PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Thursday, November 20, 2008

PRIHATIN LA SIKIT!!!

Selamat Pagi..
semoga ceria ari ni..
wah sebelum baca citer kat bawah ni.. jom tgk muka guew dlu hahaha
pink lagi....

------------------------------------------------------------------

TAJUK: PRIHATIN LA SKIT :)

mlm tadi ada kemalangan kat jalan ampang kat depan umah kte..
kisah dia lebih kurang mcm ni la..
pas jer ita siap iron baju.. sibuk berkejar nk tgk RENJIS 2..
pastu asyik sangat tgk tv dalam 9.40 la mcm tu dengar bunyi.. kebooommm..
mcm ni la lebih kurang.. osmate ita tgk muka ita.. ita tgk muka dia..
hahaha mcm ramai sgt osmate ita ni.. kt orang duduk berdua je pun..
yg aku ni bleh ajuk lagi bunyi benda tu,, " ha bunyi keboomm" pastu aku gelak2
abis RENJIS kol 10.05.. rasa macam tak sedap.. lia tgk sibuk iron baju dia..
ita pun bagun laa.. pi kat tingkap..

aku: weh eksident la... motor... 2 orang...
(tba2 osmate ita trus je lari masuk bilik dia... )
aku: kerjadah plak minah ni masuk bilik dia.. woii
(ita pun pi bilik dia dr bilik dia lagi jelas la..).
lia: mana ha orgnya?.
aku: tu haaa terbaring ko tak nampak ke?
lia: haa jap2 aku rakam.. (beriya seh minah ni rakam... smpai abis batery)
aku: ha rakam zoom skit.. weh dah 20 minit rasanya kemalangan ni.. mn ambulance ni.. mn polis ni..
lia: ta ko pi la call...
aku: mesti dah ada org call punya ramai org kat bawah tu..
(aku gan lia pun bising2 bak kata org cakap je,, lebih la..)
aku: alahai ya.. sian org tu terbaring.. ish mn polis ni mn ambulance ni..
lia: pi call polis la ta..
aku: nk ckp per? (bannggangkan aku.. iya la 1st time.. nk tepon) brape nombor?
lia: kt tepon balai polis ampang la.. jap aku tepon 103.. nah amik ni no..
polis: hello ya bleh saya bantu?
aku: en saya nk bg tahu ada kemalangan kat depan taman dato ahmad razali ni.. dah lebihdekat 30 minit ni.. tak de pun polis ke ambulence dtg..
polis: ok cik terima kasih
aku: hai mcm tu jer ke encik polis.
polis: awak dah buat report saya akan amik tindakan la.. kalo awak tak report saya tak amik tindakan.. (agak mcm marah la polis tu)
aku: iya la lama dah saya tgk org tu mcm tu.. ok encik.. (aku letak telefon..)
byk la gi yg kt org bebelkan.. tp tak kan nk tulis semua lak hahahha :) 20 minit pastu polis ambulence sampai..

ok la apa yg ita kata PRIHATIN LA SKIT.. tuk diriku sdri dan anda yg merasakannya ianya btul:

1. sebagai orang awam kt jgn mengharap atau sekadar kata oooo ada eksident mesti dah ada org call.. prihatin la skit biar pun 100 org yg call 999 atau balai polis berdekatan.

2. kenderaan yg lalu lalang.. pun satu.. kalo boleh nk ramai2 lagi kat situ.. satu lagi BAS tolong la PRIHATIN LA SKIT.. BAS Boleh berhentikan orang btul2 kat tempat kejadian alahaii mmg tak terlebih prihatin.

3. Kepada polis2 dan semua yg berkaitan.. PRIHATIN LA SKIT... walaupun polis yg baju biru tu menjaga keselamatan jer kan.. ita agak terkilan BALAI POLIS AMPANG dengan tempat kejadia hanya 500METER.. BALAI POLIS TRAFIK hanya 1KM dan HOSPITAL AMPANG dlm 3KM.. kenapa perlukan hampir 1 JAM baru semua nk sampai.. serius terkilan.. seolah- olah kemalangan tu berlaku kat tengah2 pendalaman. yg perlukan masa yg panjang tuk sampai ke tempat kejadian..

4. dah bg tahu ni mangsa kemalangan 2 org ambulance sampai satu je.. sorang terkapai2 kat tepi lagi walaupun dah dpt rawatan kecemasan.. tp peliknya satu je,, dlm masa tak sampai 15 minit ambulance lagi satu sampai.. TGK.. jadinya.. sebenarnya mereka boleh lagi awal dr tdi lagi..

TOLONG PRIHATIN LA SKIT YA.. Kalaupun byk sangat prosuder tuk kuarkan ambulance.. tolong perbaiki system ni..

JOM sama2 kita PRIHATIN...
bayangkan kalau benda ni berlaku pada diri kt sdri atau keluarga kt
ada vedio.. tp sekali gan dialog kt org dok merapu.. heee nnt la ya

p/s: sian osmateku PRIHATIN sampai terlupa citer Mertua VS Menantu dia hahaha

8 comments:

CuTeMiUt78 said...

betul tu ta... kena prihatin tentang tu semua.. teringat ada satu berita berkenaan kemalangan juga... disebabkan ambulance lambat smpi... org yg accident tu.. meninggal kat situ gak..

Eita said...

haa ni lebih kurang mcm ni tu la kak..

♥S@R@♥ said...

betul2...geram pun da bila baca post eita ni.. lembab tol die org 2..

Eita said...

tu la kan miz.. benngang gila..
sempat mati la.. kalo ajal org tu..

PuteriSatu said...

alahai eita...eita dok kat taman dato ahmad razali ke...flat tu ke ta..? akak masa bujang 12 tahun menyewa kat situ...kat blog M...atas kedai auntie tuh....

Eita said...

heheheh :) haah ita dok tingkat 5 ke 4 yg penting atas sekali.. blok C.. umah tu.. umah mak osmate ita tu.. kt org berdua je..

sweethOneY said...

hmm
btol2
kdg2 org tgk je..
tp sorang pon xde call ke ape kan..
sme pk "mst dh de org call bla3"

syabas kak! :D

Eita said...

hehehe :)

Post a Comment

Kongsilah!