PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Friday, November 14, 2008

bayangkan.. tencen wehh..

kenapa la sengal sgt aku ni... hmmm
tencen la... wehhh tp tetap nk senyummm...

ym dengan mak cik(mama) kte tdi
mama tanya
mama: kak aim dpt brap
aku: mmg blurrr PMR dah kuar ke? aku trus tepon mak..
(tuttt truttt mak mengunakan caller ringtone farhana bumi kenyalang sempat lagi aku ni..)
aku: mak, adik aim mn?
mak: knp? ada tu tdo..
aku: kejut mak tanya PMR dah kuar ek..
(sambil tu aku buka berita harian online.. tgk citer pasal UPSR)
mak ckp aim: pangil aim kak long tanya PMR dah kuar ke?
aim: hmmm bln 12 laaa..
(dah terlanjur tepon mak.. aku pun bercerita gan mak pasal kak cutemiut78 kata kat ramatex Sri Gading org nk berenti.. aku pun terover dan lupa bos aku ada..... haaaaa tencen seh.. apsal la aku tak pk..)
aku: mak ada akak ni ckp dak opis dia nk berenti.. ramatex kat sri gading tu..

mak: ooo bagus la dekat je.. kat sini.
aku: tp mak kt nk tgk gaji dia dlu.. kalo 6 ke 7 ratus mana cukup mak
mak: tanya dlu akak tp tu braper starting
aku: haah kan.. tp kt tak pk lg pun.. kt tak tanya lg pun akak tu detail..
mak: dah la pi tanya dlu tepon lama2 ni mahal..
(aku yg tepon.. mak yg bising.. dah letak tepon baru aku pk.. alamak mr e ada... alahaiii )

kalo korang jadi bos kt kan???? apa korang pk??
(harap-harap dia tak dengar la kan.. tlg doakan sama :) aminn)

MEMANG LA AKU NK CARI KERJA KAT KAMPUNG... NK DOK GAN MAK TP KALO REZEKI AKU KAT SINI MCM MN? BLN 12 NI KENAIKAN GAJI.. DIA DENGAR AKU NK BERENTI.. NNT DIA NAIKKAN SKIT LAAAA ... NTAH2 TAK NAIK LANGSUNG.. MCM MN NI TU LA.. LANCANG SGT MULUT NI...

TOLONGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni gambar ari ni.. time sibuk pk.. tetap nk amik gamba..

7 comments:

honeysour's blog said...

kak eita...kalau dia dgr pun kan...

anggap jer dia tak dgr...

pastu kalau dia naikkan gaji sikit jer...

think positive...

anggap je takde rezeki...

hehehe...leh ke mcm tu..

tapikan kalau ana pun kat tmpat kak eita kan...

tension jugaaaaakkkk...

addoooiiyaaaiii...

Eita said...

wahhh bagus la adik tayunk ni..
ni jadi eppy skit ni..
tu la kalo tak de rezeki mcm mn kan..


hehehehe jom kt gelak sama2

CuTeMiUt78 said...

oh... pasal tu ke.. heh..heh..heh.. ok gaji eita sekarang berapa.. pastu sanggup tak keja ngan tekanan.. klu tak sanggup.. baik terus kan ngan keja sekarang..klu kat tempt akak ni.. memang keja office... just duk je dpn pc.. tapi bghn shipping ni.. berkaitan ngan keluar masuk barang2.. kat kilang ni..(dah tentu ler berkaitan ngan kain) semua eita nak kena buat sendiri.. klu diajar pun just basic je..tak pasti either blh catch up ke tak.. soal gaji.. boss bhgn shipping yg tentukan.. klu ikut basic budak yg still keja tu.. RM900.. blm + ot.. so rasanya eita camne..??

CuTeMiUt78 said...

klu rasa nak, kena dtg training next week.. sebab budak tu berenti 24/11..so blh ler belajar ngan budak ni dulu..

Eita said...

jap2 bg ita pk dlu kak
thanks info..

JIVEBUMZ said...

erm memang best kalo dapat keje kt kg or duduk ngn mak kt kg kan.. ita pk la baik2 dan nilai baik2.. keje skg nie bukannya senang.. so kene wat pilihan yg terbaik tau..

eh nk tanye ita skg kt ner ek?? hee

Eita said...

tu la akak ita kena pk bebaik :) hee
tp masih kusut,, heee :)

ita kat ampang nape nk jumpa ke jom2
hahaha :P

Post a Comment

Kongsilah!