PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Sunday, November 14, 2010

Bila Nak Raya je............

bila nk raya je mula la... terfikir kalo abah ada lagi... mesti best.. mcm2 abah buat...
tapi tak baik kan fikir mcm ni.. selama abah meningal dunia 5 tahun ni serius la selalu rindukan abah. kadang-kadang timbul rasa kenapa abah tingalkan kami terlalu cepat.. tp semua tu dah di tentukan oleh Allah S.W.T aku sebagai hambanya terima dengan kententuannya..

mengimbau kembali.
Arwah abah kembali kepada penciptanya semula ketika ita dan adik2 masih agak muda lagi iya la masa tu aku baru 22 bkn tahu nak berdikari sangat pun kalau tak de duit pun masih mintak kat abah.. jasa dan penat lelah abah besarkan aku pun tak terbalas lagi.. along sentiasa ber doa abah tenang kat sana.. di tempatkan dikalangan org-org yg soleh dah beriman amin..

abah pergi masa aku berjanji nk berjalan sekeluarga.. iya la sepanjang kami adik beradik aku dah besar. lama kita tak pi mandi manda kat air terjun.. jadi aku membuat janji dengan arwah abah nk pi gunung ledang.. hati aku sgt gembira.. beriya aku soh adik2 aku balik kumpul kat rumah sbb nk pi berkelah hehe seronoknya..

arwah abah meningal pada hari sabtu jam 4.oo pagi.. pada pukul 1o.oo mlm aku sempat telefon abah tuk kompomkan kan yg hari ahad tu jadi.. suara seperti orang menahan sakit.. aku sempat tnya abah sakit ke? abah kata tak la.. masa aku tanya abah ahad nnt jadi ke? abah iya kak long.. ni diantara kenangan terindah yg aku ada dengan arwah abah.. tingal lebih kurang 5 jam abah nk tingalkan kami.. aku sempat bercakap dengan abah.. terima kasih Ya Allah kerana memberi kesempatan kepda hambamu ini..

perkelahan tu tak jadi.. kami berkelah di hospital dan tanah perkuburan.. jam 10 pagi semuanya sudah selalai.. abah dah selamat di kebumikan.. tingallah abah di sana.. abadi buat selamanya.. AL -FATIHAH BUAT ABAH TERSAYANG KAMARULZAMAN BIN JAFFAR SEMOGA TENANG DAN DI TEMPATKAN DI KALANGAN HAMBANYA YG BERIMAN AMIN

buat kengkawan adik-adik dan sesiapa sahaja:
sayangi la mak dan abah. bila dia dah tak de nnt tak de apa pun yg bleh mengantikan tempatnya.. sesungguh ayah dan ibu permulaan kita kenangla jasa meraka.. jgn sampai terlambat.. restu mak ayah menyempurnakan hidup kita.. tak de mak dan abah yg nk tgk anak2nya susah...

Mawi masih ada peminat

salam.

betul ke mawi masih ada peminat??
jawapan ita.. BETUL

KENAPA tak PERCAYA mari baca?
semalam ita pergi ke Plaza Alam Sentral ada show case rancangan terbaru terbitan ASTRO "kau & aku". jadi adalah persemahan bekas-bekas pelajar akademi fantasia dengan itu salah seorang daripadanya adalah mawi.

berbalik pada cerita mawi masih ada peminat tadi. sebelum mawi membuat persemahan AinAF8 menyanyi. suasananya agak biasa-biasa je.. bila ain umumkan mawi nak menyanyi terus berpusu-pusu orang ramai ke depan pentas untuk tengok mawi.. ada yg tersenyum simpul iya la lama tak tgk mawi kan.. rindu lah tu kn?? pada pandangan mata ita.. hampir semua pengunjung merakam mawi menyanyi. dari Escalatoreter plak ramai yg sebut nama dia.. jadi betullah kan mawi masih ramai peminat kan??? kalau tak dah de peminat, orang dah tak suka. tak kan la macam ni situasinya.. :) CUBA RENUNG-RENUNGKAN..



mari sini tengok pernampilan terbaru mawi yg anda rindui


nota dari hati: kalau suka katakan suka.. kalau rindu kata rindu... walaupun ita bukan peminat mawi tapi timbul pula rasa kelakar dan tercetus kat minda nk tulis mcm ni.. jangan marah ek..

Sunday, November 7, 2010

Cadbury Papermint

wahhh coklat sedapnya...
seronok sangat dapat coklat..
coklat ni datang dari langkawi.
iya kan org pi langkawi tentu la bawa balik coklat kn
terima kasih my laling.. atas semua ni..
bukan setakat coklat.. pelekat peti ais,
minyak gamat.. sabun gamat pun ada..
tq belikan semua ni..
nnt belikan lagi tau... hee..

Saturday, November 6, 2010

Terima kasih FB

Seronok sangat...
bila dapat jumpa kawan- kawan masa kat sekolah dulu...
lebih kurang 10 tahun tak jumpa..
kebanyakannya semua dah berubah..
semua dah berjaya.. dan berumah tangga..
tahniah untuk korang semua...
apa-apa pun kasih kerana facebook yang sgt meluas ni...
dapat la kita semua berjumpa semula...
dengan adanya group ni... lagi ramai kawan2 terkumpul..


nota tangan: semoga persahabatan yg terjalin kekal buat selamanya..

Tuesday, October 5, 2010

MAGIKA - tiada yang mustahil dengan kuasa imginasi

tak tahu nk ckp mcm mn, best btul citer magika ni..
dua kali den dah tgk... tu pun rasa nk tgk lagi..
1st tgk masa mula2 dia keluar 23 sept ari tu kat MBO Ampang
dan 2nd tgk 3hb okt kat midvally.. suka sangat2lah..
harap2 KRU akan buat lagi filim mcm ni.. Tahniah...
pada yg belum tgk silalah tengokk..
nota: suke kak suara ogy la.. paling best ziana zain.. watak awang lembing tak perlu pun tak pe..

Monday, October 4, 2010

tudung >> bila dah jemu

agak2la mesti diantara kita..
banyak tudung sarong ala ekin
yg depan dia dah rosak kan
biasalah rosak akibat iron terlalu panas
tak pun sbb mlm nk cuci tangan masuk mesin lg senag
jadi apa kata buat macam ni..
kalo yg dah pernah buat tahniah..
pada yg belum harus buat...
haaa ni masa dh siap potong...

ni gamba anak tudung.. gan gmbr den dah siap pakai..
ok kan.. jom cube!!

Sunday, October 3, 2010

Hari Raya!!

citer hari raya..
walaupun dah lambat nk gak citer..
mood nk menulis sgt2 mls sekarang tak tahu kenape..
ok la raya tiap2 tahun sama je..
memandangkan abah telah meningal dunia..
benda yg wajib menziarahi pusara abah..
tanda yg arwah abah sentiasa bersama..
AL-FATIHAH buat arwah abah tercinta & tersayang
KAMARULZAMAN Bin JAFFAR
1 st raya tahun ni pi umah atuk mak..
memandangkan atuk blah abah dah meningal dunia..
jadi petang baru kita org ke sana tgk adik beradik abah plak..
walaupun atuk dah tak de raya mesti pi umah atuk
sbb nk amik mood raya kat situ yg memeriahkan raya kita org
gan sepupu yg ramai.. syoknyaa raya!!!
1st mestila gambar kak long ok..

ni kat umah tuk.. susah tul nk ajak bergamba nasib baik ada
hahaha... mkn giler2 punya diorg ni sup gear box...

ni je gmbr yg ada kat umah tuk blah arwah abah.
budak yg ada kamera cangih tu.. kamera dia wat pe ntah haha


ni yg buatkan mak titiskan air mata anak kesayangan
dan cucu dia tak balik..org ni dok kat Sabah Ayah di org kerja..

Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya

salam..
kesempatkan di hari raya aidilfitri yg akan kita sambut esok..
saya memohon maaf kepada semua kenalan saya
tak kira dia yg pernah kita jumpa atau tak...
semoga lebaran ni akan lebih meriah lagi.. amin..
Selamat Hari Raya Maaf zahir & batin...

Sunday, September 5, 2010

dah pergi klinik


Hari ini betul-betul dah tak tahan..
batuk tu ni menyebabkan
urat tengkuk urat perut semua mengeras dan sakit..
akhirnya dengan rela hati ke klinik juga..
pukul 3.ooptg register klinik kol 4ptg baru dapat jumpa doktor
ramai betul orang sakit dekat2 penghujung Ramadhan ni kan..
rasanya macam semuanya yg kat klinik tdi sakit yg sama je..
batuk dan selsema.. tp serius cakap... bab batuk ni mmg tak leh nk tahan..
kalo tak puasa batuk je boleh minum air..
tapi puasa ni tahan la skit keperitannya
tu la namanya dugaan puasa. ni baru skit..
tadi lepas berbuka makan la ubat yg doktor beri tadi
ubat air adalah ubat yg paling dan tak sangup tuk di telan..
ubat batuk ni perasa ceri.. tp kenapa rasa dia pahit sgt2..
tak tahan.. dan mkn gula2 pun masih rasa pahit..
mcm mn nk minum tuk seterusnya..
tapi nk baik batuk.. hmmm
mls nk buka lampu gamba pun blurr.. he he he

Friday, September 3, 2010

TAK DE MOOD NK KERJA

hari ni pergi juga kerja walaupun tersangat malasnya..
cuma aku saja yang tahu
sangat tak selesa dengan batuk dan sakit tekak ni..
aduhai moody je hari..
tak pasal-pasal kebanyakan dak2 branch kena marah ari ni..
lantak la diaorang nk kata aku apa pun..
yang pasti aku memang tak de mood..
ikutkan hati.. aku nk balik jer.. dok umah hehe
ish ingat kampeni ni aku punya ke suka2 nk balik
kalo aku punya pun boleh bankrup kampeni aku hee
per pun petang nnt nk ikut laling i pi MASJID PUTRA kat PUTRAJAYA
harap2 aku dpt ketenangan nnt..
dan ari ni nk MKN KFC hm sapa nk layan..

Thursday, September 2, 2010

TAK PERGI KERJA


Orang kata mood raya malas nk kerja..
tapi ita boleh pulak demam dekat-dekat raya
jadi tak perlulah kerja + sekali mood raya
jadinya hari ini tak perlu la pi kerja
bestkan.. dok umah... tp byk plak kerja kat umah ni ish..
- CUCI BAJU - dh jam 11.30 am tk siap lagi
- LIPAT BAJU - langsung tak usik
- KEMAS BARANG BALIK KAMPUNG - pun tak buat lagi..
ishhhh malasnyaaa.. rasa nk tido je ni nape.. hmm
Tekak sakit.. sempit je tekak ni..



Wednesday, September 1, 2010

LRT oh LRT


Sepanjang bulan Ramadhan ni. pergi kerja dengan balik kerja terlalu sesak di stesen LRT.. sama jugak dengan jalan raya terlalu banyak kenderaan sesak sana sini tak boleh lewat sikit pasti akan sesak. waktu paling afdal.. sebelum kol 5 tu je waktu yg paling baik untuk mengelakan kesesakan di LRT dan juga jalan raya tp ita tak pernah pun dpt waktu tu.. sampai sahaja stesen MASJID JAMEK pasti dah 5.30pm

tapi bukan ini yg ita nk ceritakan.. menjadi kesebalan di hati petang tadi.. bila saya memebeli tiket tu ke Ampang.. dia memberi dengan cara membaling.. apa yg nk di tegaskan kat sini.. BUDI BAHASA BUDAYA KITA.. jadi berbudi skit boleh ke? iya ni kita sesama kita yg beli kalo org asing yg beli apa diorg kata.. kalo ramai org tu tak apa lah jugak ni.. cuma ita sorang je.. iya selama ni tak pernah beli tiket pakai rapidpas so tak de jumpa staff rapidkl yg mcm ni..

apa yg boleh di katakan kat sini.. sila berhemah skit.. dan jaga nama RAPIDKL yg mmg popular.. jgn kerana staff rosak namanya..
SEMYUMLAH SIKIT OK!!!



nk berblog semula chaiyok!!!


salam...
apa khabar blog ku yg cantik lagi comel.. hasil rekaan darling ku..
kalo umah di tingalkn. ada benda lain yg numpang.. kalo rumah jugak di tingalkan habuk gan sawang buka kepalang... mcm tu jugak dengan blog ita ni.. hari ita berazam ingin berblog kembali... sepanjang tak menulis kat blog ni... tulis jugak di kertas tp tak besh hehe..

apa pun SEMANGAT tuk diri sendiri
SELAMAT KEMBALI WAHAI CIK ITA..
cik lagi ni? bila title cik ni nk tuka..
TUNGGUUUU kemunculannya ha ha ha
PROPA LEBIH ni
muka bersemangat nk update blog semula

Tuesday, May 4, 2010

bila nak rajin ni?

sian blog ita usang.. di makan bubuk ha ha ha..
bila la agaknya nk rajin ni.. ishh..
byk citer nk tulis tp nape mood tak masuk hahaha..
dengan itu aku nk cube senaraikan citer2 tertunggak
yg ita nk tulis dalam blog ni..

1.besday toi (ish2 dah la jemputan tp tak update2).. majlisnya berlaku 31/03/10 ari tu hahaha lama gila
2. kisah pas rapidkl MTC dah ganti pada touch N go kisah ni pun berlaku sebulan lepas gak.. 1/04/10
3. ulang tahun ke 5 msjbox..
4. family day Jab. perolehan & aset LHDN
5. laluan TnG rapidkl yg tersiksa

peh bleh ke ita buat ni.. ntah ler kan.. tggu je la kalo ada.. perasaan tak post ita yg ni dengan citer arwah abah ita jarak sebulan lebih tu hehehe.. gila kentang kn..

cayok-cayok ita..

Thursday, April 1, 2010

AL FATIHAH - 5 TAHUN DAH ARWAH ABAH TAK ADE


salam...
pada tangal 1 April 2006 aabah ita telah menyambut seruan ilahi..
kini genaplah 5 tahun kami tiasa abah..
siyes windu gile... tak de sapa tempat bergantung..
bersyukur kerana masih ada mak..
org kata kalau hilang pi melancong ni lama2 jumpa jugakan..
tapi bila dah beralih ke alam kubur ni..
rindu sgt mcm mn pun kadang2 cuma air mata je mengalir..
dan sampai surah2 dlm Quran..
siyes weh.. wat korang yg ada mak abah lagi..
sayangi lah meraka.. bila dah tak de tak leh wat apa dah..

AL FATIHAH
BUAT
ARWAH ABAH ITA (KAMARULZAMAN BIN JAFFAR)
SEMOGA ROHNYA TENANG DAH DI CUCURI RAHMATNYA
AMIN..


RINDU SGT ABAH..

Sunday, March 28, 2010

Akademi Fantasia 8


salam kengkawan...
korang tgk akademi fantasia tak?
korang sokong sapa?
tu soalan umum tuk semua org yg mintat akedemi fantasia kan..
ha bg aku.. aku sokong semua..
tp skit terbawa2 semangat negeriku Johor heeee
jgn marah terlebih jerit kat maulana... opss
korang ada rasa nk pi AF tak?
kalo ada, pi join mana2 FanClub..
tahun ni sedikit beruntung sbb FC akan di beri tiket percuma..
dan aku jugak tetap wat muka tembok bila tak de plan nk pi mn2...
wpun tak de tiket akan masuk bila ada seat lebih...
tapi tahun ni sama mcm tahun lepas gak..
abg TAC Team kenal muka aku so masuk je la..
tak pun sengeh2 kata JAWA mod forum akademi Fantasia
dpt la tiket free...
kalo korang rasa nk pi meh.. jomm..
ha mlm ni ada debaran.. masuk percuma...

jgn marah ek free seating :)
p/s: jawa.. aku dah tlg promote ni... jgn lupa bahagian aku ek.. :P

PELIK TP BENAR..


PELIK EK.. KEPADA MANUSIA YG MENINGALKAN KATA2 KESAT KAT BLOG ORG NI.. ADA MASALAH MEH LA JUMPA.. SETAKAT TINGAL KAN KAT BLOG SIAP SAMAKAN AKU GAN BINATANG YG AKU TAK LEH MKN TU PE HAL PLAK KALO YG BLEH MKN SEDAP GAK... YG PALING KELAKAR KATA AKU PERASAAN KURUS... RASA NK GELAK SAMBIL GULING2 DARI AMPANG SAMPAI DAMANSARA JAYA WEH.. TAK PUN SAMPAI PARIT RAJA WEH.. TAK PERNAH UMUR AKU PERASAN KURUS HEEE.... SIAN KAN ORG BUSUK ATI NI :) OK LA BUAT ORG YG DEMIKIAN... KATA2 TU TAK JADI DURI PUN TUK ITA...


Tuesday, March 9, 2010

Niyang Rapik The Movie

kembali lagi... setelah membosankan diri...
kte ada tiket percuma tuk tgk niyang rapik..
tapi tak tahu nk tgk bila..
kira2nya mmg takut skit la nk tgk citer2 misik mcm ni..
tapi hati rasa nk tgk..
tapi bila??
jawapannyaa nnt2la.. essk2 la..
tp mesti tgk :)
kalo ada yg dah tgk... best tak citernya?

jom kita layan ost niyang rapik ni..

Tajuk: Syurga seketika
Artis: zizie & wangi -The Fabulous Cats
Ku menanti hukuman yang tersurat
Ku menangis tanpa airmata
Adakah aku sekadar sisa-sisa
Apakah aku cuma hanya sementara
Aku hanya mampu merasa

Mengapa engkau hancurkan
Niat suciku terhadapmu
Mengapa kau sanggup biarkan aku
Tenggelam dalam dendam
Kini ku kembali mencarimu di syurga seketika

Di sini ku masih berdiri
Jiwaku kosong tanpa erti
Menangis ku menangis

Mengapa engkau hancurkan
Niat suciku terhadapmu
Mengapa kau sanggup membiarkan aku
Tenggelam dalam dendam
Kini ku kembali mencarimu di syurga seketika

Oh Tuhan izinkan aku di sini
Tuk terus akhiri deritaku ini
Seandainya ku temui
Ku kan terbang kembali

Muatturun Nada Dering Pemanggil “Syurga Seketika (OST Niyang Rapik The Movie)
Untuk Maxis Dail *131*148088# tekan “CALL
Untuk Digi Sms CT 0073475 hantar ke 2000
Untuk Celcom Sms CMT 69589 hantar ke 22990
Untuk Umobile Sms CT 185669 hantar ke 28118

Monday, March 8, 2010

Alice in Wonderland



Semalam tgk Alice in wonderland 3D..
best sgt la... rasa nk tgk lagi..
tba2 teringat zaman masa kecik2 dlu..
tak nak pi mengaji Quran sbb nk tgk kartun hee

lambat gak nk tunggu watak johnny
depp lambat gak dia kuar..
topi dia sedia membantu alice..

tgk muka ppuan ni..
mcm watak luisa chong dlm citer cicak man 2 kan.

ni antara watak yg ita suka.. dua kembar gemuk yg comei..

watak putri ni pun best gak...
gan kuning magic yg comel ni..

secara keseluruhan.. citer ni mmg best sgt...
tak pandai la nk citer.. pi tgk la ek..

Sunday, February 28, 2010

birthday heliza

eppy besday heliza..
terima kasih kepada team beren atas jemputan
tahniah team bereh atas majlis ini..
gembira dpt jumpa kawan2 lama yg bersahabat atas nama heliza fan club
buat heliza semoga terus berjaya dlm dunia popular ni...
terus tabah atas segalanya..

masa nk balik... wah besday ija tapi ita yg dpt hadiah

gambar dengan artis ni perlu ok..
kengkawan lama miss u
tetap maintain poyo kita org ni :)
ramai org tnya kenapa ija suka wat muka mcm ni..?

Friday, February 19, 2010

Botol Air


cantik ke?
cantikan.. wah gitu puji sdri la botal air sdri hee..
mn dpt nak tahu..
ni adalah limited edition Tupperware sempena valentime ari tu..
saja2 bli sbb kaler pink...
lagi pun suka benda yg limited ni.. tp yg mampu bli jer la
bkn sambut pun benda2 ni..
kalo nk tahu la harga dia rm 25..00 tuuk 2 biji..
kalo ada yg berkenan pi la cari dealer tupperware.. kot2 ada lgi..
skrg botol air tu simpan je bkn pki pun..
jom senyum.. walaupun sedih ok..

Wednesday, February 17, 2010

Birthday Fara Fauzana - citer lama :P

ni sebenarnya citer lama tapi tak berkesempatan nak update..
rasanya semua org tahu citer tentang besday fafau..
atau pun fafau nk blanja mkn kan? tp yg tak beshnya ita tak amik tahu..
jadi tak tahu sampai la dah pi sana baru tahu..
apa2 pun thanks kat osmateku yg kata nk nk blanja mkn kat Shah Alam..
tak pasal2 lunch gan fafau..

mcm red karpet.. sampai2 kena gambar kat benner fara yg besar ni

comeikan heee ita ke fara :)

untuk fara:
thanks ek... makanan semua sedap2
dah la free.. tahun depan wat lagi..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
osmate ku yg baik hati.. cantik kan kek fara

masa ni last nk balik amik gambar lg tu hee :)
VIP pass..

peace!!!

Tuesday, February 9, 2010

aktiviti ujung minggu - NASI LEMAK

kalo inggu lepas memcuba buat soto..
ari ahad 7 febuari ari tu.. test plak wat nasi lemak..
tapi nasinya tawar skit plak...
apa2 pun ita dah cube jaya...

Nasi Lemak..
ayam goring berepah
telo mata kerbau
sambal daging
timum kaca & ikan bilis


Monday, February 8, 2010

doakan amira zahida cepat sembuh

salam...
doakan adik sepupu ita ni cepat sembuh ya..
adik sepupu ita ni ada pendarahan beku dari atas kepala ke tengkuk..
umur dia baru 4 bln..dia skrg berada di HUKM tingkat 4



Wednesday, February 3, 2010

mood yg tak stabil

hmm tunggu masa je nak kuar.. tapi tak kuar2 gak...
ari ni sgt bosan tuk aku... ntah la mungkin sbb mood tk stabil ni...
aku pun pelik nape la ari ni teruk sgt badan rasa tk sedap jer...
tadi kat opis ada manager branch meeting... biasala kan citer nya pasal sales
setiap branch.. tp bil ada meeting aku yg skit tertekan...
semua branch bawa billing... harus siap ari tu juga,, sbb meka nk bawa balik
tempat diorg... jadi terkejar-kejar la aku... biasa lakan nama pun kuli
siapkan gak... akhirnya siap.. tapi buat dlm keadaan bosannn bosan la jadinya..
TAPI...
mlm ni aku masih tak stabil bosan yg amat...
wahai marsita wake up!!!!!!!
hmmmm
pening...

Monday, February 1, 2010

budiey.com dah 3 tahun

org kata citer ni dah lapok la kan.. tapi tak per la...
ita nak ucapkan selamat ulang tahun budiey.com
semoga menjadi portal hiburan yg terbaik..
wat budiey semoga trus menulis...
budiey.com mmg best..
thanks gak tuk gambar ita yg cantik ni...


Kongsilah!