PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Saturday, January 31, 2009

pelbagaikan dadih @ puding



ada org pangil pudingkan.. ada org pangil dadih... apa2 pun iya senang di buat dan sedap di mkn.. tu yg best.. ok yg ita wat ni perisa coklat.. tp atas tu ita letak coklat rice.. dan ceri... mmg best.. cantik dan sedap hahahah :)

p/s: lama tak update blog kan bz sgt.. balik kerja pun dah penat.. kat opis langsung tak leh online.. ohhh sebelum terlupa thanks kak cutemiut yg sudi jumpa eita.. walaupun jap jer... nnt balik kampung lagi kt jumpa eh :)


SELAMAT HARI WILAYAH KEPADA SEMUA PENDUDUK WILAYAH...
wah.. esk cuti eh.. org yg under wilayah..
nasib ler wat eita dah kerja under Selangor kerja la esk..

Tuesday, January 20, 2009

main-main heee

hahahah ni saja main2 mak cik ita dtg bawa muffin.. dia bawa krim sekali jadi tuk pertama kalinya tak pernah guna jadi la buruk mcm ni hahahah saksikan la hahahaha :)


kira ok la kan... dah wat gelak sdri sbb buruk gila.. hahahah

Monday, January 19, 2009

Tahniah Ija..

heee apa pun tahniah kepada heliza dan zahid mlm AJL kelmarin.. walaupun tak menang dah ke juara lagu dah kira menang.. tuk heliza yg baru mencipta nama di bidang seni.. apa pun ita rasakan persembahan ija mantap dan baik sekali... tahniah ija.. walaupun tak dpt tgk live ita rasakan ija dah cukup hebat dr mlm full reahsel mlm sabtu ari tu.. good luck ija all the best..

wat ziana zain.. wah mantap tp tak de rezeki... apa akak mmg melatop i love u so much la.. teringat zaman2 rajin membalas surat dlu... hahahah rindunya wat kakakku ziana zian akak tetap juara di hatiku...

abg pejal huhuhu sampai syurga la.. tak de rezeki nk jadi juara lagu kan... tak per tahu depan ada lagi.. apa2 pun tahniah.. wat semuanya yg bertanding dlm AJL mlm tdi tahniah...

p/s: rumah dah siap jgn pahat masih berbunyi heee :)

rinduku pada ija dah terubat.. dah bertemu pada full reahsel ari tu... hmm besday ija tak pat join.. balik kampung plak alahai ruginya...

pada peminat HELIZA yg nk join besday heliza.. bleh la ke facebook Nur Heliza Helmi.. maaf la web fc heliza ada masalah skit.. masalah akan di perbaiki sedikit masa lagi isyaAllah.. jap ek ita cari posternya hee :)


cepat-cepat tau.. call mana tahu masih boleh join :)

Saturday, January 17, 2009

good luck ija!!!



Good luck ija!!!!!
semoga DOA DALAM LAGU menang juara lagu tuk etnik kretif eskk
walaupun tanpa mawi.... chaiyokk ijaaa...
missss uuu ijaaa
korang doakan eh doa dalam lagu
nyayian heliza dan mawi yg dah di gantikan oleh zahid
menang juara lagi tuk ketegori etnik kreatif
lagu ni milik AJAI... liriknya plak milik ARWAH LOLOQ


JANGAN LUPA SAKSIKAN ESOK JUARA LAGU DI TV 3!!!!
DOAKAN HELIZA MENANG DAN JUGA FAIZAL TAHIR

Friday, January 16, 2009

sayang mak gan abah

hmmm hatiku sebak rindu pada arwah abah...
setiap kali aku berdoa semoga arwah abah di tempatkan di kalangan orang yg beriman dan soleh di senangkan di alam barkhazahnya... hmm tahun ni tahu ke empat idup ku tanpa abah.. bln 4 nnt cukup la 4 tahun abah tingalkan aku tuk selamanya.. siyes windu yg tak dpt di bendung.. windu yg teramat sangat... kasih sayang yg tak dpt di ungkapkan gan kata2 lagi.. perginya tidak ku minta tp aku redha dengan kehendakMu.. sekalipun air mata ku mengalir hanya doa yg dpt aku panjatkan.. semoga rohnya tenang di sana...aku tak tahu mlm ni terlalu kuat rindu aku padanya... walaupun kasih sayang kami di rampas... aku tetap memyanginya.. walau apa pun sekali kerana tanpa abah aku tak kan ada.. along sayang sangat abah... mungkin hanya org yg mengalami memahami perasaan ni.. Al fatihah wat arwah abah Kamarulzaman bin Jaafar semoga rohnya di tempatkan di kalanggan orang2 yg berimah amin... semoga abah tenang di sana...

namun pada masa yg sama... aku terlalu takut tuk ilang mak... ya Allah aku bermohon.. berikan mak kekuatan kesihatan dan panjangkan umur mak.. . sesunguhnya aku terlalu sayangkannya... hanya dia yg memahami aku.. biar apa pun dia... biar buruk mana pun mak.. namun mak segalanya wat aku.. along sayang mak.. mak byk susah payah tuk kt semua.. hmm hanya kt jer yg tahu kan mak..

tak tahu kenapa mlm ni aku terlalu emosional.. aku sayang mak dan abah... tak tahu la mungkin ni tuk aku semankin matang menjangkau umur 26 tahun ni..

wat adik2 ku... jgn korang sakiti ati mak lagi sesunguhnya dia terlalu byk berkorban wat kt.. biarpun apa org kata.. .. dia tetap menangkan kt.. walaupun kt yg salah.. dia sangup terima je apa yg org kata..

wat adik2ku jgn lupa sentiasa berdoa tuk arwah abah.. walau apa pun dia tetap abah kt.. tanpa dia kt tak de kat dunia ni..

Wednesday, January 14, 2009

pelik

td sampai kat putra lrt masjid jamek tgk tak de org menunggu nk ke arah gombak
teranya gak mn semua org.. tp baru kol 7 tak kan dah tak de org kan pelik sgt..
sampai2 atas tgk ramai btul org..
pihak pengurusan sekat tak benarkan org turun ke bawah
pelik.. tba2 timbul rasa takut2 kot2 ada bom ker huhuhu mcm2 plak den pk...
ada ke sapa2 yg tahu kenapa ek...
kopoh kan mak cik ni hehhee

Monday, January 12, 2009

gud luck eita!!!



salam semua... esk ptg ita temuduga lagi..
kali ni pi yg dekat gan umah.. kat jalan pinang :)
harap2 dapat la kan.. ketika hati sedang suka di tempat baru
rezeki datang lagi terima kasih ya Allah
atas rezeki yg Kau berikan kepada setiap hambamu...
doakan ita dapat ya kerja kat situ amin :)

ermm windunya nk online siang hari..
miss u all

penoreh getah glamer!!!

kami menoreh getah berbaju kurung ehehehe
kami penoreh getah yg glamer huhuhu





glamer kan ita gan osmate ita ni..
kt orang pi menoreh pakai baju kurung siap dpt bunga telur lagi hhehehee

Sunday, January 11, 2009

TAG 16 dr ling



thanks sahabat ku link a.k.a eleza... yg memberi TAG yg byk mcm ni adeiii

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya (malang?) silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.


2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal 4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi, tetapi tak dapat.

JAWAPANKU IALAH:-

16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.
1. Malas nk lipat baju hahahahaha

2. rajin cuci baju

3. mls iron baju kerja

4. suka buang masa

5. cepat marah

6. mudah terasa

7. malas nk jawap tag yg byk sgt mcm ni
8. suka makan kueh tiow kungfu dan char kueh tiow kerang huhuhu

9. milo ais best

11. suka menjerit

12. korek idung dlm bilik air
13. suka tdo
14 suka jalan2 tak tentu arah
15. bila nk abis
16. aku entam jer asalkan cukup 16 hahahhaah

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
1. cik penna
2. kak cutemiut
3.ryan
4. aqies
5.dirfara

6.Cha

7. hudd

8.kak atty

9. kak jivebumz
10. kakak ndr
11. mar (unggu voilet)

12. masviona
13.Sis lin
14.Am
15.nurulhuda abu bakar

16.kak catlina


mtk ampun heee kerana tag ni memerlukan 16 org jdi main hentam jer nama orang yg teringat sila jawap yg kalo sudi.. daaaaa

Saturday, January 10, 2009

Award dr kak cutemiut dan ungu voilet


ni award dr adik mar yg jauh di bumi ambia thanks laling..
walaupun dah dpt kerana mu akak gagahi jua hehehe :)



yg ni plak dr kak cutemiut ku yg dekat tp jauh thanks kak i miss u

Friday, January 9, 2009

TAG dan Award dr Ryan Tayunk..

Peraturan untuk menerima award ini ialah:
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.
AWARD


~thanks ryan tag dan bag award ni kat ita semoga persahabatan kt kekal tuk selamanya..~

TAG
10 fakta/hobi eita

Fakta tentang diri eita
1) sukar di fahami berubah2 mcm sesumpah
2) cepat sedih mudah simpati..
3) ada kalanya keras hati
4) nmpk mcm sombong belagak tp sebenarnya tak sbb susah nk senyum hahahaha
5) diam wat pertama kali pertemuan hahahah bleh gitu

Hobi
6) membaca
7) melancong
8) jalan2 cari makan cari pasal hahahah
9) online
10) balik kampung hahahah :)

c) 10 org yg menerima award n tag ini ialah
eita berbesar hati memberi beri award kepada semua kengkawan ita.. terima laa
jika sudi.. kerana anda juga cute blogger :)

Serasi Bersama

ita semakin serasi :) heee mcm besh je kan serasi gan sapa serasi bersama heheeh kampeni ita.. ari ni perasaan sernok telah menguasi sedikit... harap2 semakin hari semakin sayang... mungkin selama ini ita suka tanguh kerja sbb takut tak de kerja tp di tempat baru ni tidak lagi.. kerana semakin lmbt semakin bertimbum kerja.. jadi ita harus laju dan pantas chaiyok... hmm seronok bila kerja wat kerja hahaha tak bekesempatan langsung nk layan benda lain besh la byk benda ita blaja.. iya la lagi pun ni 1 st time ita dok akaun dept. sepenuhnya huh bz gila... dan ni pengalaman pertama ita keja di logistik company... sblm ni ita dah kerja IT company dan enginering kali ni berubah ke pengalaman baru seronok la... oh suara2 di opis ita... hehehehe dia masih trus bercakap tp ita pekak kan teliga yg penting kerja ita siap... dan yg ita rasa seronok akak tu kata ita cepat sbb ita pernah keja dia kata... alahamdulillah dengan umur ita yg dah meningkat 26 ni ita harus berubah... ita akan cube berubah tuk wat yg terbaik dalam diri ita.. hmm wah semangat kan roh semangat dah masuk tu yg jadi semangat... alhamdulillah perasaan ita dah berubah hahahha tp yg best esk tak kerja hehehe leh tdo huhuhu :)


tdi dia org ckp gan eita

1. ita ni garang
2. knp bila wat kerja ita diam jer.. diaorg takut ita tak tahu.. siap ckp tak tahu tanya nnt sesat jalan adeiii kena gue sebiji..
3. dia org kata lagi 2 minggu expert la

jawapan ita
1. bkn garang tonasi ita ni,,, ita pun sedar bab ni.. dlu masa ita kerja kat jb ita kena marah gan pegawai timbalan setia negeri sbb dia kata ita ckp gan dia garang huh dia siap dtg opis takut ita.. ni harus ita ubah.. kena ubah tonasi ita.. hmm my laling pun kata ita garang nk wat mcm mn huh berubah!!!! berubah!!! berubah!!! tp pada ita kt kena garang gak kan.. kalo tak nnt org pijak pala kt.. hmm manusia bkn bleh wat baik sgt pun :) gunting dalam lipatan mcm2 ita kena semua tu pengajaran wat ita.. ni baru 26 dah mcm kan nnt 62 tahun huh..

2. hahahahah diam salah satu sbb ita gigih menhafal keja2 baru ita.. dan salah satu sbb lagii 2 tahun ita keja site tak de kawan dok sorang.. jadi ni satu kejutran semula tuk ita la.. tp mmg ita berjaga2 pun takut nk baik sgt sbb ita ni murah ati.. hahahaha..

3. alhamudulillah insyaAllah amin :)

ok nite hehehe :) saja nk berkongsi perasaan ita hehehehe..

Tuesday, January 6, 2009

hari ini lebih baik dr smlm..

hari ini lebih baik dari semlm.. ketua akaun dept dah datang.. jadi ada lah kerja ita... tak de la dok bosan melangok.. hm.. aku tak faham la.. kenapa mesti ada org iri hati... bkn salah ita dpt gaji byk tu.. ita mtk dia org bg.. sbb tu ita terima keja kat situ.. hmm orang lama tak buas hati.. apa yg ita bleh buat.. ntah la.. ita pandai guna ubs system.. dah tentu la ita demand gaji skit... tu pun tak byk mn.. ita terima jer.. sbb kebetulan kontrak abis dec 2008 ari... ishh nape mcm ni.. mcm2 la.. hmm pening... sedangkan ita bleh wat invoice mengunakan ubs system dengan baik.. apa yg harus ita blaja cuma hafalkan kod jer.. tp tak tahan la suara-suara sumbang yg tak puas hati ni.. macam2laa.. pening pala.. hmm ita plak sblm ni tak pernah kerja gan org dok site dlu sorang2 engineer jer tu pun tak borak2 bila ramai ppuan ni rasa mcm lain jer.. ita tgk jer.. mcm tak de mood nk baik sgt gan org.. sekadar gitu2 bleh la.. tak nak jadi mcm kat mysys dlu.... org yg baik gan kt la musuh paling dekat.. tp tk semua.. segelintir jer.. :) stoppp... tk citer sbb gue dah lupakan... hahahaha.. tingal sejarah..

lama tak letak gambar sdri kan.. hehehe ni jer yg sempat posing smlm.. ari ni tak sempat byk sgt kerja.. tp seronok tak de la dia kata ita tak bermaya.. huh...

Monday, January 5, 2009

Award dr cha laling...


thanks cha atas award ini..
dan eita bebesarhati nak berkongsi award ni pada kalian semua..
sila ambil eh kengkawan..

Catlina, nurulhuda, Am, cikpenna, CT, ctsarah, eida, Eleza, Faizura, Firdee, Hudd, Izza, Kai, Kak Amizah, Kak As, Kak Atty, Kak Eina, Kak Ita Itu, Kak June, Kak Leya, Kak Mimie Afinie, Kak Nina,Kak Noridah, Kak Sue (akusue), Kak VP, Kakak NDR, Lina Chan, Lina303, Luckylia, luluchenchen, Mama Aqilah, Masviona, Mizbuterfly, Mommy Lilly, Neslo, Nur, Paan, Ryan, Shafie, Sis Lin, Tyka, Uncle Kunadzri, Ungu Violet, WanieYana, YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus,warisku minangrawa, kak JIVEBUMZ, honeysour, cikgu su, kak Anne, kak CuTeMiuT 78, aqies, syam, kak masnurin, kak Ako(ratna).
yang tak de nama ada dlm list ita pun silakan ok...

p/s: pada yg ada tag ke bg award tak letak lg sory eh dah terlupa.. lama sgt cuti..

tak de mood hmmm


1st day kat kerja ari ni membuatkan ita sangat tak de mood.. ni semua bahana.. daripada anak2 naik sekolah.. hmm bos cuti.. tp bos besar tak cuti.. jadi tak de sapa nk bg ita kerja... dept tu cuma sorang jer kerja tu pun dak baru.. hmmm bosannnnn mcm mn ni 1st day dah bosan... alahai.. ntah la tak tahu nk tulis per lagi.. tp mmg btul2 membosankan ari ni.. bos besar tu pun sama org dah bosan dia bleh kata kenapa nampak mcm tak bermaya.. abis tak menda nk buat.. nganab pc yg hanya ada ubs system... nk wat per lagi tenung jer laaaa.. arhhhhhhhhhh bosannnnnnnnnnnnnnn ari ni sangat bosan.. walaupun awal pg sblm dtg ita btul2 bersemangat tuk berkerja.. hmm tp hampehh... ya Allah tlg la bg aku semangat.. hmmm tencennnnnn.......

thanks my laling bg pinjam broadban dpt la online bosan2 ni hmmm

Sunday, January 4, 2009

salam...

hai kengkawan selamat tahun baru...
ita dah balik dari cuti.. thanks semua sayang korang...
esk ita dah start kerja tempat baru...
jadi tak dpt la nk mengedik kat sini waktu siang hari..

sepena tahun baru ni apa azam korang...
azam ita heee nk wat yg terbaik dr tahun lepas..
umur pun dah meningkat...
jadi kena la pk masa depan dah tak nak main2 kononnya..
tp tak rasa mcm dah tua pun.. heee :)

tak de gambo lerr.. mcm tak best jer update tak de gambar kan..

Kongsilah!