PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Wednesday, September 3, 2008

ho ho ho balik kampung.. hati girang :)

"Perjalanan jauh tak kurasa kerna hati ku melonjak sama ingin bertemu mak gan adik hati girang :)..."
Suka sangat nk balik kampung rasa mcm tak sabar.. Sabtu ari tu mcm tak caya balik kampung naik keretapi hehehe tak pernah 1st time gitu hehehe.. beriya ni.. kite naik kat kl sentral sepatutnya kol 1.45ptg... tp bleh la tunda ni nasib tak lambat sgt kol 2.10 minit keretapi pun sampai kite naik ekspress rakyat 2nd class tu pun dah RM 27.00 tau.. 5jam perjalanan tuk sampai kluang... (thanks kat my best friends yg blikan tiket gan anta sekali). huwaaaaaa bosannnn seh lambat gila... naik keretapi.. biasa 1st time kan mesti tertanya2 bila nk sampai.. akhirnya kite sampai dlm 7.20 la bebih kurang... ingat dpt la sampai awal nk mkn kluang station yg ori... tp hampah dia buka smpi 6.30ptg jer apa kan daya tak de rezeki :).. tunggu jela sepupu kite amik pastu trus balik umah.. sian sepupu kite kengkonon nk ajak tgk bunga api la mlm merdeka kan.. tp pe kan daya kepala kite sakit pungong pun dah kematu.. tahun depan la plak ye la... hik hik hik.. meh ah tgk gambar... nk citer banyak2 pun bkn pandai hehee..

gambar tingkap gan landasan jer ler.. malu kat jiran sebelah heee


ni laa sepupu kite... thanks ek ila.. tayunk kau la..

pastu kite tgk tv gan adik2 kite... pastu kite tdo heee sakit pala teramat..
_____________________________________________

wah Merdeka ari Ahad la..
Bagun2 tdo mak tak de.. mak dah pi pasar..
mesti hari ni ramai orang kat pasar..
kite tak pi pasar pun sejak pasar pt raja tu dah tukar tempat baru..
mak pun tak de soh tolong kat pasar pun.. heee
haaa kan btul pasar ramai orang kol 10 mak dah balik..
yeh sonok tau kalo mak tak kerja sampai kol 1
ops lupa mak kite jual ikan kan pasar..
ikan keli, ikan patin, ikan talapia.. semua ikan idup2 tau..
pagi tu kite bekfast kuih dr pasar mak bawa.. errmm tedapnya..
tgh ari mak kite masak..
kite tolong kupek bawang gan potong apa2 yg patut pastu mak masak..
iya la kan bkn senang nk rasa air tangan mak heee balik sekali2
dah siap mak masak apa lagi yekek laa
tadaaaaaaaa mak kita masak!!!

walaupun simple tetap sedap sbb mak yg masak :)
dan petang plak aku nk tunjuk bakat ni heehee..
antara resepi yg mudah dlm byk resepi dlm blog kak jun hehe ROTI PURI
memandangkan mak masak kari kan.. tu yg saja test resepi kak jun..
kalo jadi bagus la.. kalo tak cube lagi hee cube jaya
chaiyok!!! hasilnyaaaa

Roti Puri dari blog kak jun..
mak kata sedap.. nnt bleh wat lagi..

abis mkn mandi2...
mak ajak pi kubur arwah abah gan tuk jalan kaki je dekat je
tp mmg menjadi kebiasaan kalo balik kampung mesti melawat kubur arwah abah..
kt org 4 beranak pi laa patutnya 5 beranak tp iman tak balik plak..
kerja seberang tambak mn cutikan.. dah kurang sorang..
esk posaaaaaaa!!!!

4 comments:

Jun said...

hehe..eita..kalu gelembung2 tu jd la tu...nnti wat lg..mkn ngan sambal sardin, sedapnyer..

Eita said...

thanks akak :) tu la dia gembung..

hudd said...

nak jugakkkk!!!

Eita said...

ish kaka hudd..
bleh.. nnt la pas posa kt jumpa ek..
lama dah tak jumpa :)

Post a Comment

Kongsilah!