PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Saturday, May 30, 2009

senyum tak bererti gembira

" Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir.
Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari,
rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. "

di sebalik kedukaan yg berlaku pasti ada kegembiraan..
sebebalik kesusahan yg berlaku pasti akan dtg kesenangan..

dan semua yg berlaku pasti ada hikmahnya..

terlalu byk dugaan dlm hidup.. terlalu byk kesedihan dlm hidup..
hmmm hati menagis tak sapa tahu..
kerana senyum di wajah dptku sorokkan isi hati..

sampai bila ada dugaan.. sampai bila harus begini...
sampai bila hmmm aku harus berdoa..
kuatkan hati... tabahkan diri...
semua yg terjadi ada hikmahnya..

jika kt nak kan sesuatu senang kt dpt...
nnt kita mudah lupa..
jika tiada dugaan..
nnt kt tak rasa nikmatnya...
kt akan hargainya..
kerana susah tuk kt dptkannya...

Tuesday, May 26, 2009

Alahai Imran Ajmain PART 2

tiba-tiba ada part 2 plak kan.. tenyum lg laaa
ok ahad ari tu abis jer tgk syurga cinta.. kt org dok borak2 gan budiey..
menebeng kat tepi kaki 5 tiba2 ada sesorang tegur dia heee
rupanya Imran Ajmain laaa ahahai.. segan den dah la ari tu..
tak percaya ckp gan dia.. heeee my laling pun kenalkan eita
kat imran... dia ckp ni la ita yg u ckp kat phone ari tu..
tba2 imran kata "eh i dah balas email u la" wah dah balas
upenyer.. dan dia kata dia dah masuk blog ita hik hik hik thanks
imran.. selamat maju jaya.. suka la sifat mesra dia..

ok korang yg minat yg suka IMRAN AJMAIN bleh la dptkan album
terbaru IMRAN AJMAIN baru di lancarkan jam 3 ptg tdi..
kalo nk kirim kat eita pon boleh..
dapatkan yg original ok!!


Sunday, May 24, 2009

Syurga Cinta bersama Budiey.com...

Pertama sekali.. nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat budiey.. sbb memberikan 5 tiket trus kat kami.. dengan lima tiket yg ada ita hanya ingat orang2 yg dekat gan ita jer.. mtk maafla pada yg terlupa.. opsss sebenarnya tiket ni di berikan kepada my laling sbb budiey sblm full time blogger satu opis gan dia.. kalo tak pun tak merasa gak ni.. hehehe thanks my laling.. sepatutnya ita pergi bersama kak she, kak kecu gan kak noridah.. kak noridah pagi masej tak sihat.. pening gak nk pk sapa nk ganti ni... akhirnya teringat budak effa ni.. kalo2 dia ada kat sini.. ermm nasib baik dia ada dan dia setuju nak join kalo tak tak kena pk lagi.. tgh ari kak she lak kata kak kecu tak leh pi.. tp dah ganti gan osmate dia.. jadi la kami berlima.. seperti di janjikan kol 3.oo kat klcc trus jer jumpa budiey.. budiey sediakan macam2 soalan tentang budiey.com dan syurga cinta.. yg pastinya kami berlima dapat hadiah.. kena kami hebat hahahahaha... thanks budiey..
jom singgah blog budiey..
www.budiey.com



haaa ni 5 tiket dan juga godies bag yg ita dpt.. thanks byk2 ya encik budiey


ok sekarang citer skit pasal SYURGA CINT

hmm mcm mn eh nk ckp.. mmg minat heliza.. jadi rasa mcm best la kan... hahahah tak de la.. citer ni mmg best.. syabas HELIZA, AWAL & HAZIQ.. citer dia sgt menarik sgt byk ke arah kebaikan.. watak haziq cukup hebat... mmg lucu dibuatnya... Awal mmg hebat lakonannya sgt mantap.. dan percubaan pertama HELIZA di layar perak amat berkesan walaupun ada lagi yg perlu di pelajari.. syabas ija.. semoga ada lagi filem terbaru tuk kamu..

kepada kengkawan yg belum tengok... silaaa laa tgk sesungguhnya sgt best...


good luck ija!!!


Thursday, May 21, 2009

Alahai Imran Ajmain

sebelum... nk tulis terpaksa senyum puas...
kalo tak asyik nk senyum jer...
hati terlalu gembira dan seronok heeee
tahu tak td ita tepon laling ita nk tgk syurga cinta...
tp dia tgh bz.. dia kata kat opis dia ada imran ajmain..
mcm ni la lebih kurang perbualan kami

laling: ada imran ajmain kat opis

ita: ele tipu...

laling: tak caya sudah...

ita: nk ckp2 nk ckp... dgn gediknya...

tiba-tiba....

imran: hellow

tergamam gue...

ita: hai...

imran: sapa nama ni kerja kat mn

ita: nama ita laa kerja kat damansara..

haaaa ita masih tak caya tau... ita ckp btul ke ni.. malu ita..

imran: kan minggu depan album saya nk keluar jadi saya bz la kat sini..

ita: ohh iya ke.. mcm tak caya la...

imran: mcm mn nk buktikan ni.. nnt album saya keluar jgn lupa beli ya.. hee

gelak aku.. kesian imran... sory la eh.. ita ingat paan main2 dak2 opis dia soh berlakon
ckp gan ita ke apa... heee apa2 suka la sikap mesra dia...

pastu... tahu tak apa jadi.. huwaaaa tak leh nk wat kerja... rasa nk senyum jer...
gila gaban suka sgt hahahhahaha

jom layari website imran ajmain..
www.imranajmain.com

Wednesday, May 20, 2009

TIKA CINTA - NURUL

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibirku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Kau hadir dalam hidupku,
Ceriakan hari-hariku,
Tanpamu semuanya suram tak bererti…
Curahkanlah keikhlasan, Berikanlah kejujuran
Dan aku akan setia kepadamu…
Beginikah rasanya tika ku jatuh cinta…
Dan ku sentiasa mendambamu….

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Cerah cahaya hidupku, Sinari bayangan wajahmu,
Usahlah sesekali kau menduakan,
Manisnya kata-katamu, Menjadi teman seharianku,
Biarlah ini menjadi selamanya…

Beginikah rasanya tika ku jatuh cinta…
Dan ku sentiasa mendambamu….

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Ku berjanji pada dirimu, Takkan pernah tinggalkan,
Walau badai dan ribut pun melanda oooh…..

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

JOM LAYAN LAGU NI BESH...

Sunday, May 17, 2009

Abis dah AF 7

thanks... terima kasih... banyak2 yg tak terhingga... thanks2
kesempatan ini ita nk ucapkan terima kasih kat abg2 tac team AF7
kerana membenarkan ita dan ken kawan masuk walaupun tanpa tiket..
hingga ke final... walaupun konsert mingguan tak tiap2 minggu ita tak pi..
tp korang mmg besh... TERIMA KASIH BANYAK2 ya..
semoga jumpa lagi..

DAN

tahniah kepada semua finalist AF7..
korang mmg best..
selamat maju jaya..

Friday, May 8, 2009

Selamat Hari Ibu


sempena minggu hari ibu.. ita nk wat ucapan skit
hik hik hik gitukan...

Selamat hari ibu...
khas buat mak yg melahirkan ita...
along sayang mak.. tiada bena lain yg bleh di gantikan dengan
terima kasih sbb melahirkan along..
terima kasih atas pengorbanan mak tk kami adik beradik...
terima kasih atas kasih sayang yg mak berikan
mak la ratu hati kami...


selamat hari ibu gak wat mama... ibu.. mak teh..
ummi..mak tini dan mak ina...
terima kasih atas kasih sayang dan tunjuk ajar kalian...
terima kasih kerana sentiasa memberi nasihat yg
berguna buat kak long... kita sayang semuaa...

dengan doa dan harapan... semoga makku... mama.. ibu...
mak teh.. ummi.. mak tini.. mak ina..
diberikan kesihatan selalu dan panjang umur.. amin..

love u all

mungkin tak de apa yg dpt di berikan...
tp kasih sayang kita pada semua takkan hilang
terima kasih... sayang semua..

dan

SELAMAT HARI IBU KHAS BUAT SEMUA IBU2 DI MALAYASIA DAN DUNIA

TAG HARI IBU


1. Letakkan gambar ibu anda bersama dengan anda.. mcm atas ni.. contoh..

2. Describe sket gamba ni…

haaaa gambar ni masa mak nk pi kenduri... ita baru sampai umah kot.. bkn apa selalu gambar gedik2 gan mak semua tak pakai tudung jadi ni jer la gambar yg ok.. cun kan mak ita heee :)

3. TAG kawan kawan anda.. aku x kasi limit, sukati nak tag berapa orang..

ita TAG semua org dlm list dan bkn list ita... kerana harus korang hargai ibu korang..
selamat menjawab!!!

Saturday, May 2, 2009

terima kasih kak cutemiut

terima kasih kak cutemiut susah payah pos hadiah ni...
ita sangat menghargainyaa.. terima kasih banyak ya...









ada ubi ada batas
Align Center ada hari ita balas

thanks kak!!

Kongsilah!