PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Friday, November 28, 2008

Geram!!!

Sorry ari ni internet me xde lagi.. post ari ni pun org lain tolong letakkan..
Cerita die pun org lain letakkan.. tapi mmg berlaku kat me smlm..

Salam..

Tadi aku pergi bank, tapi aku x masuk pun, aku duk luar je.. Tunggu dalam kereta..
Kawan aku beratur nk deposit duit ke akaun mak dia..
Masa tu mesin ada 1 saja, dan beroperasi sangat perlahan dan leceh… Orang pula ramai..
Maka berbaris la kawan aku ni… dengan penuh kesabaran
Dalam 30 minit menanti, maka tiba gilirannya.. nk masukkan duit..
Namun, manusia biase la kan silap tekan.. nk kene set semula..

Ada la pulak suara sumbang yang saya kira kononnya nak cepat dan bajet bagus la..
"Kalau lambat-lambat tak payah masukkan duit laaa"
Korang hangin tak kalau tgh penat2 tunggu, tibe2 ade plak org sound gitu?

Dengan perasaan geram, kawan aku ni sudahkan urusan.. hanya sempat ckp sorry sebab silap tekan..
Alah silap sikit je pun, xpe la kan… Namun geram tetap ada dan terus membara… toleh belakang lalu berkata..
"Boleh tak ckp elok sikit? Lain kali tolong la hormat org sket!!"
Lalu keluar dengan geram dan mengadu kat aku..
Adeh.. aku cuba tenangkan kawan aku ni, tapi ade jugak la bengang kan.. lagi2 kalau puak tu yang carik pasal.. (aku tanak ckp puak ape, aku xnk jadi isu racist)

Aku tunggu dalam kereta.. sampai la mamat tu klua..
Kebetulan motor die depan kereta aku je…
Aku tengok je die.. tenung dengan tenungan bernafsu.. hahaha (sape penah kene tenung ngn aku tau la cmne kn)
Sampai la die perasan aku tenung die mcm nk makan die..
Lali tersipu sambil angkat tangan tanda sorry..

Nasib baik…
Tapi… aku balas..
Buka lampu kecik.. Buka lampu besar (normal)..
Then.. angkat kening!! (Lampu Dimm).. haa.. takut..
Terus aku undur, wat bodo kat mamat tu.. dan blah..
Gigil beb… aku kalau tgh marah cmtu la.. gigil…

Hmm.. walau dalam keadaan ape pun..
Mesin lembab, mesin rosak, mesin x cukup..
Kita sebagai manusia ni sabar-sabar la ye..
Kalau nk bengang ke ape ke, jgn la bersifat sarcastic.. MACAM BAGUS JE…

Hurmm..
Macam ni la kisah GERAM me smlm.. hehehehe

6 comments:

CuTeMiUt78 said...

ye..betul tu dik, semalam pun ada satu kejadian yg buat akak geram la sgt..smpi sakit dada ni dibuatnya..

Eita said...

heheheh sebelum tu thanks laling tlg me update blog... walaupun copy dr blog awk jer :P


haaa kakak benggang tahab gaban ita semlm.. bila jadi mcm ni... ishhh.. tak pr kak kt sabar sama2 yok hee

atty's said...

tu ler manusia..ni tak reti bersabo..sabar tu kan separuh dr iamh..tak lari kemana pun mesin tuh

lowfan78 said...

sakit dada tak pe..jgn sakit buah dada okey..

ita..tgk dgn penuh nafsu??mak aiii..scary nye..hehhehehe

Eita said...

tu la kak atty geram tul masa tu..

Eita said...

mie...
ko kalo tak kenakan aku tak sah kan :)
nasib ler jauh :)

Post a Comment

Kongsilah!