PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Sunday, March 29, 2009

EARTH HOUR - dimana anda :)



senyum dlu... di mulakan dengan bismilah di sudahi dengan alhamdulillah...
nyanyi ciket :)

salam, hai kengkawan :)
ada ke ita kawan... tentu la ada kan..
hasrat tu melihat anggun di AF dibatalkan..
kerana kami ke bukit Ampang tuk join earth hour..
tahu tak sedikit menghampakan kerana.. keadaan masih lg terang...
cuma hanya klcc dan kl tower yg gelap
umah2 org ramai yg terang.. tak menyokong atau tak tahu kot..
kenapa bkt ampang menjadi pilihan sbb bkt ampang bleh nmpk satu kl..
ok la jom layan sikit gambar ni..
maaflah kemera tak cangih... tak brape cantik sgt.. keadaan klcc gelap pun tak nmpk..

ok gambar ni sama keadaan berlaku la.. siap ada yg bawa lilin tau..
abg2 fotografi ni... ramai sgt... haaa lagi satu bukit ampang ni jem tau..
dah sangat ramai org :) tp apa pun tetap seronok..

dan last ni gambar mengedik ok.. heheheh dah tak de kerja la ni hehehe
apa2 pun peace.... jgn lupa pki tali pinggang belakang..
dan jgn suka ckp blakang hahahha :P

p/s: smlm ita ke.. showcase akustika anggun di Malaysia.. tp di sebabkan tunggu gamba kat kamera cangih jadi tak de la gambar lagi.. huhuhu

Friday, March 27, 2009

EARTH HOUR

JOM KEMPEN!!!
SAMA KT SELAMATKAN BUMI..


PADA HARI SABTU, 28HB MAC 2008
MARI KTA PADAM PENGGUNAAN TENAGA ELEKTRIK
HANYA SATU JAM DARI JAM 8.30PM HINGGA 9.30 PM
JOM SELAMATKAN BUMI

pada yg tak tahu nk pi mana jom ramai2 kt ke KLCC
kite tgk lmpu klcc di tutup satu jam..
PASTI MERIAH!!
sememangnya lampu klcc akan tutup pada jam 12 tgh mlm setiap hari..
pada yg pernah terlihat atau mmg tahu..
perasan tak lmpu klcc tutup berperingkat- peringkat..
dari bawah ke atas.. kalo di lihat btul2 sgt cantikk

JOM PADAMKAN ELEKTRIK SELAMA SATU JAM..
SEBAGAI TANDA SOKONGAN ANDA KEPADA
EARTH HOUR!!

P/S: pada yg pergi konsert AF anda di kehendaki memakai baju berwarna hitam sebagai tanda sokongan kepada kempen earth hour ini..

Tuesday, March 24, 2009

Award dr kak cutemiut :)


lama tak dpt award... thanks kak muaaahhh misss u...

thanks kengkwan...

salam...
1st ita nk ucapkan byk2 terima kasih kat kengkawan eh..
sbb smpati kat ita... thanks byk2 ita juga doakan kesihatan korang...
dlu ita wat blog ni sbb ita nk isi masa lapang... sbb ita tak de kerja nk buat kat opis..
jadi ita wat blog.. sekarang bila kerja baru ni.. kerja terlalu banyak..
jadi masa tu mengupdate sgtla sikit.. tp ita lebih suka masa skrg... dr masa dlu..
skrg terlalu bz... yg bleh ita pk kerja balik dah penat... harus rehat..
dengan keadaan kesihatan yg tak stabil harus rehat secukupnya :)
dari memikirkan hal remeh2 ni.. tahun 2008 terlalu byk kenagan yg menyiksakan..
di tikam dr blakang oleh org yg di sangka baik dan macam2 lagi..
pengalaman memdewasakan kita.. ceh dewasa sgt ke aku...
pengalaman juga membuatkan aku lebih berhati-hati...
pengalaman juga membuatkan aku kenal erti hidup..
biar pahit mana pengalaman tu harus aku telan..
namun tak kan pernah luput dr ingatan aku..
aku redha atas apa yg berlaku...
aku berterima kasih pada yg memberi aku pengalaman ini..
namun aku juga sedar hidup umpama roda...
tak semestinya yg indah tuk kita selamanya..
satu hari ada juga yg tak indah.. hehehhe apa melalut ni...
ntah la mlm ni mata langsung tak gntk
rasa berputar2 memikirkan sesuatu...
hidup atas bumi ini hanya tuk sementara..
andai esk ajal kt sampai.. pergilah kt tuk selamanya...


Wednesday, March 18, 2009

saya MC lagi

adeiiii mc lagi... dah tak kompom lagi.. mcm mn ni...
ita pun tak tahu la opis ita ni mc dia tolak gaji ke tak..
harap2 tak la... kalo ya terima jer la.. hehehe
bosannya mc ni.. tak tahu nk wat per.. dok umah aduhai..
pakkal jer la... terasa sejuk teramat...
kalo tak ku gagahi juga tuk kerja aduhaiii tencennyaaaa...
sejak kerja kat sini sll sgty sakit sebln sekali ita sakit..
mungkin faktor cuacaca kot..
esk harus berkerja jgn demam lagi ok..
apa2 pun SMILE ALWASY...


Tuesday, March 17, 2009

BOSAN TAHAB GABAN..

HMM terujanyaaa dpt online siang hari...
ermmm mc baru la dpt online siang hari..
mls btul nk tulis apa sejak2 ni ni... hmmm nape eh..
kembalikan semangatku..

aku tgh dwon gila skrg ni hmm

Saturday, March 7, 2009

Salam Maulidurasul dan Selamat Hari Wanita

salam...

selamat menyambut maulidarasul kengkawan..
kalo zaman sekolah dlu2 agak meriah bila tba hari kelahiran nabi junjungan kt
nabi Muhamad S.W.T.. dan lagu yg masih segar dalam ingatan ita..
12 Rabiul Awal yg cerah trus mengingatkan hari keputraan Nabi Muhamad S.W.T
semoga dengan sambutan ini..
terus mengingatkan kita akan sunah sirah tentang nabi junjungan kt..

dan

SELAMAT MENYAMBUT HARI WANITA..
buat semua wanita di Malaysia
ESK 08.03.2009
SEMOGA WANITA TRUS DILINDUNGI

serta ni seorang wanita hehehe


SELAMAT BERCUTI!!!

Monday, March 2, 2009

kami @ wiliam

salam..
kenapa saya ke wiliam...
kerana terlalu teruja... ramai blogger bercerita tentang warung wiliam..
kenapa saya pangil warung.. kerana ia hanya sebuah warung..
ok la dari segi mknan mmg ok la sdap la bleh la...
dan ita syorkan..
sapa yg rasa tak kuat mkn bleh la order satu jer kongsi 2 org...
mknannya terlalu banyak..
bak kata osmate ita "weh mknana dia mcm dlm dulang weh"
hahahahha kelakar kalo ingat..
tp pada yg agak pembersih atau cerewet rasanya tak lalu nk mkn kat sini..
tempat ni agak kotorla heee dengan cik ti berlari2 alahai..
kurang seronok la dari segi tu...
bau juga kurang enak :) ok la pada yg n pi silakan.. hehehe
sekurang-kurangnya terlepas hajat nk mkn kat wiliam ni kan hud.. hehehe
dan pesanan terakhir... sila bawa duit secukupnya ok..
kalo duit sepuluh ke dua puluh henget jgn la pi
tak pasal2kan kena basuh pinggan hehhee peace...
sekian jer kisah wiliam ita... pada ita tak de yg menarik hehehe



sila jemput tgk ok.. terlalu banyak mknan..
kt org siap bungkus bawa balik yg tak luak tu..
tak larat dah nk mkn hehehe..

Kongsilah!