PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Wednesday, December 23, 2009

Lirik Di Pondok Kecil

Di Pondok Kecil
Album :
Munsyid : Nadamurni
http://liriknasyid.com


dipondok kecil di pantai ombak
berbuih putih beralun-alun

disuatu hari ayah berkata
jaga adik mu ayahkan pergi jauh
ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
air mata mengalir hatiku pilu

diam-diamlah sayang jangan menangis
doakan ayah semoga diterima
diam adik ku sayang jangan menangis
andai ayah gugur doakan dia syahid

selamat berjuangan ayah tercinta
kau pergi dulu ayah ke medan juang
ku iringi doa moga berjaya
beroleh kemenangan demi agama Islam

wahai abang ku kemana
ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x

duhai adik ku sayang jangan bersedih
ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
berjuangan dan berkorban walau dimana jua

pada Mu Tuhan aku bermohon
dosa ayah ku minta diampunkan
berilah rahmat bantulah dia
untuk menegakkan agama Islam


jom layan lagu ni... terasa sayu lak
terasa rindu kat arwah abah
AL- fatihah buat arwah abah Kamarulzaman bin Jaafar
semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman amin..

Tuesday, November 17, 2009

Lama tak update blog...

salam windu..
  • bukan sengaja tapi tak de masa..
  • rindu kat kengkawan semua..
  • dah nak raya plak kan.. selamat hari raya aidiladha plak tau
  • doakan ita dpt bli laptop baru.. hahahah
    bleh online sll mcm dlu..
  • tak tahu nk tulis pe dah... dah lama tak lulis blog.. rasa lain plak ishh
  • ok la bye salam windu ah
jom layan lagu ni..


Lirik Aku Wanita Biasa - Krisdayanti

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..

Monday, October 26, 2009

Sehati Berdansa!



Hari ni Eita nak share Widget baru..
Sehati Berdansa!
Contoh dia ada kat sebelah kiri blog Eita.
Sape nak.. http://widget.jentayu.com

Wednesday, September 9, 2009

kembali dari kedukaan.. heee :)

salam...
hai kangkawan yg disayangi heee
ita nk ucapkan selamat berpuasa walaupun dah setengah bln kt berpuasa eh..
ita kembali dari kedukaan atas kehilangan barang2 yg di sayangi...
terima kasih atas semangat dan simpat korang...
sekarang ni ita online jap2 jer... pi la CC jadi la mcm dolu2..
apa bleh buat... tp semangat raya membuatkan kuat semangat nk up date ni..
heee jumpa lagi la ya daaaa misss u kengkawan ku...

selamat berpuasa semua..





Sunday, August 2, 2009

huwaa gerammmmm

korang tahu tak ari selasa ari tu umah ita kena pecahhh
abis dia amik semua barang ita...
laptop kamera ext HDD gan broadban
dah la broadban tu laling ita punya...
tencen laaaa tak dpt nk update blog dah..
tak dpt nk online dahh...
tencennnn
pencuri jahat... PULANGKAAANNNNN!!!

Sunday, July 26, 2009

lontong?

Salam..
huh bznya minggu ni... sian blog den..
ok la pagi tdi kan bli lontong... sbb teringin sgt2
tp bleh la dr tak de kan..
tak sama mcm lontong kat Johor..
kalo korang tahu kat mana lontong kaw kat kl ni kongsi la
tp kalo nak sedap balik johor laa mkn pagi raya kan hahahah
ok la jom telan air liur tgk gambar lontong yg nmpk agak sedap...
gambar ni ihsan cik google..

Wednesday, July 15, 2009

Jom Hisap Rokok!!!

salam...
selamat pagi sahabatku sekian..semoga hari ini lebih baik dari smlm ok amin..haaa best kan tajuk ita.. haa meh layan gambar ni...

tgk banyak tak kotak rokok...

satu laci kat belakang ita penuh dengan kotak rokok yg kosong.. ni angkara dua org amoi kat opis ita yg merokok tu la... haaa nk tahu kenapa kt org mtk kotak2 rokok tu.. sbbnyaaaaa kt org nk wat poster hahahahah.. idea ni dtg bila dpt claim dr JB branch.. bau rokok semua kertasnya..
mcm letak dlm kotak rokok.. so kt org nk kena kan abg lias jer... tuk poster tu.. tp skrg poster tu dah laku ramai plak yg request... ada yg nk bg laki la..ada yg kononya tuk diri sdri la poyo sgt la tuh.. tp bkn sempat buat pun kerja byk.. kalo ada pun siap skit pastu terbengkalai..

haa ni la hasilnya yg tak kreatif langsung tu..

tp kan ari tu ita pi 7e tau.. saja nk cari2 barang nk mkn heee :) pastu tahu tak ada org jual tempat rokok kat luar 7e.. punya la susah2 kerajaan Malaysia letak gmbr2 tu... tp dia org tak kisah pun.. makin diorg tukar ada hmm nk wat mcm mn kan.. walaupun kerjaan naik kan cukai rokok setiap kali belanjawan.. tp semakin ramai juga org hisap rokok..

p/s: ita yg potong kotak rokok tu pun dah pening dengan bau rokok.. ita yg potong gambar2 tu rasa mual.. tgk gambar2 tu tau.. isshhhh

jom katakan TAK NAK pada ROKOK!!!!

Tuesday, July 14, 2009

Santai di Sungai Tekala & Empangan Semenyeh

salam..
selamat pagi merangkap tengahari..
dah ari selasa eh... tak lama lg dah nk puasa kan..
ok la ita nk citer.. pasal citer lama2
ni masa ita tak tahu nk buat apa..
dok kat umah boring..
siyes weh masa ni ujung bulan
duit tak de sengkek gila..
tp gagahi juga ita,, lia osmate ita gan kawan cium molot cik zura
pi sugai tekala.. dengan tak berbekalkan apa..
korang bayangkan main air tak mkn pehhh
siyes lapa.. nasib baik la dlm bag ada nips..
tu jer la yg kt org mkn huhuu

NI LA EMPANGAN SEMENYEH.. JOM PERGI..

ok pada yg nk pi sungai tekala.. korang masuk kena bayar sehinggit..
ok la kan sg tekala ni adalah Taman Negeri Nelangor..
ok la pada yg pi dr ampang kan..
bleh ikut jalan ke bkt ampang.. pastu kan ikut sign board eh hehehe
kalo dr ampang korang bleh nmpk Empangan Semenyeh..
empangan yg membekal air tuk seluruh Selangor..
alaaa yg wat berlakon citer kesukaan korang tu sembilu kasih heee :P
ok apa lagi pada yg blom pernah pergi meh jom pergi..

KEADAAN YG AGAK MENYEGALKAN + LAPA HEE :)
ZOOM MALAYSIA..
negara kita byk tempat yg menarik
peace muaaah!!
Wasalam..

Monday, July 13, 2009

SEKILAS..

Salam...
selamat mlm sahabat sekian..
semoga kt lebih sihat dan sentiasa di rahmati Allah amin..
entry ita kali ni.. sekadar sekilas pandang tuk korang
sambil memdoakan adik osmate ita.. cik liyana a.k.a nana cepat
sembuh dr musibah yg melanda beberapa hari lalu..
semoga nana cepat sembuh...


tak tahu nk ckp mcm mn kebetualan atau apa?...
sebelum ita dpt tahu nana kena kemalangan
mlm tu ita mimpi nana berdarah2 ..
bila sedar2 kenapa la ita mimpi nana..
jumaat tu ita pi kerja gan seribu pertanyaan
tp diam je sbb angap mainan tdo..
sampai la ita on facebook osmate ita
letak status semoga adiknya cpt sembuh baru la tahu..
apa2 pun semuanya dah ok..
semoga nana cepat sembuh dan sihat..
amin

jaga mkn eh.. jgn mn kicap.. mkn sayur je :)
jaga diri walaupun jauh dekat di hati..
jom pi blog nana
http://nunalifnunalif.blogspot.com

flake!!!

salam...
selamat pagi kengkawanku..
mulakan pagi ini dengan senyuman ok!
semoga hari ni lebih baik dari hari-hari sebelumnya..
mesti ari isnin ni mood kerja kurangkan
tp jom kita kuatkan semangat..

..inilah coklat yg cedap tu..

alamak terlupa sudah... nampak tak coklat ita yg sedap tu..
ni coklat rasanya tak der kat sini... bos laling ita bawa dr new zealand katanya..
ada lebih satu bila semua kengkawan opis dia dah amik.. so dia bg ita..
coklat ni sedap la... seyis tp dia rapuh nama pun flake kan?
coklat ni keluaran cadbury
nama penuh colkat ni THE CRUMBLIEST FLAKEST MILK CHOCOLATE..
kalo ada nampak kat sini ita nk.. ada sapa2 tahu tak heee
ok la daaaa... wat keja elok ok!!

Sunday, July 12, 2009

saya dah confrim - alhamdulillah

salam..
selamat pagi kengkawan ku semua... dan selamat pagi juga wat blog ku...
jom kt sedekahkan AL-FATIHAH wat ahli keluarga kita telah menyambut seruan ilahi
semoga rohnya tenang dan di tempatkan di kalangan orang-orang yg beriman amin AL-fatihah..

berbalik kepada citer kompom ita..
Alhamdulillah dah genap 6 bulan ita kerja di damansara jaya... atas rezeki yg telah di berikan ita dpt bertambah sedikit rezeki.. terima kasih ya Allah..

komitmen kerja...
wah berkerja di kompeni penghantaran melalui darat, udara dan air mmg byk sgt kerja.. lagi2 di bahagian account... yg mempunyai byk cawangan.. tp saya ita suka sgt.. sbb ni la kerja paling best yg pernah ita dpt.. sbb keja byk sgt sehinggakan tak sedar tba2 rehat tba2 balik tp agak penat kena kuat metal gak.. iya byk cawangan mcm2 plak peragainya kan... jadi kena kuat la kalo tak kena buli.. lagi la ita ni baru... lagi la kan..

haa ni diantara gambar terbaru la gitu heee :)
semangat tuk diri ita sendiri...
lakukan kerja dengan baik..kuatkan semangat..
kalo ada peluang dan rezeki menyebelahi ita. dengan pengalaman yg ada ita akan cari keja yg lebih baik.. amin..

tuk kengkawan semua.. semoga kengkawan ita gak akan dpt kelebihan rezeki amin..

Saturday, July 11, 2009

citer sakit gigi ari tu

salam rindu pada blog kesayangan ku.. dan kepada kengkawanku yg disayangi ceh wah mcm masuk pertandingan syarahan plak heee :) mulakan hari dengan senyuman dan bismillahirahmanirahim semoga kita semua di berkati amin..

ok la tak tahu nk citer per sbb terlalu sibuk.. dengan keja membuatkan terpaksa melupakan diri tuk update blog sian kan heee mintak simpati lagi kan.. hahahah

balik kenduri cari klinik gigi

nak tahu pasal citer gigi ari tu.. tak nak tahu pun nk citer gak hee... hahaha ok la tahu tak ari tu sblm ita ke klinik gigi ita ke kenduri kawin dlu... sakit gigi ari jumaat sabtu ahad cuma makan ubt tahan sakit jer.. tapi tak bertahan akhirnya... btul org kata ada tiga sakit yg telalu sakit.. sakit nak mati.. sakit nak beranak gan sakit gigi huhuhu...

akhirnya.. ahad tu balik dr pengantin trus cari klinik gigi.. bengkak gusi semankin serius sampai dr ujung gusi dah ke depan plak huhuhu sakitnya hanya Tuhan je yg tahu.. ok la di pendekkan citer.. sampai klinik kena wat sedikit pembendahan sbb dalam gusi yg bengkak tu ada darah.. dah la ita ni penakut.. pucat lesi muka ita.. mula2 dia bius 3 kali je... masa cucuk bius tu sakit gila.. tp bila masih tak kebas lagi ke cucuk lagi huwaaaa mak tolong!!!!!! sakit...... bila dah kebas keja2 mengeluarkan darah disiapkan.. dan akhirnya selesai..

setelah bius cinta ilang huhu

dan ita masa tu sgt mamai... huhu rasa tak jejak tanah.. kebas tu bertahan sehingga 3 jam... lepas tu sakit semula kena la mkn ubat tahan sakit.. 4 hari lepas tu baru baik... sian kan... hmmm kat opis diam je.. apa bleh buat sabar jer la..

sesungah penyakit yg dtg adalah tuk mengahapuskan dosa2 kecil kita.. ita sebagai hambanya terima dan redha dengan kehendakNya...

TERIMA KASIH BUAT HOUSEMATE TERSAYANG CIK LUCKYLIA YG BAWA KITE PI KLINIK MEKASIH BYK2 TAU.. SEMOGA SEMUA YG TERBAIK WAT AWK... WAT MAK TERIMA KASIH GAK.. SBB LAYAN KT MERENGEK SAKIT.. WAT MY LALING THANKS GAK LA.. HMM

Wednesday, July 8, 2009

TERBENGAKAI

Salam kengkawan...
terima kasih kengkawan eh yg singah blog ita ni..
walaupun tk berupdate hmm sian kan..
kalo ada labah2 dah bersawang kan heee
iya la mmg tak sempat langsung la skrg ni..
gigih sgt berkerja sampai tak sempat hmm
kena kembalikan semula update blog..
dan singah blog kawan2..
mtk maaf byk2 eh...

Friday, June 26, 2009

kata atuk...

ORANG KATA... enjoy sana sini sementara muda, hidup panjang lagi, bergaul bebas la lelaki pempuan, dah tua nanti tobatlah.
ATUK KATA....orang muda hidup memang baru bermula, tapi belum tentu masih panjang lagi, entah esok lusa Izrail datang menjemput.Innalilla h.....
AKU RASA...betul jugak tu tuk..


ORANG KATA.. exams tu susah, kena banyak sacrifice, constant study... past year papers.. etc.. etc..etc..
ATUK KATA... exams tu senang aje, dah ada tarikh untuk diuji, dah ada silibus untuk diikut, kalau ajal.. entah bila siapapun tak tahu, banyak pula tu peringkat ujiannya, Mungkar Nankir, Neraca Mizan, tayangan slide...
AKU RASA... betul jugak tu tuk..


ORANG KATA... have fun on your birthday, panggil kekawan dan sedara mara, berpartilah sepanjang malam, make it a memorable one!!
ATUK KATA.. setiap hari jadi, kita semakin hampir, hampir setahun dengan kematian, setahun lagi diberi peluang untuk beramal, bertaubat...
AKU RASA.. betul jugak tu tuk..


ORANG KATA.. kerja mesti sungguh-sungguh, beli rumah besar, kereta mewah, makan lazat.. baru hati puas!!
ATUK KATA.. ye ke hati dah puas??? dah cukup ibadah nak tempah kubur luas-luas? dah siap kenderaan meluncur Siratul Mustaqim? dah cukup zikir untuk santapan rohani? dah cukup amal nak 'book' tempat Al-Firdaus?
AKU RASA... betul jugak tu tuk..


ORANG KATA... successful people have a good time management, ada bisnes di kl, new york , tokyo .. masih sempat berkempen untuk pilihanraya, masih sempat melepas lelah di disko dan karaoke, masih sempat pasang perempuan 2-3, baru orang boleh respect!

ATUK KATA.. setiap manusia dapat 24 jam dalam sehari, tapi... ada masa ke untuk sujud di sejadah 5 kali sehari semalam? ada masa ke nak selak Al-Quran sekali seminggu? ada masa ke nak jenguk ibu bapa di kampung, sekali dalam seminggu, atau sebulan, atau setahun?
AKU RASA... errrr.. betul jugak tu tuk..

...Beringatla kita semua...

Friday, June 12, 2009

Sakit Gigi...


hari ni ita mc sakit gigi...
aduhai.. gusi ku bengkak..
kat blah ujung...
ntahlah katanya ada gigi bongsu nk tumbuh..
tak suka btul sakit gigi.. demam larat lagi..
gigi ni..tak tahan...bengkak sebelah pipi kte..
huwaaa tencenn rasa mcm nk nagis..
makkkkk tolong alongggg cakit gigi!!!!!!

Saturday, May 30, 2009

senyum tak bererti gembira

" Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir.
Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari,
rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. "

di sebalik kedukaan yg berlaku pasti ada kegembiraan..
sebebalik kesusahan yg berlaku pasti akan dtg kesenangan..

dan semua yg berlaku pasti ada hikmahnya..

terlalu byk dugaan dlm hidup.. terlalu byk kesedihan dlm hidup..
hmmm hati menagis tak sapa tahu..
kerana senyum di wajah dptku sorokkan isi hati..

sampai bila ada dugaan.. sampai bila harus begini...
sampai bila hmmm aku harus berdoa..
kuatkan hati... tabahkan diri...
semua yg terjadi ada hikmahnya..

jika kt nak kan sesuatu senang kt dpt...
nnt kita mudah lupa..
jika tiada dugaan..
nnt kt tak rasa nikmatnya...
kt akan hargainya..
kerana susah tuk kt dptkannya...

Tuesday, May 26, 2009

Alahai Imran Ajmain PART 2

tiba-tiba ada part 2 plak kan.. tenyum lg laaa
ok ahad ari tu abis jer tgk syurga cinta.. kt org dok borak2 gan budiey..
menebeng kat tepi kaki 5 tiba2 ada sesorang tegur dia heee
rupanya Imran Ajmain laaa ahahai.. segan den dah la ari tu..
tak percaya ckp gan dia.. heeee my laling pun kenalkan eita
kat imran... dia ckp ni la ita yg u ckp kat phone ari tu..
tba2 imran kata "eh i dah balas email u la" wah dah balas
upenyer.. dan dia kata dia dah masuk blog ita hik hik hik thanks
imran.. selamat maju jaya.. suka la sifat mesra dia..

ok korang yg minat yg suka IMRAN AJMAIN bleh la dptkan album
terbaru IMRAN AJMAIN baru di lancarkan jam 3 ptg tdi..
kalo nk kirim kat eita pon boleh..
dapatkan yg original ok!!


Sunday, May 24, 2009

Syurga Cinta bersama Budiey.com...

Pertama sekali.. nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat budiey.. sbb memberikan 5 tiket trus kat kami.. dengan lima tiket yg ada ita hanya ingat orang2 yg dekat gan ita jer.. mtk maafla pada yg terlupa.. opsss sebenarnya tiket ni di berikan kepada my laling sbb budiey sblm full time blogger satu opis gan dia.. kalo tak pun tak merasa gak ni.. hehehe thanks my laling.. sepatutnya ita pergi bersama kak she, kak kecu gan kak noridah.. kak noridah pagi masej tak sihat.. pening gak nk pk sapa nk ganti ni... akhirnya teringat budak effa ni.. kalo2 dia ada kat sini.. ermm nasib baik dia ada dan dia setuju nak join kalo tak tak kena pk lagi.. tgh ari kak she lak kata kak kecu tak leh pi.. tp dah ganti gan osmate dia.. jadi la kami berlima.. seperti di janjikan kol 3.oo kat klcc trus jer jumpa budiey.. budiey sediakan macam2 soalan tentang budiey.com dan syurga cinta.. yg pastinya kami berlima dapat hadiah.. kena kami hebat hahahahaha... thanks budiey..
jom singgah blog budiey..
www.budiey.com



haaa ni 5 tiket dan juga godies bag yg ita dpt.. thanks byk2 ya encik budiey


ok sekarang citer skit pasal SYURGA CINT

hmm mcm mn eh nk ckp.. mmg minat heliza.. jadi rasa mcm best la kan... hahahah tak de la.. citer ni mmg best.. syabas HELIZA, AWAL & HAZIQ.. citer dia sgt menarik sgt byk ke arah kebaikan.. watak haziq cukup hebat... mmg lucu dibuatnya... Awal mmg hebat lakonannya sgt mantap.. dan percubaan pertama HELIZA di layar perak amat berkesan walaupun ada lagi yg perlu di pelajari.. syabas ija.. semoga ada lagi filem terbaru tuk kamu..

kepada kengkawan yg belum tengok... silaaa laa tgk sesungguhnya sgt best...


good luck ija!!!


Thursday, May 21, 2009

Alahai Imran Ajmain

sebelum... nk tulis terpaksa senyum puas...
kalo tak asyik nk senyum jer...
hati terlalu gembira dan seronok heeee
tahu tak td ita tepon laling ita nk tgk syurga cinta...
tp dia tgh bz.. dia kata kat opis dia ada imran ajmain..
mcm ni la lebih kurang perbualan kami

laling: ada imran ajmain kat opis

ita: ele tipu...

laling: tak caya sudah...

ita: nk ckp2 nk ckp... dgn gediknya...

tiba-tiba....

imran: hellow

tergamam gue...

ita: hai...

imran: sapa nama ni kerja kat mn

ita: nama ita laa kerja kat damansara..

haaaa ita masih tak caya tau... ita ckp btul ke ni.. malu ita..

imran: kan minggu depan album saya nk keluar jadi saya bz la kat sini..

ita: ohh iya ke.. mcm tak caya la...

imran: mcm mn nk buktikan ni.. nnt album saya keluar jgn lupa beli ya.. hee

gelak aku.. kesian imran... sory la eh.. ita ingat paan main2 dak2 opis dia soh berlakon
ckp gan ita ke apa... heee apa2 suka la sikap mesra dia...

pastu... tahu tak apa jadi.. huwaaaa tak leh nk wat kerja... rasa nk senyum jer...
gila gaban suka sgt hahahhahaha

jom layari website imran ajmain..
www.imranajmain.com

Wednesday, May 20, 2009

TIKA CINTA - NURUL

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibirku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Kau hadir dalam hidupku,
Ceriakan hari-hariku,
Tanpamu semuanya suram tak bererti…
Curahkanlah keikhlasan, Berikanlah kejujuran
Dan aku akan setia kepadamu…
Beginikah rasanya tika ku jatuh cinta…
Dan ku sentiasa mendambamu….

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Cerah cahaya hidupku, Sinari bayangan wajahmu,
Usahlah sesekali kau menduakan,
Manisnya kata-katamu, Menjadi teman seharianku,
Biarlah ini menjadi selamanya…

Beginikah rasanya tika ku jatuh cinta…
Dan ku sentiasa mendambamu….

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Ku berjanji pada dirimu, Takkan pernah tinggalkan,
Walau badai dan ribut pun melanda oooh…..

Ke mana perginya dirimu, Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum, Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

JOM LAYAN LAGU NI BESH...

Sunday, May 17, 2009

Abis dah AF 7

thanks... terima kasih... banyak2 yg tak terhingga... thanks2
kesempatan ini ita nk ucapkan terima kasih kat abg2 tac team AF7
kerana membenarkan ita dan ken kawan masuk walaupun tanpa tiket..
hingga ke final... walaupun konsert mingguan tak tiap2 minggu ita tak pi..
tp korang mmg besh... TERIMA KASIH BANYAK2 ya..
semoga jumpa lagi..

DAN

tahniah kepada semua finalist AF7..
korang mmg best..
selamat maju jaya..

Friday, May 8, 2009

Selamat Hari Ibu


sempena minggu hari ibu.. ita nk wat ucapan skit
hik hik hik gitukan...

Selamat hari ibu...
khas buat mak yg melahirkan ita...
along sayang mak.. tiada bena lain yg bleh di gantikan dengan
terima kasih sbb melahirkan along..
terima kasih atas pengorbanan mak tk kami adik beradik...
terima kasih atas kasih sayang yg mak berikan
mak la ratu hati kami...


selamat hari ibu gak wat mama... ibu.. mak teh..
ummi..mak tini dan mak ina...
terima kasih atas kasih sayang dan tunjuk ajar kalian...
terima kasih kerana sentiasa memberi nasihat yg
berguna buat kak long... kita sayang semuaa...

dengan doa dan harapan... semoga makku... mama.. ibu...
mak teh.. ummi.. mak tini.. mak ina..
diberikan kesihatan selalu dan panjang umur.. amin..

love u all

mungkin tak de apa yg dpt di berikan...
tp kasih sayang kita pada semua takkan hilang
terima kasih... sayang semua..

dan

SELAMAT HARI IBU KHAS BUAT SEMUA IBU2 DI MALAYASIA DAN DUNIA

TAG HARI IBU


1. Letakkan gambar ibu anda bersama dengan anda.. mcm atas ni.. contoh..

2. Describe sket gamba ni…

haaaa gambar ni masa mak nk pi kenduri... ita baru sampai umah kot.. bkn apa selalu gambar gedik2 gan mak semua tak pakai tudung jadi ni jer la gambar yg ok.. cun kan mak ita heee :)

3. TAG kawan kawan anda.. aku x kasi limit, sukati nak tag berapa orang..

ita TAG semua org dlm list dan bkn list ita... kerana harus korang hargai ibu korang..
selamat menjawab!!!

Saturday, May 2, 2009

terima kasih kak cutemiut

terima kasih kak cutemiut susah payah pos hadiah ni...
ita sangat menghargainyaa.. terima kasih banyak ya...









ada ubi ada batas
Align Center ada hari ita balas

thanks kak!!

Wednesday, April 22, 2009

happy birthday mirul cutemiut heee

!
kak eita ke antie eita pun bleh mirul...
kak ita doakan semoga jadi anak yg beguna pada ibu dan ayah..
semoga menjadi anak yg soleh ya..
nnt balik kampung kt jumpa ok..
muaaahhh!!

Monday, April 20, 2009

bila dah suka

heee beshkan tajuk ni... ni adalah tajuk novel terbaru MIMIE AFINIE
korang dapatkannya di pasaran citernya best laa suka tau heee
haa lagi satu nama eita dan juga my laling ada dlm watak ni...
thanks kat mimie afinie sbb hadiahkan novel ni kat kt org eh..
terlalu menghargainya.. thankss sgt2
opsss wat osmate tersayang yg cadangkan nama kt org pun sayang kamu juga thanks
haaa jom tgk novel ni... dapatkan di pasaran tau

KEPADA PEMINAT DAN BERMINAT KEPADA MIMIE AFINIE
SILA LAYARI BLOG MIMIE AFINE OK
http://mimie-afinie.blogspot.com/


MUKA DEPAN

MUKA BELAKANG

DAN INI YG ISTIMEWA HEHEHE :)
DPT AUTOGRAPH LAGI HEHEHE
MEKASIH YA.. MEKASIH SGT2

P/S: sila abaikan atas tilam kita eh heheh

------------------------------------------------
sedikit sinopsis yg ita taip balik dr belakang novel ok..

kata orang, cinta pertama paling sukar utk dilupakan
kata org lagi, bila kecewa dalam bercinta kita memerlukan
masa yg lama utk sembuh benarkah begitu?
kalau benar, masakan dia senang jatuh cinta dan senang pula melupakan?

sebelum ini sudah 2 kali. kini hatinya terisi dengan nama lain pula
mungkin betul dia jenis yg tidak boleh di buat baik
pantang org buat baik sikit, senang sgt di beri hati.
entahlah tapi sekalipun dia yakin dia cintakan si dia cinta sunggu-sungguh.

BILA DAH SUKA membawa anda menyelami hati seorg gadis genit
bernama nurul huda. dia kecewa dengan perkahwinan insan yg dia cintai
membawa diri ke utara tanah air. tetapi setiba di sana sesuatu yg tak diduga
telah menimpa dirinya lalu mengubah perjalanan hidupnya..

oleh itu jom beli
BILA DAH SUKA - MIMIE AFINIE

Sunday, April 19, 2009

tag nama blog anda.. dr kakak ndr

Apakah Nama Blog Anda Sekarang Dan Kenapa Anda Pilih Nama Itu?
eitakz...
kenapa sbb ini adalah nama eita.. nama ita masita kamarulzaman
so tuk di jadikan citer jadilah eitakz kesinambungan nama abah gan nama eita ok

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://eitakz.blogspot.com/ iya adalah nama saya :)

Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
method tak de per2 pun saja tulis tuk mengisi masa yg ada hehehe :)

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
blom pernah lagi rasa nk hapuskan.. kerna blog ita sgt cntk.. hasil buantan my laling muahhh maceh cntkkan blom kt :)

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
blog org yg tag saya... ohh nama dia kakak ndr.. blog dia cantik... dan truskan menulis ya kak.. :)

10 Person To Tag:
saya tak nak tag sapa2 rasanya.. tp pada kengkawan yg nk jawap silakan yaaa..
rasamya tag ni sgt best hehehhe

Friday, April 17, 2009

17.04.2009

happy birthday...my laling..


ni kek dr ita... ita siap anta kat opis dia kengkonon suprise la..
tempah dan hantar gitu...


dan yg ni plak kek dr family dia besh sedap hmm
thanks eh sbb bg kita rasa gak hehehe :)


dengan ucapan.. semoga panjang umur dan di murahkan rezeki..
semoga hubungan kita kekal tuk selamanya..
semoga terus menyangi diri ni.. semoga kt bahagia selalu..

Tuesday, April 14, 2009

bila tak de kerja kami buat kerja hik hik hik

salam,,, hmmm lamanya tak menulis kat sini... huhuh windu sama kawan2 dan kakak2 kesayangan semua heeee.... ita bkn mls tp penat huhuhu kerja banyakkkk.. huhuhu...apa2 pun jom layan bila time sengal ni hahahhaa.. sebenarnya tgh dok kaco osmate ita lipat baju..pastu bleh plak snap gambar heee seronok plak bila tgk gambar ni gelak sakan hehehehe :) haa jom layan...


stokin pakai kat tangan hahaaha... comel kan kaki kam berdua hehehe

sebenarnya saja sekali test tudung sambil mengedik heee



cantikkan tudung kt org gan baju tdo hahahhaa layannn

Friday, April 3, 2009

TAG dari kak Jivebumz laling

1.Letakkan gambar profile anda


2.Terangkan apa maksud gambar itu?

gambar ni saja dok mengedik... tangkap gambar sdri tak de kerja hahahaha

3.Kenapa pilih atau letak gambar itu?

saja je suka2 tp bila tanya soalan mcm ni.. rasa mcm nk tuka gamba lain hehehehe

4.Tag 5 lagi blogger ....

Senangnye tag nie.. terus kena tag blogger lain.. ok jaga2 yer korang sila jawab walaupun terpaksa :p

1. haa kt nak tag cik lia cayang..
2. aqies yg comei..
3. cha sayang
4. hud bucuk laling
5. sapa2 je yg rasa nk jawap ok!!!

:) lama tak jawap tag.. heee

Wednesday, April 1, 2009

AL-fatihah buat arwah abah...

1 April tarikh arwah abah ita meningal..
bila teringat semuanya sangat terlalu sedih nk membayangkan...
Al-fatihah
buat arwah abah tersayang..
Kamarulzaman bin Jaafar
semoga rohnya di tempatkan
di kalangan orang2 yg beriman dan soleh..
aminn


kini dah genap 3 tahun dah abah tak de.. hmm rindu sgt...
bila teringat balik mlm 31 mac 2006..
teringat lagi ita sempat call arwah abah kol 11.30mlm..
suaranya seperti menahan sakit..
dia cuma tanya knp k.long.. ita jawap tak de per..
hmm ntah la bila teringat sedih sgt sepatutnya 2 april tu..
arwah abah nk ajak kt org pi gunung ledang..
tp arwah abah pi buat selamanyaa..
tiada gunung ledang sebaliknya.. kami mengiringi ke pusara hmm

al fatihah semoga arwah abah.. tenang kat sana.. amin

buat kengkawan yg di sayangi... hargai ibu bapa korang sayangi selagi dia ada..
kerana bila dia tak de di muka bumi ni lagi... tiada apa lg..
biar dia jauh sekurang2nya ada suara tuk di dengar..
ada khabar tu di tanya... kalo dah mereka dah kembali padaNya..
hanya doa dan ayat suci yg dpt kt sampaikan..
rindu kt terus terpendam... kehilangan arwah abah
membuatkan kasih sayang pada mak terlalu kuat...
tak sangup tuk kehilangan mak.. hmmm sayangi keluarga korang ok..
perpisahan ini amat pedih sekali...

Sunday, March 29, 2009

EARTH HOUR - dimana anda :)



senyum dlu... di mulakan dengan bismilah di sudahi dengan alhamdulillah...
nyanyi ciket :)

salam, hai kengkawan :)
ada ke ita kawan... tentu la ada kan..
hasrat tu melihat anggun di AF dibatalkan..
kerana kami ke bukit Ampang tuk join earth hour..
tahu tak sedikit menghampakan kerana.. keadaan masih lg terang...
cuma hanya klcc dan kl tower yg gelap
umah2 org ramai yg terang.. tak menyokong atau tak tahu kot..
kenapa bkt ampang menjadi pilihan sbb bkt ampang bleh nmpk satu kl..
ok la jom layan sikit gambar ni..
maaflah kemera tak cangih... tak brape cantik sgt.. keadaan klcc gelap pun tak nmpk..

ok gambar ni sama keadaan berlaku la.. siap ada yg bawa lilin tau..
abg2 fotografi ni... ramai sgt... haaa lagi satu bukit ampang ni jem tau..
dah sangat ramai org :) tp apa pun tetap seronok..

dan last ni gambar mengedik ok.. heheheh dah tak de kerja la ni hehehe
apa2 pun peace.... jgn lupa pki tali pinggang belakang..
dan jgn suka ckp blakang hahahha :P

p/s: smlm ita ke.. showcase akustika anggun di Malaysia.. tp di sebabkan tunggu gamba kat kamera cangih jadi tak de la gambar lagi.. huhuhu

Friday, March 27, 2009

EARTH HOUR

JOM KEMPEN!!!
SAMA KT SELAMATKAN BUMI..


PADA HARI SABTU, 28HB MAC 2008
MARI KTA PADAM PENGGUNAAN TENAGA ELEKTRIK
HANYA SATU JAM DARI JAM 8.30PM HINGGA 9.30 PM
JOM SELAMATKAN BUMI

pada yg tak tahu nk pi mana jom ramai2 kt ke KLCC
kite tgk lmpu klcc di tutup satu jam..
PASTI MERIAH!!
sememangnya lampu klcc akan tutup pada jam 12 tgh mlm setiap hari..
pada yg pernah terlihat atau mmg tahu..
perasan tak lmpu klcc tutup berperingkat- peringkat..
dari bawah ke atas.. kalo di lihat btul2 sgt cantikk

JOM PADAMKAN ELEKTRIK SELAMA SATU JAM..
SEBAGAI TANDA SOKONGAN ANDA KEPADA
EARTH HOUR!!

P/S: pada yg pergi konsert AF anda di kehendaki memakai baju berwarna hitam sebagai tanda sokongan kepada kempen earth hour ini..

Tuesday, March 24, 2009

Award dr kak cutemiut :)


lama tak dpt award... thanks kak muaaahhh misss u...

thanks kengkwan...

salam...
1st ita nk ucapkan byk2 terima kasih kat kengkawan eh..
sbb smpati kat ita... thanks byk2 ita juga doakan kesihatan korang...
dlu ita wat blog ni sbb ita nk isi masa lapang... sbb ita tak de kerja nk buat kat opis..
jadi ita wat blog.. sekarang bila kerja baru ni.. kerja terlalu banyak..
jadi masa tu mengupdate sgtla sikit.. tp ita lebih suka masa skrg... dr masa dlu..
skrg terlalu bz... yg bleh ita pk kerja balik dah penat... harus rehat..
dengan keadaan kesihatan yg tak stabil harus rehat secukupnya :)
dari memikirkan hal remeh2 ni.. tahun 2008 terlalu byk kenagan yg menyiksakan..
di tikam dr blakang oleh org yg di sangka baik dan macam2 lagi..
pengalaman memdewasakan kita.. ceh dewasa sgt ke aku...
pengalaman juga membuatkan aku lebih berhati-hati...
pengalaman juga membuatkan aku kenal erti hidup..
biar pahit mana pengalaman tu harus aku telan..
namun tak kan pernah luput dr ingatan aku..
aku redha atas apa yg berlaku...
aku berterima kasih pada yg memberi aku pengalaman ini..
namun aku juga sedar hidup umpama roda...
tak semestinya yg indah tuk kita selamanya..
satu hari ada juga yg tak indah.. hehehhe apa melalut ni...
ntah la mlm ni mata langsung tak gntk
rasa berputar2 memikirkan sesuatu...
hidup atas bumi ini hanya tuk sementara..
andai esk ajal kt sampai.. pergilah kt tuk selamanya...


Wednesday, March 18, 2009

saya MC lagi

adeiiii mc lagi... dah tak kompom lagi.. mcm mn ni...
ita pun tak tahu la opis ita ni mc dia tolak gaji ke tak..
harap2 tak la... kalo ya terima jer la.. hehehe
bosannya mc ni.. tak tahu nk wat per.. dok umah aduhai..
pakkal jer la... terasa sejuk teramat...
kalo tak ku gagahi juga tuk kerja aduhaiii tencennyaaaa...
sejak kerja kat sini sll sgty sakit sebln sekali ita sakit..
mungkin faktor cuacaca kot..
esk harus berkerja jgn demam lagi ok..
apa2 pun SMILE ALWASY...


Tuesday, March 17, 2009

BOSAN TAHAB GABAN..

HMM terujanyaaa dpt online siang hari...
ermmm mc baru la dpt online siang hari..
mls btul nk tulis apa sejak2 ni ni... hmmm nape eh..
kembalikan semangatku..

aku tgh dwon gila skrg ni hmm

Saturday, March 7, 2009

Salam Maulidurasul dan Selamat Hari Wanita

salam...

selamat menyambut maulidarasul kengkawan..
kalo zaman sekolah dlu2 agak meriah bila tba hari kelahiran nabi junjungan kt
nabi Muhamad S.W.T.. dan lagu yg masih segar dalam ingatan ita..
12 Rabiul Awal yg cerah trus mengingatkan hari keputraan Nabi Muhamad S.W.T
semoga dengan sambutan ini..
terus mengingatkan kita akan sunah sirah tentang nabi junjungan kt..

dan

SELAMAT MENYAMBUT HARI WANITA..
buat semua wanita di Malaysia
ESK 08.03.2009
SEMOGA WANITA TRUS DILINDUNGI

serta ni seorang wanita hehehe


SELAMAT BERCUTI!!!

Monday, March 2, 2009

kami @ wiliam

salam..
kenapa saya ke wiliam...
kerana terlalu teruja... ramai blogger bercerita tentang warung wiliam..
kenapa saya pangil warung.. kerana ia hanya sebuah warung..
ok la dari segi mknan mmg ok la sdap la bleh la...
dan ita syorkan..
sapa yg rasa tak kuat mkn bleh la order satu jer kongsi 2 org...
mknannya terlalu banyak..
bak kata osmate ita "weh mknana dia mcm dlm dulang weh"
hahahahha kelakar kalo ingat..
tp pada yg agak pembersih atau cerewet rasanya tak lalu nk mkn kat sini..
tempat ni agak kotorla heee dengan cik ti berlari2 alahai..
kurang seronok la dari segi tu...
bau juga kurang enak :) ok la pada yg n pi silakan.. hehehe
sekurang-kurangnya terlepas hajat nk mkn kat wiliam ni kan hud.. hehehe
dan pesanan terakhir... sila bawa duit secukupnya ok..
kalo duit sepuluh ke dua puluh henget jgn la pi
tak pasal2kan kena basuh pinggan hehhee peace...
sekian jer kisah wiliam ita... pada ita tak de yg menarik hehehe



sila jemput tgk ok.. terlalu banyak mknan..
kt org siap bungkus bawa balik yg tak luak tu..
tak larat dah nk mkn hehehe..

Saturday, February 28, 2009

kalau zombei miow2 jadi hantaran :)



tahu nama kucing ita ni zombei... ita bg nama mula2 mak pangil dia putih...
tp ita tuka jadi zombie.. hehehehe korang kalo zombie ni jadi barang hantaran ok tak..
tahu tak bulu zombie ni tebal kembang... cantik sgt.. hahaha tak kosa nk kasi org..

Tuesday, February 24, 2009

sekejap jer..

salam...
hai kawan2 senyum skit... :D
sejak ita pindah opis baru ni.. tak pernah ita citer pasal opis baru ita kan..dah masuk 2 bulan ita kerja kat sini..1st ita dpt kerja kat situ mmg ita suka.. sbb mmg mencari kerja kan..tp bila nmasuk situ mula tak suka bila dengar citer macam2 hmm..akhirnya ita redha.. kerana kat sini rezeki kt.. ita bersyukur..dan sejak mengenali kak yah.. ita semankin bersemangat nk kerja kat sini...hari ita semankin ceria dengan adanya kak yah..walaupun kerja byk mana pun... kak yah tetap wat ita eppy..tak tahu la mungkin ita senang gan dia.. dengan sikap terbuka dia..lagi pun mungkin jarak usia yg membuatkan ita lebih senang gan dia..tak tahu la ita rasa mcm dia akak mak yg bleh wat ita eppy..walaupun ita pi keja jauh.. walaupun keja tak berenti2..kerja kat sini plak byk sgt kerja..kadang perasaan nk p bilik air makan pun tak ingat.. pk kerja harus siap.. mmg tak sempat apa..tp ita suka... sbb sebelum ni kampeni yg ita kerja.. tak kerja yg serius mcm ni..dalam umur menjangkau 26 tahun ni ita harus berubah..alhamdullilah kerana ita mampu berubah.. ok la berbalik pada citer kak yah..dia nak berenti dah jumaat ni last.. hmm smlm dia cuti.. opis jadi sunyi sepi..macam mn lepas dia berenti nnt... hmmm ntah la.. apa2 thanks kak yah atas tunjuk ajar..kalo korang nak tahu kak yah ni kerja kat kampeni ni dah 11 tahun.. kiranya pro la..apa2 pun ita doakan kerjayaan kak yah.. tu bisness kak yah ok.. chaiyok2 wat diri ita sdri. trus pandang ke depan berusaha tuk wat yg terbaik..

lama tak letak muka sdri kan,, jeng2 hehehhehe
tgk mesra kan tangan2 kt org..

Monday, February 23, 2009

JAWATAN KOSONG!!

GENERAL CLERK - 1 KEKOSONGAN
MARKETING EXE - 2 KEKOSONGAN
MARKETING MANAGER - 1 KEKOSONGAN

BERMINAT!!!

CALL, FAX ATAU EMAILKAN RESUME ANDA KE:

Wang@issagami.com
Issagami Sdn Bhd
No: 77, 2nd Floor, Jalan SS 22/19,
Damansara Jaya,
47400 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia
Tel: +60 3 7726 5700
Fax: +60 3 7726 5711
Website: http://www.issagami.com.my

Kejutan thanks sayang semua...

terima kasih terima kasih terima kasih...
sayang korang... sayang sgt...
semoga kasih sayang kita kekal abadi di dunia dan di akhirat amin


heppy besday to me!!!!

cantikkan kek ni... rasanya pun cedap sgt...

nak tahu ita di beri kejutan... mmg tak sangka..
ingat tak de sapa nk selebrit besday kita..
tapi dua insan tersayang ini membuatkan besday ita lebih bermakna..
thanks sayang korang...


tahu tak... ita dpt 2 tiket my starz LG... mmg mintak dr ari tu..
tp org tu kata tak dpt tiket abis.. jadi tak pe la tgk kat tv jer la...
thankss ehhh gumbira sgt...


tuk semua..... yg beri ucapan.. yg beri adiah... yg blanja dan semua2 kawan blog..
terima kasih sayang korang.. semoga silaturahim antara kita berkekalan.. amin
buat mak dan adik2 sayang korang... thanks atas segalanya muaah!!!


Kongsilah!