PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Sunday, July 31, 2011

salam Ramadhan

(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥ (◕‿◕✿)

jangan lupa niat

Lafaz niat ringkas: نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku puasa Ramadan kerana Allah Taala.
Lafaz niat lengkap: نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadan tahun ini kerana Allah Taala.
Lafaz niat sebulan: نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadan tahun ini kerana Allah Taala.

Saturday, July 30, 2011

SeLamAt TinGGal :)


Akhirnya sampai tarikhnyaa..
selamat tingal kawan2 di office Damansara Jaya..
sesungguhnya aku sayang sangat korang..
tapi rezeki aku kat tempat lain.
tapi tak pe bila2 nnt kite jumpa ok..
apa pun aku mtk maaf atas segala salah dan silap makan minum mtk di halalkan..
sesungguhnya terlalu berharga pengalaman berkerja di sini dan persahabatan antara kita..
aku sayang korang!!
account dept sentiasa di hati...

ni minah senget yg sengal & blurr sentiasa tp kalo ajak amik gambo paling suka. :P

ni makan perpisahan la kan konon2.. nsb baik tk berderai air mata aku.. ish



Thursday, July 21, 2011

Today is SUBWAY DAY!


makan lagi?
Alhamdulillah rezeki lagi... semalam pizza hari ni subway plak..
xde pe yg menarik pun.. menda ni terjadi kerana ms wang ada kupon buy 1 free 1.
oleh kerana tak boleh beli sub of the day. jadi ita membuat pilihan tuk subway club..
tapi rasa tuk tekak ita x best la subway club ni..
haa ni makan dia.. hehe..

meh ita citer skit bagi mereka yg tak pernah atau tak tahu nk mkn subway..
untuk org yg tak mkn sayur anda adalah org yg rugi tuk ke subway.
ok subway ni dia ada 7 menu 7 hari tuk dapatkan diskaun setiap hari lain menu dia
tgk la ek gamba ni.
klik sini untuk info lain SUBWAY MALAYSIA


nota eitakz: hari-hari makan subway pun xpe leh kurus cepat hi hi hi... ingt kaya ke?

Wednesday, July 20, 2011

Domino's Pizza!

layan pizza plak ish asyik makan jer tau...
sebenarnya makan pizza ni sbb salah sorang staff kat opis ni ada kad.
kad dia ni membolehkan beli satu percuma satu.. jadi beli 3 pizza ada 6 perasa :P

bykknyaa pizza kite...

peace dlu seblm makan hehe

makan beramai- ramai yg keluar yg MC mtk maaf ek... nnt kt mkn lagi

nota eitakz: diorg ni aku nk berenti mcm2 plak pesta makannya.. hari ni pizza esok subway.. tu la namanya rezeki :) alhamdulillah

Tuesday, July 19, 2011

Angry Birds huh!


Penyakit, trend angry birds melanda!
termasuk diri ini walaupun main angry birds ni tak lepas2 hahaha apa yg menariknya..
ita terjebak dengan fenomena ini.. hehehe jom tengok koleksi yg ita ada..

peace baju angry birds comel kan la la la

nan ado!!! mcm nk tambah lg.. sebenarnya suke kaler hijau tu.. tapi hijau tu pig la haram ;)
kawan2 saya juga ada baju angry bird

Nota eitakz: jangan sampai membazir.. membeli ikut keperluan.. bukan kehendak :)

Monday, July 18, 2011

"Ros untuk Selamanya" Festival Flora 2011

Alhamdulillah..
hari teakhir dapat juga menjejakkan kaki ke festival flora 2011 Putrajaya...
walapun banyak ros yg hampir layu.. tapi tetap seronok.. pertama kali menjejakkan kaki kat sini memang sangat2 teruja.. terima kasih my darling..
hehehe comel la kite mcm bunga yg warna warni tu..

wajah2 kesayangan haha... sekitar kawasan :) mcm2 rupa ada da..
dan harus ada semangat negeri kan Johor negeri ku.. hasil dari kerajaan negeri Johor. sangat cantik!

nota eitakz: rasanya tahun depan kalo ada lagi nak pi.. tapi nak ke di layan lagi harapannya macam ada tp tak tahu la kan :) jalan sambil hiburkan hati..

Sunday, July 17, 2011

Terima Kasih & Kasih Sayang


Terima kasi atas kasih sayang..
terima kasih atas segalanya

Terima kasih buat mak kerana melahirkan dan membesarkan along.. terima kasih jasa mak tak pernah hilang dalam diri ini tiada apa yg dpt along balas. terima kasih mak.. terima kasih kerana sentiasa bersama along wpun along dalam keadaan sedih dan penat terima kasih dan kasih sayang.

Terima kasih Buat mak ina.. yg sama2 menyelami keperitan semasa kesusahan kami sekeluarga dan sehingga kini masih membantu.. terima kasih! terima kasih atas seponser iklan keli untuk majlis pertunangan along ari tu. terima kasih! semoga along gak dpt membalasnya satu hari nnt atas pengorbanan mak ina selama ini.

Terima kasih buat Mak Teh(Mak) terima kasih atas segalanya.. terima kasih sbb buatkan majlis pertunangan along sgt menarik dan meriah! terima kasih sgt atas pelamin yg cantik tenaga dan sebagainya terima kasih dan sayang.

Terima kasih Umi.. terima kasih atas tambahan hantaran dan membantu along buat hantaran terima kasih sgt2 pasni leh buat along hantaran nikah plak :) along suker..

Terima Kasih buat mak id (ibu) terima kasih atas make up yg cantik.. yg tak pernah along sangka akan nmpk menarik mcm tu terima kasih

terima kasih mak tini atas seponser kek.. dan hantarkan along balik.. terima kasih sgt2... terima kasih dan sayang

Terima kasih buat mama.. yg sgt meriah dan membantu menyambut keluarga belah paan.. terima kasih mama... mama mmg best masa tu.. hehe

Terima kasih pak su.. pak cik nuar, pak andak kerana memeriahkan suasan.. terima kasih

terima kasih buat adik2 ku.. arip & fiza.. membantu kak long mengemas umah.. mengemop wpun korang penat baru balik kerja.. terima kasih iman dan yana.. yg jadi transpoter hantar kak long sana sini.. terima kasih adik aim sbb balik kampung wpun baru habis induksi! terima kasih dan sayang buat korang

Terima kasih sepupu tersayang ila dan suami.. tp mmg ko sorang jer sepupu aku yg besar yg lain semua kecik2 lagi hehe :P terima kasih tenaga dan pertolongan ko.. seronok!

Terima kasih buat pak anjang gan mak anjang.. terima kasih atas segala pertolongan korang.. terima kasih :)

Terima kasih buat keluarga paan yg memeriahkan majlis.. Alhamdulillah majlis pertunagan kami berjalan dengan baik sekali..


Terima kasih atas segalanya semoga Allah permurahkan lagi rezeki kita amin...




Saturday, July 16, 2011

Majlis kesyukuran


Alhamdulillah..
selesai majlis kesyukuran buat diri aku.. terasa dalam mimpi pun ada.
iya la siapa sangka. benda yg tak pernah aku fikirkan setelah abah meningal dunia.
diri ini hanya di berikan tuk adik2 dan mak sahaja. Bersyukur kerana hati ini terbuka untuk diri sendiri alhamdulillah.
Majlis merisik dan bertunang untuk diri aku. pada 10.07.2011 jam 12.oo tgh hari. sangat membuat aku teruja. iya la selalu temankan kawan2 je. paling kerap temankan makcik2 aku jer la.. haha lawak giler pucat biru kaki tangan aku bila tahu keluarga PaanMFR dan sampai. memangla aku ni darah gemuruh skit.. tp aku lawan dan bersabar.. terima kasih atas keyakinan yg di berikan oleh keluarga dan kak rin..

sehingga hari ini sgt letih dan memenatkan. apa pun tetap gembira...

nota eitakz: bersabar.. rezeki ada di mana2

Kongsilah!