-siakan waktu bahagia untuk sesuatu yg tak berguna.
3. Hati - hati la terhadap orangyg di zalimi dan air mata orang yg teraniaya.
4. Percayalah pada Allah jika engkau benar , berbahagialah mengadapi hari esok jika engkau bertaubat
5. Jika wanita yg cantik itu ibarat permata, maka wanita yg budiman adalah inarat pebendaharaan kekayaan..

ada byk lagi.. tp 5 dlu la cukup eh.. peace!!!.

sapa punye ni


kerana x dpt email amik sila collect kat sini.. sblm save klik dlu bg besar bru save iya kengkawan.. nnt ada masa ita wat lagi.. ari ni wat dlm keadaan jiwa kaco :) hahhahaha


1.kak anne puyer
2.kak Hazlin punyer.. (sory la kak blog akak tak de gambar sgt ni hee )
3.laling jivebumz punyer

oleh kerana saya dah email kat semua jadi saya kecikan gambar ini hehehe :)

saya masih berhutang pada izza & kak lina insyaAllah esk.
mungkin..

saya sangat moody


hmm tak dpt nk dambarkan dengan kata2
cuma hati je yg bleh berbicara..
cuma mampu berdoa.. tuk kuat trus..
tu menghadapinya... saya sangat bosan..
namun saya masih tersenyum..
hanya mak yg faham saya..
mak kata saya mcm arwah abah..
hmmm.. tabahkan hati kuatkan semangat..

Monday, November 10, 2008

buat kawan2

buat kawan2 yg mtk tlg buatkan walpaper.. walaupun biasa2 jer dan terlalu menghargai terima kasih byk.. link blog kt sekali... semoga ikatan persahabatan kt akan lebih rapat lagi.. wat kengkawan yg masih blom dpt tunggu ek.. ada lagi sbln ita dok site opis.. lagi tu sempat nk buat.. esk dah balik HQ tak sempat dah.. tunggu bli laptop laaa hahaha :)

JOM MASUK BLOG diorg nih..

http://honeysour00.blogspot.com
http://cute-miut78.blogspot.com
http://lilysafiyya.blogspot.com

pada yg mtk kot kt terlupa tingalla nama kat sini.. heee
yg kt ingat.. izza.. jivebumz... kak azimah gan kak hazlin :)
tp nnt la yek mood tak ok ari ni hee tp tetap tenyumm

apa yg di buat semalam

hmmm semlm mcm biasa la basuh baju lipat baju kemas umah kemas bilik... siap semua tunggu melodi.. bkn per nk tgk kisah norman hakin gan abby.. mmg suka menyibuk kan.. heee :) pas tu siap2 zohor semua nk kuar pi cari kain.. saja mengedik nk test tukang jahit baru.. ermm tp semuanya tak berkenan nk wat mcm mn.. pastu call kak she kata nk amik stiker.. janji kat.. giant batu cave.. pastu tunggu2 berkenan plak kat kain ni.. so amik la... heee sebenarnya mood tak baik ni tak tk de ilham.. lyn blusse ni hahaha :)

cantik tak tak tahu nape biru yg berkenan :) sekali pandang dah suke..


ni plak stiker helizabereh... cantik suka sgt..

layan lagu ni yok!!!

Apa Sebenarnya

Andai sampainya waktu aku harus tinggalkan mu
Akan aku berlalu bila tiba saat itu
Tak guna kau merayu dan tak perlu menahanku
Kerana yang berlalu kehendakmu

Hanya tuhan yang lebih tahu
Susah senang hidup dengan mu
Sumpah janji semakin layu
Hingga kini jatuh satu persatu
Engkau membiarkan ku

Air mata bertamu tidak kenal erti jemu
Menemani hatiku tidak mengenal ruang waktu
Mengapa dari dulu tak kau kata kan padaku
Kehadiranku ini menyusahkan

Yang terhalang kejujuranku
Dan yang terbilang kesilapanku
Memang payah dimengertikan
kerana tertutup pintu hati mu
Terima penjelasan

Biar apa jua tafsiran
Yang ingin kau nyatakan
Aku rela terima semua....

Saturday, November 8, 2008

tak balik lagi?

hahaha tak de kerja la ni... bosannya.. mmg masih kat opis pun mls nk balik..
ari ni kerja setengah ari je.. tp saja jer balik lmbt..
esk kt nk pi jalan2 amik angin ujung minggu.. tp tak tahu pi mn..
ermm rasanya mcm nk pi cari kain wat baju .. lama dah tak wat baju..
tp tak tahu la sllnya beragan jer lebih..
tp sampai tempatnya kang tak tahu beli ke tak hmmm


ni lagi satu.. nmpk mcm best je kulit muka pink2 gitu..
tp sebenarnya terkupas.. ni mesti sbb percubaan pencuci muka anti resdung tu..
tp rasa dia miang... mcm nk garu2 jer.. tp tahan je..
kalo garu kang melecit lagi cakit.. baru guna 3 kali dah terkupas2...
dengan tu kt berenti pakai.. huwaaa takut..
SELAMAT BERCUTI DI HUJUNG MINGGU...

citer makan ciket :)


semalam balik dr opis dah 8.30mlm.. adeii tencen bkn kt yg nk balik lmbt sbb org tu amik kt lmbt.. pala dah sakit ni.. sbb lapar hee.. ish jln nk ke Ampang ni jem plak.. mcm ni la kalo ari jumaat.. nk kemana semua org ni.. alahai... smlm kt org mkn kat kedai mamak kat bandar baru ampang hu haaa.. menu jadi pilihan kt.. char kueh tiow special.. yg ni bkn mamak yg buat eh.. ada pak cik kat situ wat.. ada stall kecik2 la gitu.. gan menu utama kalo pi sini.. Sotong kangkung.. ni pun bkn mamak yg buat eh.. ni ada akak comeii kat situ yg buat hee.. pernah dengar kat era tak pasal sorang mamat ckp.. kalo kat tempat dia selak sotong baru nampak kangkung kat sini ala2 gitu laaa sbb dia letak sotong blah atas.. heeee :) pastu ayam tandori haa yg ni mamak buat... haa yg buat tu hensem hak hak hak... ni saja2 je beli sbb org tu mam tossei telor...( ni tak de gambar sbb tak amik :P) nk meratah... teringin pun ya gak ni... tp siyes la mmg sedap.. tak tahu la kalo kt tgh lapa haha :P

Manusia Belaja dari kesilapan

kenapa ari ni wat tajuk mcm pelik jer ek... hmm tak pelik tp benar.. dari kesilapan la kt belajar utk memperbaiki sesuatu.. bg aku.. mengaku kesalahan mmg sukar.. menerima tentangan org lain juga suka sukar... aku tak nafikan semua ni.. tp pada pendapat peribadi aku sediri.. menugur kesilapan org utk kebaikan itu baik.. dr menuduh org bukan2.. aku faham kengkonon tak nk menegur takut org kecik ati takut org tu ni la... sepanjang aku hidup di alam pekerjaan dan dewasa ni macam manusia yg aku jumpa.. tp btul kata pepatah RAMBUT SAMA HITAM HATI LAIN-LAIN.. sahabat suka memang mudah di cari sahabat duka.. sapa ada tak de.. kecuali keluarga sdri..

dan aku plak lebih suka diamkan diri.. dlm diri aku tak pernah mengajar diri supaya dendam dan bermusuh dengan sesiapa.. aku tahu Allah maha Adil... dia akan membalas segalanya.. sekarang pun banyak yg kt lihat.. tak perlu tunggu mati.. sampai turnnya terima la.(aku bkn doakan akan dpt balasannya.. tp itu la matematiknya)... btul kata pepatah HIDUP UMPAMA RODA ADA KALANYA KT DI ATAS DAN ADAKALANYA KT DI BAWAH... smpi masa kt akan di bawah juga.. aku juga sebagai manusia selalu leka dan alpa bila di atas.. bila dah kat bawah baru sedar... tu la manusia yg kerdil di bumi ciptaanNya ini..

aku berterima kasih.. kerana memberi aku kesedaraan.. dugaan yg datang pada aku tanda DIA Yang Maha Esa sayang kan aku supaya tidak lalai dengan perintahnya.. aku terima semuanya dengan REDHA.. aku berterima kasih kepada kengkawan pada semua... yg pernah membuat aku kecewa dan gembira.... semua ni membuatkan aku kenal erti dewasa dan lebih matang untuk terus hidup di bumi ini...

untuk semua kenalan sahabat kengkawan mahupun yg baru aku kenal atau dah lama.. aku memohon ampun dan maaf... dan aku doakan korang sentiasa bahagia dan di rahmati Allah selalu.. semoga segala impian aku dan korang semua akan menjadi kenyataan amin~

duka membawa bahagia.. semua aku lebih kuat dan tabah atas dugaan akan datang...

Friday, November 7, 2008

Terperanjat


Thanks Kak VP.. Publish Wallpaper tak seberapa tu...
tak sangka plak akak post kat blog akak mmg terpanjat sgt..
bila tgk akak update gambar.. ita wat tuk akak je sambil wat ucapan tahniah..
rasa malu pun ada sbb akak link kan blog kt..
thanks byk2..

Apa-apa pun blog pink milik kak VP mmg beshhhhh....
kalo tal update mesti tertunggu- tunggu
chaiyok-chaiyok kak..
http://viruspadu.blogspot.com

yehhh!!! pin kt dah dpt :)


mcm2 tahu je duit yg dikeluar secara manual ari tu dh abis huhuhu..
angkara kad ku yg rosak tu.. yeh pin dah dpt tp tk aktifkan lagi...
alahaiiii malas tul nak pi Bank Muamalat kat Masjid Jamek jauh..
tp harus kena gigih ni.. heheee


minah ni sgt gedik.. gambar poyo,,

Kongsilah!