PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Friday, December 26, 2008

dah balik kampung..


heee beshnya... dah sampai kampung...
hehehe selamat bercuti semua..
semoga korang.. pun bercuti panjang gak ek..
tak de citer nak citer.. bosan plak.. hehehe :D
ita bercuti sampai.. 4hb januari huh lama kan..
pasni cuti kerja baru.. rehat skit..
tp rasa mcm nk kerja part time la lak plak heee :)
lama tu cuti lebih sepuluh hari kan..
tp ada ke org nk amik ita kerja.. hee
bak kata mak 10 hari ingat ada ke orang nk amik kerja heee :)
tak de gambar.. mls nk amik nnt la ye..


SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU HIJRAH 1430
DAN
SELAMAT TAHUN BARU 2009 MASIHI
semoga tahun ni lebih bermakna buat kt semua ok..
dan dpt tunaikan azam yg lepas2 dan yg baru..

Wednesday, December 24, 2008

yehhh siap :) esk bleh cuti...

salam celamat petang heee :)
dah siap kotak2 kt :) dah bleh cuti esk..
mula esk ita bercuti.. selamat bercuti kengkawan,,

tgk kotak kt dan paking abis.. hee :) hmm penat seh..

Tuesday, December 23, 2008

Kemas... kemasss.. & kemas

Salam.. ntah kenapa ntah.. berat sangat nk mengupdate blog ni... hurum M besar sangat dok kat badan ni... tp memgigihkan juga diri ni.. tuk mengupdate.. sebenarnya... ita tgh bz sesangat.. memandangkan projek sungai kerayong ni tamat sudah... jadi kenalah mengemas-gemas file ni... adeii nasib tak banya heee kalo la byk tak dpt ita nk last kerja esk.. heee esk ita last kerja tau.. 5hb ita kerja kat damasara jaya.. pada kengkawan yg ada kat area sana bleh la kt deting hehehee.. Alhamdulillah.. berkat doakan kengkawan ita dpt gak kerja.. thanks semua.. meh jom layan opis ita yg mcm kapal karam ni.. heeee :D

haaa tgk manyakkkk tak kotakkk... terabur semua.. chaiyok!!! ita harus siapkan.. paling lewat esk.. baru laaa bleh cuti... kalo tak... nak cuti gakkk cuti ita banyak lagi...

dan ni adalah eita... hahaha lama tak letak muka sdri kan.. tp tak makeup.. mls nk make up mood sekarang tgh nk pi tempat kerja baru hehheee.. tp tetap cute kan?? perasaaan la plak kan... heee thanks kengkawan eh yg doakan ita... semoga ita dpt wat yg terbaik di tempat baru nnt amin :)..

Monday, December 22, 2008

Renungan



Sesuatu yang indah dan datangnya tanpa di undang,
adalah suatu kurniaan yang maha suci,
cintailah ia tika ia hampir denganmu,
genggamlah ia di genggamanmu,
semaikan ia di lubuk hatimu.
Setiap kelukaan, ada penawarnya
setiap kedukaan, ada hikmahnya
setiap yang berlaku, adalah ketentuanNYA
setiap kesabaran menguji minda
setiap senyuman membelai jiwa
setiap nafas dan denyutan nadi
usaha dan pasrah meniti hari
milik NYA...KEKAL dan ABADI

Kata dapat dari facebook.. seorang insan yg bergelar seorang kakak.. yg sangat prihatin...terima kasih eh kak,, ita suka sgt kata2 ni :) begitu mendalam maksudnya.. :)

Award dr adik tayunk MAR

thanks adik mar laling :) bg arawd ni.. walau dirimu jauh tetap di hati
semoga sihat dan jaga diri eh.. gud luck..


10 orang yg hendak saya berikan ialah
semua orang tak kira ada dlm list blog eita atau pun tak
sila ambil eh :)

TAG dr Kai :) Vol. 2

1. How old are you?
25 hee muda lagi kan :P

2. Are you single?
kiranya single kot :P

3. In what age do you think you’ll get married?
sampai jodoh kawin la :)

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
tak tahu lak nk kawin gan sapa hehehe :)

5. If not, who do you want to marry?
hmm

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
tentu sekali kat kampung sendiri :)

7. Your ideal motif?
wah... pink + black + white.. hahahah tak tahu la

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
heee ntah ler

9. How many guests do you think you’ll invite?
ish semua kengkawan yg ku kenal la kan :)

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
simple biasa jerrr :)

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
hmm ntah

12. How many layers of cake do you want to have?
hahhahaa 3 cukup la..

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
simple jer ler hahahaha..

14. When do you want to get married, evening or morning?
heheeee tak tahu

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
mana2 jer lerr

16. Do you like a grand entrance for your groom?
kalo ada seponser mcm mawi ke Ct ke hahahha gila

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
tak terpk lagi

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
hehhehee :) ntah eh tak terpk semua ni..

19. What age do you want to get married?
sampai jodoh kawin la kan,,

20. Describe your ideal husband/wife
jika dia jodohku terima seadanya..

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
mana2 jer ler ikut kesesuaian

22. Champagne or red wine?
hahaha cincau bandung nyamiii pink pun asas dia merah kan :)

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
"tiap hari sayang"

24. Money or household item?
dua2 la kan

25. Who will pay for the bills?
heheheh suami tersayang byrkan bleh :)

26. Are you ready for married life?
setahun lagi yes kot terserah la pada yg telah terlulis Oleh yang Maha Esa..

27. Will u always be true to your wife/husband
insyaAllah

28. How many kids do you like to have?
rezeki tak kisah kot hahaha tak pk langsung bab ni

29. A new house for a newly wed or an old one?
tentu la nk ada umah sdri.. :P tak kisah la kot asal selesa dan sedap mata memandang

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
nk tiga2 sekali hahahhahaah a

31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
masakan melayu la kan besh gila lagi masakan kampung

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
dvd kot.. kalo ada yg lagi latest ke :)

33. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.
kak jivebumz
kakak NDR
Kakak Hudd
adik ku lina Chan
sahabatku Cik Penna

Friday, December 19, 2008

Teater Dendam Tanjung Puri with PIKACUN..

jom tgk teater!!!
korang tahu tak apa PIKACUN tu heee
PIKACUN tu singkatan dr nama Peminat IKA Cun..
Selain datang memberi sokongan tuk IKA.. kt org mmg nk tgk teater ni.. dan memberi sokohan pada semua yg menjayakan teater ni.. dengan ita tak tukar baju baru abis temuduga... trus ke tempat yg di janjikan..

credit pic to: ROMI

************************************

Korang nk tgk teater? jom la ramai.. trus ke dewan sivik MPPJ kat tempat konsert AF tiap2 minggu .. masuk PERCUMA.. ari last day.. dia start 17hb sampai 19 ita pi semlm..pada yg dok dekat area PJ ke KJ mana jer yg dekat pi la mlm ni bg sokongan kat mereka..

citer dia mengesahkan cinta 3 segi dan dendam la.. akhirnya ayahnya mati di tangan anak sdri.. best la citer ni tak de la series.. ada lawak mmg best la tak kering gusi dibuatnya... sehinggakan ayah dia mati pun part di selitkan lagi babak lawak tahniah kepada pihak penganjur..

ni hasil gambar dr camera HP ita sblm baterinya abis heee :)
artis AF yg terlibat selain ika ada yana alif hazama & edlin.. ooo nk citer edlin memegang watak dengan jayanya best suka sgt.. pandai dia berlakon.. tak kurang juga yg lain2.. selain tu persatuan silat gayung malaysia juga turut serta..

ok pada yg nk tgk silakan mlm ni last datang ramai2 ok..
ita tak pandai sgt nk citer kalo nk tahu lebih byk mehhh pi blog IkaAF6 ni
http://www.ika-nabila.com/blog

citer Temuduga smlm

Sebelum tu terima kasih kawan yg mendoakan ita berjaya dalam temuduga semlm.. semuanya berjalan baik terima kasih semua sayang sangat perkenalan ini.. terima kasih semua wahai sahabatku..

ok kisah bermula begini ita ada 3 temuduga semlm tp ita pergi 2 jer.. memandangkan jauh plak seri damansara tu.. kat kepong sana... tp tak tahu la kalo rezeki ita kat sana..


ok smlm kol 10 ita ke damansara jaya tuk temuduga jam 10pagi.. dengan kelebihan yg ita ada tahu mengunakan system UBS Invoicing.. ita layak kerja di situ.. alhamdulillah rezeki dr ya Maha Esa tuk hambanya... atas perbincangan kami.. ita akan bermula kerja isnin ni 22hb 12.. tp setelah dia amati kerja tingal 7 hari.. dia mtk ita start 5 Januari.. jadi ada la masa ita tuk rest skit.. :) hee tp keja baru ni tak de tenet dah,, tak leh main2 dah.. jadi mula ari ni saya berubah tuk serius pada kerja.. dan mlm ita akan online.. bergantung pada rasa penat dan keadaan heee :) doakan ita sesuai di kampeni baru ita ni ya? dan dpt wat yg terbaik.. heee :)

Kol 3ptg plak ita temuduga kat jalan ampang.. kat menara getah asli tingkat 10 heee :) kat situ tak de keputusan lagi.. sbb ari ni dia ada 2 org lagi tuk di temuduga.. so kena tunggu paling lewat keputusannya khamis.. oh ya.. kerja kat sini.. mcm kerja ita sekarang.. dia company consultant yg buka cawangan di KL :).. kata puan yg temuduga ita tuk ita tuk smlm ita adalah pilihan dia yg paling top sekali.. tp ita tak tahu la rezeki di tangan yg Maha Esa.. ita terima mn ajer.. asalkan ita tak jadi penggangur.. hmm.. tp kat sini macam2 soalan dia tanya ita.. huh... tp ita cube jawap dengan baik :)

dan ari ni ita ada lagi temuduga kat jalan ulu yam kol 4 ptg sepatutnya tp tdi akak tu call dia mtk tangguh.. sbb ari ni dia ada meeting.. so dia soh ita tetapkan tarikh ita bleh dtg.. ni tuk jawatan asst account.. kat pusat kecantikan ko.. heee :D Rabu ni ada lagi kat subang company kontraktor plak.. tu la citer dia..

heee tak de gambo la.. pagi tu ita pakai baju raya.. ptg plak ita pakai baju yg ita bergambar gan anak sedara ita tu heee :)

TERIMA KASIH SEKALI LAGI... TUK SAHABAT2KU YG MENDOAKAN ITA.. TERIMA KASIH KORANG...


dari tera dan cik penna

Dr Cik Penna..


Persahabatan.. persahabatan pada ita amat penting dan menyeronokan.. lagi seronok bila kite ada sahabat gembira dan gak bersedih.. tp ita sayang semua orang yg ita kenali.. walau hanya rakan kerana semuanya sahabat.. lagi2 korang dalam dunia blogger ni.. ada diantara kita tak pernah bersua tp kasih sayang dan persahabatan ada ni antara kita.. :) thanks sahabat... sayang semua..

----------------------------------------------
ni plak dari tera


Thanks Tera :)

Wednesday, December 17, 2008

kueh Tiow Kung Fu... Nyammi


sedapkan.. ni mkn semlm.. tak de citer nk citer..
mood tgh tuk temuduga esk..
tolong doakan saya berjaya ya...
saya ada 3 temuduga esk..

ya Allah berikan rezeki ini padaku amin..

Tuesday, December 16, 2008

Citer Hari Ahad :)

korang dokan ita dpt kerja ya... pada temuduga khamis ni..

mengigihkan diri ke pc fair yg macam pasar borong... huh pening pala.. ramai sangat orgnya.. rasa mcm nk runtuh pusat kovensyen centre tu heee :) .. tp seronok la byk gila barang sampai rambang mata... beriya pi pagi.. tetap ramai heee :) nasib la tak bawa bag tangan tak bawa camera org berpususu.. jom tgk gambar punyalah ramainya manusia.. huh.. layan..


dah gitu pi loywat plak sbb nk tgk wayang kat BTS.. punya la penat den.. berjalan tak ingat dunia.. rasa nk tdo je kat kusi2 times square.. punyala ramai org.. iya la nk krismis kan.. ramailah org shoping... pas lunch lepak2 tunggu nk tgk wayang kol 4.20 pusing2 ler BTS tu.. nak jer tdo kat surau tu.. tp surau dia tak de la besar sgt kan.. lagi pun mcm tak sonok plak..

ada plak peristiwa bila dah dalam wayang ni.. hmm dah penat sgt kan.. pop corn ku terlepas.. alahaiii dah la beli yg besar sadis tul.. sian laling ku.. ampun ya.. citer blom start pop corn lantai mamam huh.. btul2 kat kaki eita hmm..



haaa abis tgk wayang nk balik.. jumpa plak big apple kat loywat plaza.. apalagi tangkap la heee.. ish macam2 kan... tp beli 3 je.. :)


gitu la citer seharian di ari Ahad.. balik trus penat mandi.. titon isshhhh gantuk dah la kerja esknyakan.. heee tp seronok la thanks laling.. nnt p lagi eh :)

Temuduga... Doakan Saya

Salam kengkawan..
Esk Selasa gan ari Khamis ni saya ada temuduga doakan saya ya!!
esk di Damansara & Khamis di Jalan Ampang..
semoga rezeki ini untuk ita..
Tolong Doakan ita berjaya dalam kedua2 temuduga ni ya.. Amin..

Ya Allah
Sesungunya Rezeki ku dari Mu Ya Allah..
Berikan Rezeki ini kepada hambamu ini..
permudahkan dan berjalan dengan baik termuduga ini...
bukakan la pintu rezeki wat ku.. amin perkenankan doa hambamu ini..

p/s Sesiapa yg tahu ada kerja kosong kat mana2 bagi tahu eita ek..

TAG dari Cik Penna

Starting time:
6.30am

Name:
Masita bt Kamarulzaman

Sisters:
tak de adik ppuan atau kakak :) tp ramai kakak2 dan adik2 kat sini heee :)

Brothers:
wah ada 3 adik lelaki.. seorang dah kawin..

Shoe size:
size 8..

Height:
165cm aje..

Where do u live:
Ampang

Have u ever been on a plane:
pnh..

Swam in the ocean:
pnh..

Fallen asleep at school:
pernah

Broken someone's heart:
tak de :)

Fell off your chair:
ntah ada kot dulu2 masa sekolah.. main tarik2 heee


Sat by the phone all night waiting for someone to call:
penah ok..tggu Chenta call..dia merewang ntah ke mana!
huhu

Saved emails:
hanya yg terpakai je tak delete

What is your room like:
biasa2 jerr

What's right beside u:
Handphone

What is the last thing u ate:
roti gandine sambal ikan bilis :)

Ever had...Chicken pox:
penah...

Broken nose:
x nah le..;)

Do u believe in love at first sight:
ntah la..tuh subjektif gitu..
heheh

Like picnics:
suka sangat..

Who was/were... The last person u danced with:
ngak ada kot heeee

Last made u smile:
malam tadi..Chenta pujuk..hehehe
malam tadi..tido sambil tersenyum gitu!
hahahah

Today did u...Talk to someone u like:
hahahha tak de.. ckp gan bos ada la.. huhuhu

Kissed anyone:
heee tak de cium sapa2 mak ku di kampung..

Get sick:
heeee cakit pala byk sgt pk.. huh

Miss someone:
Windu semua insan tersayang dan di cintai wahhh..

Who do u really hate:
sukar tuk benci org..
Do u like your hand-writting:
suke aje..
aku nengok cam cun aje!
hahahah

Are your toe nails painted:
ohh tidakkk!

Whose bed other that yours would u rather sleep in:
sape-sape x kesah..
cume,ore aje yg x sanggup tido sebelah aku!
huahahahha

What color shirt are u wearing now:
blue..

Are u a friendly person:
friendly la gak..
tp kena nengok pada keadaan la!
;)

Do u have any pets:
ohh tidakkkkk!

Do u sleep with the TV on:
tak de la kot... sll tak gantuk pun dah masuk bilik..
sbb cuma se

What are u doing right now:
sama la heee copy paste tag nih le..

Can u handle the truth:
nengok la pada keadaan..

Are u closer to your mother or father:
mak sbb abah dah tak de lagi :) kalo ada tentu dua2

Do u eat healthy:
apa jer mam jer hehehhe

If u're having a bad day, who are u most likely to go to:
mak dan my laling :)

Are u loud or quiet most of the time:
jumpa geng leh la kecoh2 tak de geng sopan je senyum2 hahaha :)

Are u confident:
ita akan confident bila ita tekad yg ita wat tu btul dan tepat..

5 things I was doing 10 years ago:
baru tingat 3 hahahah
wah gila dudukki PMR hehehee
masih ada abah hee
lagi per ek heee :)

5 things I would do if I were a billionaire:
mmg menjadi impian jika punya duit yg banyak2 tu..
teringin sangat nak buat rumah orang2 tua..

5 of my bad habits:
erm suka berbelanja.
suka jalan2

5 places I've lived/living :
heee
parit raja, batu Pahat
Larkin, JB
Tampoi, JB
Ampang, KL

saya TAG
kakak ku Cutemiut 78
Adikku Mar(ungu voilet)
Kakakku Jivebumz
Kakak Hudd
Kakak NDR
cukup la takat ni...

Friday, December 12, 2008

Jambuss batu dan Hijrah..

cedap tak jambu batu ni.. heee cedap cangat wehhh...
ni smlm ari ni pun aku beli lagii hahhaha..
tak jemu2 kan.. tp mmg bestlah sbb jambu dia fresh lagi..
tak lembik masih keras..
saja jer tak kasi abg tu potong2 nk gimbau kenagan sekolah2 dlu..
huh windunyaaa... sekolahku..

pastu mlm saja je lepak2 nk jumpa cik hud ni..
satu kejutan wat aku.. kakak hudd ku berhijrah sempena adiladha..
bertudung sepenuhnya cantik sgt tahniah hudd :)

thanks ek hudd :) peace.. nnt ada masa kt jumpa lagi la ya.. :)

caye sudah besar la


balik kampung ari tu.. tgk bdk ni dah besar dah.. dah le wat memek muka lagi.. yg paling bosan dah kenal orang... tp nasib sekejap je.. hee jumpa dia pun sehari jer.. pastu dia balik umah nenek blah mak dia,, memandangkan eita yg sibuk je.. dpt penggang kejap2 jer.. gambar gan dia pun tak de.. apa pun semoga cepat besar ya.. jadi anak yg bijak dan pandai amin

Thursday, December 11, 2008

citer ari raya lagi..

haaa gitu la kan cutinya sehari... tp mcm2 ni kt org buat.. apa lagi merembes plak ke ayer hitam.. bersama my love mum.. mak teh pangil mak jugak ni,, gan mama sekali.. wah berjaya melarikan diri dari umah.. dengan aktiviti merembes.. apa pun tak jauh mn pinya.. pi ayer hitam jer... ntah ek.. ita dr sokolah dlu tak brape suka sgt pi ayer hitam ni.. ntah walau org kata best mcm mn pun.. kalo dah tersedesak nk cari benda yg patut baru pi heee :)


tak byk gamba.. walaupun aku bawa kamera.. mls nk mengedik heee :)

Wednesday, December 10, 2008

Ikan Keli

Raya Haji ni sgt sibuk laa... hmm beriya eita pakai kurung pagi tu.. walaupun ujan lebat.. mood raya tetap ada kan.. tp mak ckp hey... tukar baju ada org order ikan keli 30kg.. siap siang.. ops pada yg sedia maklum mak ita jual ikan sungai hidup- idup kat pasar parit raja.. ikan keli ada ikan patin ada.. ikan talapia ada ikan mcm2 ikan yg ita tak tahu nama heee.. walaupun raya.. dah rezekikan amik jer la kan.. operasi pembedahan ikan siap sedia di jalankan..

lama tak wat benda ni.. last masa pas SPM tlg mak kat pasar.. tak agak kekok laa.. tp lambat mak dah siap membelah perut ikan.. ita masih melambak nk tarik perut ikan ni.. tp seronok la..

Citer Hari Raya Skit :)


Raya ari tu tak de apa yg menarik.. selain bersimpati kepada mangsa banjir dan gak tanah runtuh... aku juga simpai gan diri ku.. hahaha bleh gitu,, ujan lebat pagi tu kan.. sepanjang ari ujan.. air dah mula naik... nasib baik umah ita kat tgh2 parit raja.. kalo blah2 dlm dah banjir.. tp semuanya rahmat dariNya yg maha esa.. ooo pagi tu kt org tak mamam ketupat.. kt orang mamam nasi je.. mmg dah plan pun.. sbb umah atuk ada ketupat,,, heee tak snap gambar punn.. apa yg di masak2 macam2 nyammi sedap... apa pun ita gembira balik kampung walaupun ada pahitnya..

TAG dr Wanie



1. Put this picture on the top of your post
2. Paste your bestfriend picture as well
a) Your childhood bestfriend

dia ibuku... hanya dia sahabat dah teman sejati :)
b) How long you knew & last time you met him/her?
heee last time semalam masa nk balik sini..
c) Your current bestfriend

dia juga ibuku.. kerana dia sahabat ari ni dan selamanya..
d) When you met him/her
tentu la sejak dlm kandungannya :)
e) The best memories with your friends as above...
segala memori bersamanya terlalu indah... tiada sapa yg bleh tanding kenangan ku bersamanya.. thanks mak..
f) 5 friends you want to tag
cukup takat ni tag ni heee

TAG dr Mr Kai

thanks kai TAG..

My Top 10 Most Favorite Foods;

ish byknya..

-Tahu goring ceceh sambal kicap

- Ikan Cerubuk bakar

- Ayam Goring

- Mee hoon goring

- Kueh Tiow Kung fu

- Masakan Mak

tak de dah kot.. semua mkn...

10 Things I Love Doing;

- Jalan-Jalan

- Merembes

- Tido
ntah apa lagi eh..

5 Things I Love Doing When I’m EMO;

- Tdo

- Nagis

- Makan

- Marah orang yg wat ita emo

5 Things I Love Doing When I’m Happy;
- senyum
- gelak
- jalan2
- makan2

5 Things I Wish To Happen;

heee
apa ek? semuanya yg di hajati harap di makbulkan tak nk kongsi eh..
sbb byk sgt

My Top 10 Most Addicted playlist;

- to many playlist


5
Persons I Wish To tag;
saya tak de mood nk tag sapa2

Sunday, December 7, 2008

hmm beshnyaaa tdo..

Salam,, morning :) ceriakan hari anda.. semoga kebaikan tuk kt semua amin.
heee besh btulkan tdo.. lagi la dok kat umah ni.. pagi2 mak dah pi pasar.. bkn pi bli ikan tp mak ita jual ikan kat pasar heeee. oh esk raya kan.. tahun ni mak tak jual ayam dan daging.. sbb pasar parit raja kat tempat jin bertendang.. pastu kat tepi2 jalan ada gak org jual nk wat mcm MPBP tlg prihatin skit.. jgn sekat ekonomi kami.. mak kata mak nk masak pecal ari ni huh cedapnya.. gan ayam goring heee.. esk dah mkn mknan raya plak ek :)


haaa macam ni la lebih kurang pecal mkn gan sambal kacang pedas heee :)
tp ni bkn mak ita buat ni mtk kat makcik google heeee :) mak lom balik lg dari pasar..
mcm mn nk masak kan :)

Saturday, December 6, 2008

Jom Balik Kampung

pagi morning
motivasi tuk diriku sdri...
kembalikan mood ceriaku,, lupakan semuanya..
hai semuaa..
Waaa.. beshnya nk raya..
ptg ni ita nk balik kg..
Selamat Menyambut Aidiladha semua..
yg balik kampung semoga selamat sampai kampung
dan berhati2 di jalan raya ok
byee :)

Friday, December 5, 2008

Roti John nyammii

salam morning...
bekfast apa ari ni?? heee ari ni ita bekfast roti john huh..
tp roti joh ni simple je cuma dia salut gan telur je..
ada kobis skit,, heee tp ok la wat bekfastkan kenyang sgt dah ni..


sila jamu mata.. gan minah poyo yg amik gamba sambil mkn heee :)

p/s: my laling jgn terliur ek tak cedap pun :P

Thursday, December 4, 2008

bosan wehhhhh

siyes weh bosannn tahap gaban,,, apa nk buat ni..
pulangkannnn moodku..
hahaha gambar ni sebenarnya tgh kutis jerawat..
sakit weh jerawat kecik2 ni..


opssss lupa plak

ni kad raya dr kakak ku catlina.. mekacehhh


ni plak dr kakakku cutemiut78

ermm Kek Coklet

semalam dengan keadaan yg tak stabil laling ita pun amik balik kerja hmm bosan la.. ita ckp ita nk mam mcd.. hmm tp nk kentang gan ais krem sunday tu jee.. tp ita mmg sentiasa bernasib baik sbb dia nk layan ita.. thanks tayunk..

pastu sblm berita yg tak best berlaku ita dah janji gan mak cik ita nk pi umah mak tini btulkan internet dia yg dekat 3 minggu tak leh masuk... heee bkn ita yg nk btulkan laling yg nk btulkan.. tp dok pk benda sedih ni lupa nk ckp gan dia.. dah ptg baru ingat.. nasib baik dia ok..thanks laling.. pastu ita ajak osmate ita sekali kebetulan dia nk pi umah mak tini ni..

heee yg beshnyaaa mak tini wat Kek Coklat ermmm cedap btulll... tgk lia beriya dia potong kek tu.. siap gambar walaupun guna handphone motorola ku ini.. ini la kalo mlm mesti gambar dia tak cantik..

nak promote ni... pada yg nk order ke nak tgk kek yg mak tini buat.. mehhh sini ke shopeita hehee siap ada penghantaran tau... jom klik sini http://eitakzshop.blogspot.com jom singgah...

Salam AidilAdha



Salam AidilAdha Semua.. rasanya tak terlalu awal.. ari ni pun dah khamis..
sabtu ita dah balik kampung... cuti sampai selasa..
Selamat Hari Raya Haji Kengkawan
dan terimalah kad raya yg tak seberapa ni dari eita tuk semua..

Aja,Catlina, Ch@, cikpenna, CT, ctsarah, eida, Eleza, Faizura, Firdee, Hudd, Izza, Kai, Kak Amizah, Kak As, Kak Atty, Kak Eina, Kak Ita Itu, Kak June, Kak Leya, Kak Mimie Afinie, Kak Nina,Kak Noridah, Kak Sue (akusue), Kak VP, Kakak NDR, Lina Chan, Lina303, Luckylia, luluchenchen, Mama Aqilah, Masviona, Mizbuterfly, Mommy Lilly, Neslo, Nur, Paan, Ryan, Shafie, Sis Lin, Tyka, Uncle Kunadzri, Ungu Violet, WanieYana, YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus,warisku minangrawa, kak JIVEBUMZ, honeysour, cikgu su, kak Anne, kak CuTeMiuT 78, aqies, syam, kak masnurin, kak Ako(ratna),tera.

Award dari pwincessAJA lalink

Award from Aja Lalink
thanks aja sudi kongsi award ni gan kak eita..


dan ita kongsikam award ni pada semua..

Catlina, Ch@, cikpenna, CT, ctsarah, eida, Eleza, Faizura, Firdee, Hudd, Izza, Kai, Kak Amizah, Kak As, Kak Atty, Kak Eina, Kak Ita Itu, Kak June, Kak Leya, Kak Mimie Afinie, Kak Nina,Kak Noridah, Kak Sue (akusue), Kak VP, Kakak NDR, Lina Chan, Lina303, Luckylia, luluchenchen, Mama Aqilah, Masviona, Mizbuterfly, Mommy Lilly, Neslo, Nur, Paan, Ryan, Shafie, Sis Lin, Tyka, Uncle Kunadzri, Ungu Violet, WanieYana, YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus,warisku minangrawa, kak JIVEBUMZ, honeysour, cikgu su, kak Anne, kak CuTeMiuT 78, aqies, syam, kak masnurin, kak Ako(ratna).

p/s: pada yg dah ada nk amik lagi pun bleh tak nk pun tak per okies :) chaiyok2 yg penting eppy... bersama ita jom kuatkan semangat chaiyok!!!!

kad Aidiladha dr terra

thanks terra kad yg cantik ni :)
Selamat Hari Raya AidilAdha jugak ya.

Wednesday, December 3, 2008

kententuan


hari ini sangat sedih.. berita yg aku terima amat mengejutkan..
membuatkan aku trus tak de mood..
nasib aku punya mak tuk mengadu..
punya adik2 yg sentiasa memberi sokongan
punya abg sayang yg baik walaupun bz sedia mendengar
punya sahabat merangkap rumate yg sgt baik
punya makcik2 yg sangat mengerti..
cik mizbuterfly yg memahami..
punya kakak cutemiut walaupun baru ku kenal memberi semangat
terima kasih Ya Allah aku redha dengan kehendakmu..
aku tahu semua yg berlaku ada hikmahnya..
terima kasih kerana memberi hambamu ini dugaan
semoga aku trus bangkit selepas ini..
aku yakin atas apa yg berlaku semuanya akan jadi yg lebih baik
terima kasih semua..

TAG dr Cik Penna

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
1st mesti keluarga saya dan insan tersayang...

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
heee tak de.. sbb org tu bayar semua...

3.Dimanakah tempat perkahwinan impian kamu?
tentu kampung halaman sdri

4. Berapa lamakah anda rasa hubungan anda akan berkekalan?

InsyaAllah dengan izinnya ke akhir hayat..

5. Adakah anda sedang dilamun cinta?
ntah.. :)

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan?
hahahha KFC tesco ampang dan Restoran SA ampang gak hahaha

7. Namakan buku terakhir anda beli?
tak de.. pinjam ada la novel2 hehhe

8. Apakah nama penuh anda?
Masita Kamarulzaman


9. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kali dalam hidup?
tentu sekali Tun Mathadir Muhamad dia idola saya..


10. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?

mak dan abah.. tp abah dah tak de.. lebih dengan mak la kan :P

11. Cristina atau Britney?
hahaha tak minat..

12. Adakah and mencuci pakaian sendiri?
heheheh iya cuci sdri tp mesin tlg cucikan.. cuma tudung je cuci tangan..

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pergi?
Paris hehehe ntah bila..

14. Pelukan atau ciuman?.
hehehhe dua2 suka..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda? hee 5 tentang Cik Penna tak kenai sgt ni dr mata kasarita
~ ceria
~ cantik
~ sedang di lamun cinta hak hak hak
~ comel
~ cantik (hahaha tak tahu nk tulis per dah ni)


16. 8 perkara yang amat anda gilai?
- jalan- jalan
- makan - makan
- novel
- cokolat
- ais krim
- Melancong
- baju
- barang make up

17. 8 perkataan yang sering anda ucapkan?
~ nite
~ salam
~subahanAllah
~ muah!!
~ sengal
~ hampeh
~ ish
~ ko ni nape

18. 8 buah buku yang terbaru dibaca?
heee baru 3 kot buku yg di baca
~ jangan bersedih lagi jadilah wanita paling bahagia
~ Dunia Tanpa Suami
~ Novel per ek lupa la..

19. 9 buah lagu yang boleh didengari berulang kali?
tak sampai sembilan la.. dalam playlist ni ada lagu
~ melawan kesepian
~ wanita
~ laskar pelangi
~ ku teruskan
~ Ketulusan Hati
heee dengar sampai abis waktu keja.. kalo rasa nk dengar hehehe

20. Perkara yang saya pelajari?

cube belajar dr kesilapan.. menjadi wanita anak dan hamba Allah yg terima seadanya..

21. Mangsa Tag yang seterusnye..
Kakakku cutemiut78
adikku eida
kakakku kak atty
kakakku kak hazlin
sahabatku masviona

peace cukup tuk ari ni

TAG print Screen dr kak Cutemiut78

haaa bayar utang.. lama sgt utang ni heheee
TAGnya mudah jer.. hanya soh print screen
jadi tdi tgh cek email jadi print screen gmail ni ek :)

Siapa yg saya nk TAG heee
1. hudd, 2. ch@, 3. kak jivebumz, 4. cik penna 5
cukup la 4 jer :)

Tuesday, December 2, 2008

Bubur Pisang a.k.a Pengat Pisang



sedap btul dpt makan bubur pisang hee walaupun beli..
kalo buat lagi sedapkan ada sagu :) nyammii

Monday, December 1, 2008

Hari AIDS Sedunia

1 December merupakan ari AIDS sedunia..
walaupun dah mlm baru teringat
jadi sama2 kt hindari AIDS..
AIDS tidak berjangkit melalui sentuhan,,

http://www.worldaidsday.org/


dengan ini jom kt kempen AIDS saya serahkan kepada semua
Poster Hari AIDS SEDUNIA ini
kengkwan sila ambil peace..

Aja, Catlina, Ch@, cikpenna, CT, ctsarah, eida, Eleza, Faizura, Firdee, Hudd, Izza, Kai, Kak Amizah, Kak As, Kak Atty, Kak Eina, Kak Ita Itu, Kak June, Kak Leya, Kak Mimie Afinie, Kak Nina,Kak Noridah, Kak Sue (akusue), Kak VP, Kakak NDR, Lina Chan, Lina303, Luckylia, luluchenchen, Mama Aqilah, Masviona, Mizbuterfly, Mommy Lilly, Neslo, Nur, Paan, Ryan, Shafie, Sis Lin, Tyka, Uncle Kunadzri, Ungu Violet, WanieYana, YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus,warisku minangrawa, kak JIVEBUMZ, honeysour, cikgu su, kak Anne, kak CuTeMiuT 78, aqies

Wanita

hee best la lagu ni walaupun dah lama keluar.. tp eita suka.. jom layan..

Wanita - Dato Siti Nurhaliza



Wanita - Siti Nurhaliza

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang Maha Kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza


Chorus:
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

ha a a...

Satu yang ku mahu
Ku wanita...
Yang hanya perlu kau fahami

Wanita... ooo...
Ku wanita... uuu...
Wanita...

Simpang Pulai ke Teluk Intan

Sabtu minggu lepas ke perak minggu ni ke Perak lagi.. majlis perkahwinan kenalan masa berFC dlu.. sampai2 dalam kol 1 la gitu... jadi sempat la bergambar skit2 heee..

wat ann dan taufik selamat pengantin baru semoga bahagia dan kekal selamanya amin :)


haa ni gambar sebelum dan selepas muka ku berminyak hehehe.. gambar bersama kak sya.. ni pun kenal berFC dlu kenal dah 2 tahun baru sekarang bersua muka.. :) sweet sgt..


haa ni atas permintaan aku sdri tuk singah ke Teluk Intan.. dan singahlah kemenara condong.. masa tu ujan reyai.. ramai gak la orang.. heee :)

TAG dr shikin

Syarat2 TAG nih ialah:-
1. - Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling Sexyyyy..
2 - Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan..mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah sexy..sertakan!!!
3 - Nyatakan kenapa gambar itu begitu sexy di mata anda?
4 - Tag 5 rakan-rakan anda yang sexy..
5 - Selamat bersexy!!



3 keping gamba seksi kan
saya mengambil keputusan tak mengTAG sesiapa :)
peace!!

Sunday, November 30, 2008

Tag dr ryan


gift dr ryan.. pulau mutiara labua..
thanks kalo dpt yg betul besnya :)

ryan ni link TAG tulisan tangan tu eh.. ita sekali kann boleh eh :)
TAG TULISAN TANGAN

Award dr Cha


Thanks Cha laling... semoga persahabatan kt kekal tuk selamanya.. amin
sory ek baru dpt buat :) peace

Kongsilah!