PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Monday, September 8, 2008

@Midvally Bersama Kengkawan..

Selamat Menjalani ibadah puasa kengkawan...
dan seminggu masa berlalu.. begitu pantas..
sabtu ari tu kira 1st time la kite berbuka kat luar umah heee :)
kol 4.30 la gitu pas asar seperti di janji kan osmate kite..
jumpa kat Chan Sow Lin..
tuk meneruskan perjalanan ke Bandar Tun Razak..
tuk diambil oleh cik zura..
kebetualan umahnya kat situ sekali lalu la..
mengikut plan asal kami nk buka kat kg baru..
tp dah tukar plan plak..berbuka di midvally.. wah meriah...
nasib ler sampai midvally dah kol 6.15 la lebih kurang..
pusing2 cari2 paking tak jumpa.. pusing lagi jam pun dah 6.30..
ramai btul org kat midvally ni..
oh lupa cik shila tunggu kat GSC tingakat 4...
huhuhu ni nk tgk wayang ke nak berbuka ni..
jadi kami pun naik la.. jumpa shila turun la cari tempat mkn..
tp penuh iya la semua dah booking nk buka kan..
kami pun amik keputusan tuk mkn.. mknan yg ringgan dlu..
wah nmpk big apple laaa.. sll mkn Jco jer... nk gak rasa big apple.. bli la 6 ketul..
si shila gan zura bli karipap besar sedap gak la karipap dia...
kt org pun duduk ler kat..depan kedai karipap ni..
huh baru kol 7.00 lama lagi ler bleh kurang 18 minit gitu..
hmm tunggu jer la.. kalo gerak kan nnt penuh tempat tak de tempat nk duduk :)


ni la mknan yg kengkonon ringgan tu.
gan empat org minah.. menanti waktu berbuka
pastu dok borak2 n mkn buka time..

kengkonon alas perut la ni tp licin..
kt dok sembang2 tak sedar plak dah 8.30
sebenarnya ada satu ala2 restoran ke? warung ke? pun tak pastu la..
nama dia BELANGA... haaa amik ko nama dia..
kt org order la nasi kerabu ayam percik 2, laksam 1 gan laksa asam 1..

tgk la mknan dia sebesar belanga kan..
mknan lia lmbt smpi laksam


sgt menyelerakan kan?
ok pas abis mkn... sebenarnya telah berlaku pembaziran..
semuanya gak abis.. mmg dasyat la..
tgk ayam percik dia tu belah 4 mcm nk mkn kenduri je..
pastu kt org dok jalan2 hee dengan perut yg keyang..
thanks shila blanja kt org..
best la kuar gan korang semua..
nnt kt kuar lagi ok..
kt org posing sakan kat belanga ni..
suasana belanga ni besh la.
pastu masa perjalan ke parking jumpa satu kereta ni
tgk laaa..

haa ko gan no flat dia sekali kt amik..
kite gan osmate kt sgt teruja ni heee
pastu kt org balik daaa..

kol 10 bru smpi umah..
huh tak terawikh la kiter...

10 comments:

sweethOneY said...

sdap tak belanga tu kak eita?
biasa lalu depan je
hihi
tak penah masuk :D
tgk cam besh

artakus said...

Hahahah Jaga2 ngan budak tudung itam
Dia kuat makan... kalau makan lebey2, tepon je polis suh tangkap.. hahahhaha

Eita said...

sedap mknan dia..
tp di syorkan bli 1 konsi 2 org
heheheeee
sbb mknan dia sama mcm nama dia :)

Eita said...

sapa cik artakus ku yg comeii ni..
haaa tp yg tudung itam tu
mkn paling sket
apa kes?

Hushila said...

kita kan.. part2 makan ni mmg kita suke tau.. lebey2 lg lengkali lg 3 minah tu laks banjer.. tp cik zura kata.. dia nk blanje kuali je.. cam cite nujum pak belalang jek.. ekeke.. yg penting next time.. dlm bln pose ni gaks.. bukan thn depan yer.. blanja kita tau!.. kita tunggguuuuu... :D

Hushila said...

eita.. ko jgn layan si artakus tu.. dia tgh mencarik mangsa.. hahaha.. oii artakus!.. ko nk rasa ID ko kene terminate tak?.. tgn aku laju jek ni.. jap jap.. id ko.. haaa.. "kamaraz" kan... opss... tertekan Delete laks.. hohoho.. amik ko!

Eita said...

haaaaa
ingatkan shila tdi..
shila bg ko nyer email
yg lia bg tu email campeny ler
tak leh sent..

Eita said...

insyaAllah nnt kt buka sama lagi...
tak pun jamuan ari raya ler nnt kku blanja ko ek..

artakus!
hahaha kantoiii
sapa dia shila skandel baru ko yek
heeee

artakus said...

Cik eita.. yg tudung itam tu depan korang je control makan... Dia tu makan tahap ganaz... sama ngan en artakus...Tapi artakus lagi ganaz makan. Pernah tgk beruang kutub makan ? Haaa en artakus nie atas lagi. hahahaha

Eita said...

kalo mcm tu en artatus..
meh la blanja kami 4 org.. hehehheheeee..
bru bleh tgk sapa mkn lg byk
hak hak hak :)

Post a Comment

Kongsilah!