PENEGASAN @ PERINGATAN
SEGALA APA SAHAJA YG DI TULIS DI BLOG INI ADALAH HAK PERIBADI SAYA.. KAWAN2 MAHUPUN RAKAN SEPEJABAT & JUGA AHLI KELUARGA YG MUNGKIN DAN KONON AKAN TERASA SILA ABAIKAN KERANA PERASAAN ANDA TIDAK AKAN DI LAYAN.. KERANA HANYA DI SINI TEMPAT SAYA BERCERITA KISAH GEMBIRA MAHUPUN SEDIH. HARAP MAKLUM!

Tuesday, July 3, 2012

Bantal Durian atau Pancake Durian

sebenarnya pertama kali dengar makanan ni tak tahu pun dia dah popular. 
semuanya gara-gara kawan di facebook buat bantal durian ni. 
tiba-tiba mak buyung yg tomok lagi comel ni ingin merasainya.
sampai termimpi-mimpi pula tu.. 
paling tak tahan mimpi makan bantal durian.. 
hahaha memang kelakar kan?
oklah di pendekkan cerita hujung minggu hari tu balik kajang..
padahal dah makan nasi lauk sedap sambal tempoyak gan jering pula tu. 
kenyang sangat. tiba-tiba lepas sembahyang zohor 
en suami tanya nk pergi ke beli bantal durian
apa lagi berbunga-bunga la hati kan.. hehe. siap-siap kemas terus ke ikano. 
terima kasih abg.. love u muaahh.. 
alhamdulillah jalan pun ok.jadi dpt la makan bantal durian ni. 


 berbunga-bunga muka dpt makan bantal durian hehe
yg bestnya ia di makan sejuk huh nyaman sedap sangat-sangat
yg ni 2 biji - rm 4.00 
yg ni plak 6 biji - rm 10.00 
setahu ita kedai sumptuous dessets ni ada di midvally gan ikano 
yg ita pi ni kat IKANO di area P1/LG  sebelah crispy popia dekat2 gan A&W 
menurut mak mertua dan kak ipar ita sweet chat cafe 
pun ada jual gak diorg sll mkan kat situ. 
tp dah en suami kata nk pi kat ikano kite ikut je la kan,, 
hasil dari google di sweet chat cafe 3 biji - rm 6.00 
sweet chat ada kat midvally,  the mines, berjaya times square
dia ada banyak menu meh la msk sini 

nota: pada yg nk buat sdri sila google resepi bantal durian ni banyak dah ada yg senang ada yg susah bleh pilih mana yg senang tuk buat.. 



No comments:

Post a Comment

Kongsilah!