PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Wednesday, November 14, 2012

wajah ini


SETIAP KALI TERLIHAT GAMBAR INI 
OTAK ITA TERUS TERNAMPAK BAGAIMANA UNTUK MELAHIRKANNYA
TERASA GEMBIRA HIBA SERONOK BERCAMPUR BAUR 
ALHAMDULILLAH NURUL FATIHAH SELAMAT DI LAHIRKAN 
WALAUPUN ADA DUGAAN.. 

FATIHAH LAHIR PADA 16.10.2012 JAM 2.56 PTG 
FATIHAH LAHIR HAMPIR LEMAS DAN DI MASUKKAN DI UNIT RAWATAN RAPI 
IBU FATIHAH MELAHIRKAN FATIHAH DENGAN MUDAH SECARA NORMAL
DOKTOR CEK LALUAN IBU JAM  10 PAGI  SUDAH BUKA 4CM ALHAMDULILLAH. DAN IBU DI HANTAR KE BILIK BERSALIN JAM 11.00 PAGI WALAUPUN DOKTOR KATA 10 JAM BABY AKAN KELUAR TP FATIHAH BEGITU CEPAT JAM 2.56 FATIHAH SELAMAT DI LAHIRKAN. TAPI DAH TERTULIS URI TERTINGAL DI DALAM IBU FATIHAH DI KEJARKAN KE DEWAN PEMBEDAHAN. DALAM KEADAAN YANG MASIH SAMAR DENGAN KEADAAN FATIHAH IBUNYA MENINGALKANNYA FATIHAH DI BAWA UNIT RAWATAN RAPI BAYI IBUNYA MASIH LAGI MENJALANI PEMBEDAHAN KECIL DI DEWAN BEDAH. 

SEPANJANG PEMBEDAHAN IBU TAK PUTUS DOA SEMOGA ANAK YG BARU DILAHIRKAN SELAMAT DAN SIHAT. SEMASA IBUNYA TAK SABAR UNTUK MELIHAT BAYI YANG BARU DILAHIRKAN TADI REZEKI MASIH TIDAK MENYELEBAHI IBUNYA KERANA KESAN PEMBEDAHAN TADI IBU TIDAK BOLEH GERAK HINGGA JAM 10.00 MLM 

HABIS PEMBEDAHAN MENGELUARKAN URI YANG TERTINGGAL TADI HUJAN TURUN DENGAN LEBATNYA IBUNYA TIDAK DAPAT DI PINDAHKAN KE WAD HATI MERONTA MENAGIS INGIN MELIHAT BAYI KECIL YG DI LAHIRKAN TADI. 

HAMPIR JAM 7.OO PTG BARU IBU DI HANTAR KE WAD TU PUN BUKAN WAD IBU TINGGAL SEBELUM INI. TINGGAL DI WAD PEMANTAUAN PULA TAK KALA ITU CUMA TUHAN JE YG TAHU BETAPA HIBA HATI. 

BILA NAMPAK EN SUAMI SOALAN PERTAMA DAH TENGOK BABY. JAWAPAN SUAMI DIA OK DIA SIHAT TIADA WAYER ATAU APA SAHAJA YG DI LETAKKAN DI BADANNYA CUMA HARUS DI PANTAU KERANA MASA BABY LAHIR DIA LAMBAT NAGIS. DALAM HATI ALHAMDULILLAH LEGA RASANYA WALAUPAN BELUM TATAP WAJAH BABY ITU SEPENUHNYA. 

DOKTOR SURUH IBU TIDO TENGOK FATIHAH PAGI ESOK. WALAUPUN HATI MELONJAK NAK TENGOK FATIHAH OLEH KERANA KESAN UBAT AKHIRNYA IBU TERTIDO. 


DAN KINI FATIHAH MEMBESAR DENGAN SIHAT ALHAMDULILLAH. 
IBU SENTIASA BERDOA SEMOGA FATIHAH SIHAT DAN MEMBESAR DENGAN SIHAT DI JAUHKAN DARI SEGALA PENYAKIT DIMURAHKN REZEKI DAN SEMOGA JADI ANAK YG SOLEHAN AMIN 

1 comment:

NunAlifNunAlif said...

Alhamdulillah.. moga kesakitan itu menjadi penghapus dosa:) Mudah2an Fatihah jadi anak yang solehah, taat pd ibu ayah & Allah :)

Sekejap je masa berlalu, kak ita dh jd ibu!!! Wah!! :D

Post a Comment

Kongsilah!