PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Friday, September 5, 2008

1st Puasa!

Tujuan Balik Kampung pun mmg nk sambut puasa gan mak la kan..
jadi pagi tu sahur.. mak masak apa ek lupa lak.. gambar pun mls nk snap..
sian camera kite dah lama tak pakai.. tak pe jgn majuk tau..
pasni kite pakai selalu mcm dlu.. heheee

heee gmbr mak dh jadi zaman dlo2 hehe

Sahur tu mak kejutkan.. kol 4.00 pagi la gitu..
mak masak ayam kicap telo goring gan sayur ermm tedapnya..
biasalah mak tetap gan teorinya sahur mesti mkn timun.. nnt tgk sentiasa basah..
gituwlah kan aku pun layan laa mak wat milo gan oren sunskuit pekat2 ala2 fresh oren la gitu.. ermm besh sgt.. tp tahu je la kan.. pagi2 alahai selera kurang.. kite pun mkn la 4 beranak.. pastu gantuk banget seh.. apa lagi tdo laa sblm tu mak ckp "kunci jam kol 6 subuh gan mak nk pi pasar"... aku pun yes mem hehee..

kol 6 jam bunyi mak bagun aku masih tarik selimut heheee 6.30 mak kejut cepat matahari dah tinggi.. ok la tunaikan benda yg wajib... huwaaaa apa lagi sambung titon laaaa...

alahai mak pi psr laa.. ish siap pesan ni mak balik cpt tau.. hee leh gitu bosan la mak tak de... seperti yg diharapkan mak mmg balik awal kol 11 mak dah balik.. pasar ramai org ari ni.. 1st puasa kan.. lagi pun ari isnin.. kat parit raja ari isnin ada pasar borong jadi.. org2 yg dok dlm2 jauh nun kat kampung semua turun nk simpan stok kan... tp lagi satu mmg pelik org pt raja ni tak pernah jemu ke mkn ikan keli ek? dr aku kecik smpi skrg ni ikan keli tetap menjadi pilihan diaorg.. tp tak mintak bertambah lagi rezeki mak amin..

petang ingat nk wat asam pedas ayam.. tp mak dah bawa balik ikan patin.. jadi tak de la ayam asam pedasnya heehee lagi pun buka alakadar je.. mak msk ikan patin masak sambal cili api.. sayur.. kari kepala ikan.. gan beger begedil hik hik hik begedil.. tp kite lak dah janji gan adik aim nak pi bazar ramadan kat pt raja..



kt org dua beradik pun pi la jalan kaki jer.. dekat je 500meter dr umah kite janji kol 6.. tp kol 6 la bru nk pki baju gosok tudung semua bagai.. "lambat la kak long ni" aku jawap "ilek la nnt kt balik dah buka trus makan" hahaaa hambik ko sampai 6.30 abis semuanya.. nk cari kuih pun dan de.. last layan adik kite je la dia nk ayam madu gan cincau soya.. eh aku nyer pun ada gak la hehee murtabak.. kalo buka dr dlu ler mmg nk mamam murtabak kalo tak de mcm tak besh plak.. smpi umah kol 7.00 huwa penat ah jln kaki.. 15minit lagi nk buka dok atas sofa tgk muka mak gan 2 adik lelaki ku yg terhanget di pasaran hahaha.. hm penat.. buka time... mkn2


adik kite yg ni leerrrr menlmbtkan waktu nk balik kiteee ishh

pastu pi terawih wat 8 je balik.. adik kte sibuk la nk mkn boreh ish geram seh org nk balik..

ishhh mls tul amik gambar la tak tahu nape.. tak pe lakan.. blog kte suka kte laa hahaha :) tp rasa rugi gak tak de gambar.. tak pe la.. lain kali la ;)

No comments:

Post a Comment

Kongsilah!